Рейнолдс и Уидърспуун в биографичен филм, продуциран от Тим Бъртън

от на 2012-01-25
 

Рейнолдс и Уидърспуун

Като се чуе „филм с биографични елементи” – и лесно заставаме нащрек. Защото има толкова много места,където може да се стъпи накриво при пресъздаването на реална история. Като чуем обаче Тим Бъртън – дори и когато е част от продуцентския екип, обикновено въздъхваме облекчено, защото колкото и да е шантаво-невъздържан в артистичните си пориви, той избира правилните проекти.

И в този случай е решил да се довери на Скот Александър и Лари Каразевски, които са работили с него по „Ед Ууд” – в новия проект, за който става дума, двамата ще са и сценаристи, и режисьори. А след като Кейт Хъдсън отпадна като опция за актьорско упражнение, е време и да споделим най-обнадеждаващата част от новината: Райън Рейнолдс и Рийз Уидърспуун ще влязат в главните роли на историята, озаглавена „Big Eyes”.

Филмът е посветен на Уолтър и Маргарет Кийн – съпругът е художник, сдобил се със завидна популярност в средата на миналото столетие. Картините наподобяват комбинация между манга, рисунки за деца и поп-арт, създаван за възпитаване на младежта в разцвета на соца, като най-характерния и отчетлив елемент са голееемите очи на всяко живо същество, попаднало под четката на твореца – било то дете, коте, куче… Честно казано, платната си изглеждат като стопроцентов кич – реални представители на това артистично течение през 50-те и 60-те години на 20 век.

Обаче в един момент семейството се развежда и тогава гръмва големият скандал, защото се оказва, че картините са рисувани от Маргарет! Както я описват авторите на филма, героинята е „прекалено емоционална, благоприлична, нужно е пребори своята уязвимост и да се научи да се бори за правата си”. Уидърспуун може и да успее да се облече с тези характеристики – виждали сме я в най-различно амплоа. Но все пак май най-много ни кефи възможността да видим другия Райън отново в стойностен филм (като „Деветките”, „Теория на хаоса”, „Пеперуди в градината”) – според авторите, героят му Уолтър е „страхотен душа-човек и истински антигерой – чаровен, забавен, опасен и малко луд”.

Искаме го – веднага! Двамата актьори имат сравнително натоварен график, както и дуета сценарни режисьори, които явно са се справили с подготовката до момента, защото се очаква снимките на „Big Eyes” да започнат през пролетта.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте