What’s up, Alice?

Ако сте фенове на „Заразно зло”, знаете какво да очаквате. Ако не сте, направили сте доста странен избор за новина, която да прочетете и тийзър трейлър, който да изгледате. Но това да не ви спира – хвърлете едно око на клипа, който за минута и 20 секунди успява да вмъкне доста екшън, малко зомбита и поне 4 бойни мацки.

Не за първи път гледаме тийзър, който в началото приема формата на реклама – то си е задължително за поредицата и щяхме много да се разочароваме, ако случат не беше такъв – така беше и с „Resident Evil: Apocalypse”, и с „Resident Evil: Extinction” . Засега най-любимата ни „фалшива” реклама си остава серумът за подмладяване, „brought to you by the Umbrella corporation” от „Apocalypse”, която е класи над всички останали, особено пък сравнение с тази ужким фалшива реклама на „Sony”, която – нека бъдем честни – си е съвсем  истинска. Но това е нашият свят и в нашия свят винаги са добре дошли мацки в кожа/латекс/червени рокли с добре пресметнати деколтета, които се бият със зомбита.

Трейлърът ни радва, но е очевидно, че тази пета част ще е същата брадва като четвърта. Е, поне е очаквана брадва и единственият начин да ни изненада е в положителна посока. Никак не разчитаме на Пол У. С. Андерсън (да не повярва човек, че „Смъртоносен хоризонт” е негов), но пък се завръщат няколко познати лица – очакваните Мишел Родригес и Сиена Гилори, малко изненадващите Джейсън Айзъкс и Одет Фер и абсолютно излишния „злодей” Шон Робъртс. А ги има и летящите гадове…

Resident Evil: Retribution” е петият филм от успешния франчайз, режисьор и сценарист отново е Пол У. С. Андерсън, а Мила Йовович се завръща в ролята на Алис. Сред останалите актьори са Мишел Родригес, Кевин Дюранд,Ли Бингбинг, Шон Робъртс, Йохан Ърб, Сиена Гилори, Джейсън Айзъкс и Одет Фер.

Американската премиера на филма – в 3D – е 14 септември 2012.

„Заразно зло: Възмездие” („Resident Evil: Retribution”)

„Заразно зло: Възмездие” („Resident Evil: Retribution”)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Заразното гадно зло винаги ме е кефело и колкото и филма да правят все ще се кефя:)
    Жалко само, че голото повече филми от поредицата излизат толкова по големи дървета излизат…..
    За този пети филм много силно разчитам на Пол Андерсън да ви кажа, защото смятам, че е наистина добър режисьор. Смъртоносен хоризонт не искам и да го коментирам колко як и ненормален филм е 🙂
    Дано тук се представи на ниво, човека и да има по малко комерсиализация (и по малко мешане на баснословните акъли наречени продуценти) , ама като гледам тейлъра….

  2. Не знам….има нещо много странно в тези Resident Evil филми. Трудно е да го обясня, но просто не мога да я приема тази поредица като нещо в което е вложен много труд. Всичко е толкова стерилно и фалшиво, а спец-ефектите и екшън-сцените, особено в последната част, са меко казано аматьорски. Може би причина за това е че Андерсън иска да мине тънко и разчита на европейски и второразредни американски компании за спец-ефекти, не знам.

    Можете да плюете Холивуд колкото си искате но компаниите им за визуални ефекти ILM и Digital Domain, са чисто и просто ненадминати. Представете си света на Resident Evil, създаден от едно от тези две студия – сто процента ще е много по-впечатляващ и реалистичен от това което ни предлагат сега.

    За мен, най-добрия филм от поредицата си остава третата част, където бяха в пустинята. Сигурно заради по-добрия и реалистичен подход на Ръсел Мълкейхи към материала. Без излишни забавени каданси в стил Матрицата, които разводниха последната част и дори направиха страхотната Али Лартър да изглежда нелепо в сцената в която героинята й се биеше с мутанта в тоалетната. За мое съжаление, съдейки по този трейлър, новия филм ще бъде чисто копие на предишния.

    Разбира се, няма какво да лъжа – филма все пак ще го гледам. Но след като изгледах сериала на Дарабонт Живите мъртви, зомбитата в Resident Evil едва ли вече ще бъдат толкова ефектни. Дано Андерсън е наясно колко високо бе вдигната летвата от Живите мъртви.

  3. Абсолютно съм ъгласен с Весо дори и за частта с гледането, въпреки, че четвърта си прзинавам, че дори в компанията на холандския ни приятел не можах да я изгледам. Много слабичка…

  4. Третата част не ми харесва, защото е прекалено Rpad Worrior“-ски. Все пак е класи над втория. 🙂 В четвъртия си заслужаваше само 3D-то. Някои сцени бяха чудни, личеше си, че са търсили ефекта, а не са го плякнали просто ей така.
    Лично за мен най-добрият филм от поредицата си остава първа част.

  5. Третата част е преди всичко неофициален римейк на „Денят на мъртвите“ (чисто сюжетно), а роуд-уориърският (чисто визуален) момент е факт, но това по-скоро кефи. Може би затова и след единицата тази е най-гледаемата серия.

  6. Има го и този момент. Но като чуя за римейк на „Денят на мъртвите“ се сещам само „28 дни по-късно“. Той е неофициален римейк, на цялата трилогия (бивша) на Ромеро, както и на „Денят на Трифидите“, но като че ли „Денят на мъртвите“ е най-стабилно застъпен.

  7. Да, там също, но третият „Заразно зло“ поне няма претенции… за разлика от оная надценена тъпотия на Дани Бойл.

  8. „28 дни по-късно“, както и „28 седмици покъсно“ на мен лично ми харесват много.
    Няма да се разсърдя, ако направят трети филм. Нещо от сорта на „28 месеца по късно“…