Първи чуден трейлър на „Хобит: Неочаквано пътешествие”

от на 2011-12-21
 

Спомняте ли си как по едно време толкова се дразнехме на непрестанните забавяния и проблеми около „Хобит”, че не искахме и да чуваме за него? Разбира се, това усещане беше съвсем мимолетно и както се казва, седнахме на сянка, почакахме и бързо ни мина.

Но сега, след като току-що гледахме първия трейлър, направо ни е смешно, че въобще някога сме смятали – пък дори и за секунда – че няма нужда от този филм. Защото, ако може да се съди по абсолютно отличния трейлър, „Хобит” по нищо няма да отстъпва на „Властелинът на пръстените”. Вижте сами!

Честно казано, началото леко ни притесни – въпреки че започва с подходящата музичка и с Йън Холм, за момент-два се стреснахме, че като един истински тийзър ще чуваме и виждаме само него и може би накрая ще се мернат няколко кадъра от новия филм. Но за всеобща радост, Питър Джаксън не е Кристофър Нолан и потайността му има граници – още на 25-тата секунда виждаме Мартин Фрийман (който е идеален като младия Билбо) и един Сив и сивокос магьосник, къде-къде по-як от Белия. Не знаехме колко ни е липсвал сивия Гандалф, преди да го видим как манипулира Билбо да потеглят на известното им приключение.

А джуджетата? Да, изброяването прекалено намирисва на „comic relief”, но Торин Дъбощит е дори по-сериозен и впечатляващ от очакваното и когато започва да пее… Точно да си помислим, че песента е най-якото нещо в трейлъра, и кой се появява накрая, момчета и момичета, при това на фона на познатата ни музикална тема? Толкова доволна усмивка в 7 сутринта отдавна не сме имали!

С този първи трейлър, пълния официален на „Тhe Dark Knight Rises” и предстоящия на „Prometheus” – все жестоки подаръци под Коледната елха – Холивуд явно иска да ни пожелае „Весели празници”!

Общо взето радост на квадрат, леко помрачена единствено от спомена, че някога Гийермо дел Торо щеше да режисира. Но да не тъгуваме по неговата версия, а да се порадваме и на един безкрайно подходящ плакат. Все пак пълното заглавие на първия филм е „Хобит: Неочаквано пътешествие”. Е, за нас е по-скоро дългоочаквано, а и чакането определено не е свършило, защото премиерата е след година, на 14 декември 2012.

„Хобит: Неочаквано пътешествие” ("The Hobbit: An Unexpected Journey")

Повече за филма може да откриете в новините ни до момента.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2011-12-21 at 09:40

  Бих го гледал още няколко пъти, но закъснявам за работа. 😀 Уникален е.

  Отговор

 • heinrich
  2011-12-21 at 09:48

  Ейййй. Тия няколко дни наистина има чудно новини. Браво наистина идва добро предпразнично настроение за коледните и новогодишни празници. Тази е много хубава откъм киноновини.

  Сега за трейлъра:
  Не знам за вас, но мен треилъра ме изкефи на макс. Не показва прекалено много, но и това е достатъчно:)
  Все пак има цяла една година до премиерата на филма и тепърва ще ни заливат с трейлъри. Сами се сещате, че цяла една година ще ни залива яка ракламна кампания. Все пак филма се очаква да има грандиозен успех. Като казвам грандиозен имам предвид приходи над 1 000 000 000 долара. даже си мисля че и двата фима могат да ударят по 1,5 милиарда:)
  Ама вие сте изпитвали съмнение, че филмите ще минат без Ам-Гъл ли и неговото „My Precious……“ Оле Божке! Естетсвено, че ще го има!
  Изкефи ме да го видя, но на мен наистина най-адки ми хареса песената, която започнаха да пеят. Много хубава песен и по много готин начин показана в трейлъра. Направо ми напълни душата как започнаха да я пеят, пък и начина по който редуваха кадрите на трейлъра в началото на песента. просто наистина много хубава песничка…..
  Още няколко неща ми направиха впечатление. Честно казано не съм чел никога книгата „Хобит“ и не знам подробности, но пък съм чел комиска, който беше страхотен (всеки от вас си спомня това невероятно култово списание ДЪГА. Без коментар!!!). Та в общи линии, благодарение на него, поназнайвам книгата така по-основно.
  Та в тази връзка ми направи впечатление, абе какви са тези наченки на любов? между Гандалф и Елфинята?? Не мога да се сетя коя беше:) или аз нещо като че ли се бъркам? имаше 2-3 кадъра, които ме навеждат на тази мисъл…..
  Другото, което видях в трейлъра бяха 3 кадъра на джуджетата….
  От тези 3 кадъра ми става пределно ясно, че така са се постарали момчетата(екипа на филма), че съм убеден, че ще пада голям смях с тея джуджета:)
  Гаранция – Франция)
  Това е засега от мен, ще чакам филма с нетърпение, защото ще е един невероятен филм.
  Не знам дали го има в първия, но с ОГРОМНО! нетърпения ще чакам и втория филм и появата на Смог……………….

  Отговор

 • Веселин
  2011-12-21 at 09:54

  Понякога много силно ме е яд, че съм се зарекъл в бога на подвижния образ да не гледам трейлъри на емблематични за мен филми. Сега усещането е особено силно, но няма как… Радвам ви се на всички, които се радвате на трейлъра! Наистина чудесна новина. Аз ще си се радвам на плакатчето – много е добро :))))

  Отговор

 • Ivcho
  2011-12-21 at 10:25

  Добре, доволен съм!!!!

  heinrich, чел съм книгата и доколкото си спомням няма любов между Гандалф и Галадриел!!!

  Отговор

 • Анита
  2011-12-21 at 16:13

  Много е модерно напоследък за трейлърите на епичните филми – да започват с „нищо“ и после да развиват картинката и да набират скорост…

  Гледайки този, Дел Торо не ми липсва изобщо. За разлика от тритомника, „Хобит“ (или „Билбо Бегинс или дотам и обратно“) е детска книжка – в нея няма нищо мрачно и перфидно. Е, почти.
  Сега ако кажа, че такава я помня отпреди почти 30 години :D, когато я взех най-случайно от детски отдел на библиотеката – тогава Властелинът не беше преведена на български и никой не беше чувал за Толкин – как ли ще се почувстват повечето присъстващи… к’во да се прави, някои сме на възрастта на Гандалф :))))
  Питър Джаксън е човекът за книгите на Толкин!

  Отговор

 • 2011-12-21 at 16:17

  Сега на спокойствие го гледах го няколко пъти и песничката е убийствено яка!!! Всъщност продължавам да си я слушам като фон. :)
  Между другото, сетих се за „Карибски пирати 3“ където също има една много добра песен. Явно си падам по подобно хорово пеене.

  @Веселин
  Ти! Си! Машина! :) Не знам как издържаш! :)

  @Ivcho, heinrich
  Може и тук както при властелина да са направени повечко промени, касаещи женските образи.

  Отговор

 • 2011-12-21 at 16:30

  Чакайте сега да скандализирам малко народа и да кажа, че версията на Гийермо дел Торо ми се гледаше много повече и разбирам някои колеги, които се оплакват, че този трейлър изглежда по-абсолютно същия начин като „Властелина“ и по-специално, като отпаднали материали от DVD-то и че малко повече идентичност, нямаше да му навреди.
  Да се запазят връзките, но все пак да имам някакъв по-различен подход.

  Сега не искам да ме плюете, а да кажете според вас един такъв вариант не би ли имал известни предимства?

  Отговор

 • Анита
  2011-12-21 at 16:36

  Естествено, че би! Ни най-малко не ми се ще омаловажавам работата на Дел Торо, „Лабиринтът“ е супер филм – и не само той. Но пак ми прочети последното изречение :) Надявам се Хобитът да е пълнокръвен филм – не rip-off на LOTR, който използва втора ръка декори и изостанали кадри от DVD-то :), и много разчитам на Джаксън в това.

  Плюс това, отивайки в областта на „what if…“, дай направо да мислим дали филмите щяха да загубят или да спечелят, ако бяха филмирани в логическата последователност на романите!

  Отговор

 • 2011-12-21 at 16:42

  На мен определено ми се гледаше повече версията на Гийермо дел Торо – от една страна защото дел Торо е изключителен режисьор с ужасно подходящ за подобна материя стил, а от друга: защото Питър Джаксън в последно време смърди, та се не трае. „Очи от Рая“ беше тотален творчески фейл на екс-шишко, взел се твърде насериозно. Въпреки това, трейлърът горе е превъзходен и зверски носталгичен. Дел Торо щеше да направи по-различен и вероятно не по-малко добър филм, но на този етап и Джаксън изглежда като да се е взел в ръце, което е основание да чакам с неистово нетърпение филма. С други думи: и двамата явно са чудесен избор за подобен проект, но дел Торо щеше да внесе и нещо ново… струва ми се.

  Отговор

 • 2011-12-21 at 16:44

  Мойта приказка не е само за Дел Торо, а за всеки един друг кадърен режисьор. Нещо, да ме прощавате“, каквото Лукас направи с „Империята“ и „Джедаите“. Щях да съм по-доволен. А може би и по-гневен, ако нещата не станат. :) :)

  Според мен, ако се запази стила на романа, от хронологията няма какво да се спечели. „Властелинът“ винаги е бил по-популярната книга. Пък и този въпрос пак ли ще си го задаваме, когато някой посегне към „Силмарилион“? :)

  Отговор

 • Анита
  2011-12-21 at 17:00

  Той не подлежи на екранизиране.

  Не съм гледала тия пусти „Очи от рая“, но всеки има право на своя слаб филм! А и Джаксън с „Кинг Конг“ доказа, че успехът на „Властелина“ не е случайност (сякаш нещо толкова мащабно, че и трисерийно, може да е случайност).

  Отговор

 • 2011-12-21 at 17:04

  Много преди „Властелина“ Джаксън доказа, че не е случаен. 😉 „Очите“ обаче доказаха, че дори неслучайният успех може да доведе до грандиозни и дори тенденциозни провали (при все че много харесвам „Конг“, още там се усети леко въпросното взимане насериозно). Добрата новина е, че „Хобит“ на този етап изглежда ток и жица.

  Отговор

 • Анита
  2011-12-21 at 17:05

  Баш де! Аз не съм от най-върлите фенове на хорър-периода му, но Божествени създания беше егати филма.

  И въобще, не мога да разбера, защо злословите над трейлър, който ви харесва безусловно? Ами ако не ви харесваше, м, м :)

  Отговор

 • 2011-12-21 at 17:14

  Не злословим, а разсъждаваме върху ситуацията. :) Защото реално погледнато това си е класическо „парично“ продължение (прикуъл), а знаем какво е отношението към някои други подобни филми, отдалечени на 10 години във времето.

  А сцепването на филм на две си е баш изражение на същата тази мегаломания, за която говори Бла. :)

  Отговор

 • 2011-12-21 at 17:15

  Изобщо не злословим, възхитени сме от видяното. :) Също така обаче, по „вина“ на Дринов, чоплим алтернативната реалност, в която дел Торо е режисьорът, а Джаксън – само продуцент и съ-сценарист… Колкото до „Божествени създания“: харесвам го тоя филм почти толкова, колкото splatter трилогията на бат’ Пийт. 😀

  Отговор

 • Лора
  2011-12-21 at 19:06

  Ау, дори на мен ми е домъчняло за света на Властелинът, усетих го като чух познатата мелодия. Младият Билбо и на мен ми харесва, дори повече от стария. Единствено съжалявам, че любимият ми Арагорн го няма, а наистина искам да се оженя за него. Това, че е вече женен, не ми пречи въобще. Обаче ми се струва, че този Торин Дъбощит ще го заместо достойно. Прилича и пее като Боно, йеееееее….

  Отговор

 • 2011-12-21 at 19:34

  Всичко развали. :(

  Отговор

 • 2011-12-21 at 19:39

  Ха-ха! Лора дойде, завари една разхвърляна стая, разчисти, подреди и след това свърши белята точно в центъра на ометеното. :)

  Иначе и аз съм много приятно изненадан от Торин. Трудно мога да видя как той би могъл да стане новия Арагорн, но определено ще си спечели фенки. :)

  Отговор

 • The Bear jew
  2011-12-21 at 20:40

  О, да! Определено най-очакваният филм за 2012 след „Django unchained“ за мен. Изглежда невероятно красиво и зрелищно. Вижуала на джуджетата е уникален, музиката на Шор е меко казано вълшебна, сценографията засили онова чувство на носталгия по franchise-a, а момента с песента на Торин е наистина класа, която леко ме кара отново да мечтая филма да бъде сред основните конкуренти за Оскара до година. Разбирасе, да не пропусна и запазената марка на Джаксън съпровождаща цялото му творчество във визуален план още от „Bad taste“ – накривеният ракурс, с леко извъртаща се камера с движение напред към персонажа в близък план от леко долна гледна точка! И наистина брат, много по ме кефи и мен сивят Гандалф, отколкото белият!!!
  Но, няма да се съглася с теб за Гилермо, Дринка и даже трябва да кажа, че просто благодаря на филмовите богове, че режисьор отново ще бъде Пийт, а не Дел Торо. Докато Дел Торо беше свързан с режисьорският пост бях меко казано разочарован и даже разтроен, че геният на Джаксън няма да довърши, това което започна сам – най-великата комерсиална трилогия в киното, според мен. Съмнявам се някой да може да направи Хобитът по-добре от Властелинът на пръстените, но ако има шанс някой да се доближи или даже да направи немислимото, то това определено е само Питър Джаксън! Дел Торо да си завърши там неговата поредица с Рон Пърлман и да не си и мисля, че може да се мери с таланта на бившият симпатичен шишко от Нова Зенландия. Всеки фавн да си знае лабиринта.
  P.S. But then again, „Blade II“ е супер филм! :-)

  Отговор

 • MadMax
  2011-12-21 at 22:52

  Всички знаем какво може Питър Джаксън и според мен „Хобит“ ще бъде нищо повече от много по-софт и разтеглена версия на „Задругата на пръстена“…. не съм голям оптимист, но дано бъркам.
  Ужасно много съжалявам за Дел Торо и съм убеден че щеше да направи нещо феноменално с подобен род мащабен проект. Не искам да пренебрегвам „вижуала“ и всичко останало характерно за П.Джаксън , но не мисля че трябва изобщо да се прави сравнение между Дел Торо и Джаксън .. или пък ако се прави … поне за мен първенецът е ясен и това не е бившият симпатичен шишко от Нова Зеландия :)

  Отговор

 • 2011-12-21 at 23:39

  уауауауау – йес, йес, йес, ЙЕС! 😀
  Светът на Толкин – отново – dreaming and waiting!!! 😉

  Отговор

 • 2011-12-22 at 00:27

  @The Bear jew
  Брат, по принцип идеята въобще не е да се сравняват двамата режисьори, нито това, кой ще направи по-добрия „Хобит“. Идеята е това, че друг режисьор щеше да направи различен филм, а не абсолютно същото нещо, което лично за мен е по-интересно като зрител. Не знам дали ме разбираш.

  Освен това ме дразни идеята, че само Питър Джаксън (той и никой друг на света) е в състояние да направи както „Хобит“ така и „Властелина“. Така ли мислеха всички, преди той да се заеме с проекта? По твоите думи „някакъв шишко от Нова Зеландия“, който преди това има хорър комедии в резюмето си?
  Чисто теоретично дори аз бих могъл да направя по-добра екранизация от него и никой нямам право да твърди обратното. Можем да се съгласим, че той е свършил повече от отлична работа, но не и че е един единствен господ бог.

  @MadMax
  Не бих могъл да го кажа по-добре. :)

  @Svetly
  Дишай! :)

  Отговор

 • Анита
  2011-12-22 at 00:41

  Парично или не, ако си бил омагьосан от първия филм, няма как да не искаш още едно от същото. Ама Гийермо, ама баба му…

  Безсърдечни, безчувствени и претенциозни хора се въдят напоследък по блоговете за кино, ей :) Обаче знаете ли какво – сигурна съм, че на никого от участниците в този разговор няма да му е гот, ако филмът се окаже тъпотия и претоплена манджа!

  Отговор

 • 2011-12-22 at 11:14

  @Дринов и @Uzumaki hahahahahahahahaha и пак ще го направя! Толерантност, момчета, научете тази дума 😉

  Отговор

 • Ivcho
  2011-12-22 at 11:21

  Явно дракона ще го видим в следващите трейлъри!!!

  Този филм вече е ясен.
  Сега Джаксън да започва да пише сценариите на Децата на Хурин и Салмарилионът!!!!!! 😉

  Отговор

 • 2011-12-22 at 18:04

  @Анита
  Кого визираш, моля?
  И да искам още от любимата манджа на мама, ама обичам и нови гозби да накусвам. :)

  @Лора
  World peace through superior firepower! Ей това е толерантност. :) :)

  @Ivcho
  Нямам нищо против това да се случи. А после и „Книга на изгубените предания“ и най-накрая, приложенията. :) :)

  Отговор

 • heinrich
  2011-12-23 at 16:38

  Хахаха, особенно приложенията а? :) :):)
  Абе да ви кажа не за първи път го виждаме това, за което говори Дринов. Това разцепване на филмите си се прави нарочно за пари и това е.
  Но пък има една хубава страна.. Вместо да гледаш един як филм. Ще гледаш цели 2! Иначе и мен ме дразни цепенето на филмите, но пък ми харесва заради това което казах:)
  П).С. Стига наситина да са хубави филимите де… Като например Поредицата ЬЗдрач, която нема да ме накарш простосмъртн да е гледам. Гледах първия до половината и до тук. Втория бледи наченки за гледане. 10-15 мин… По скоро бих си избол очите!.:)

  Отговор

 • 2011-12-23 at 16:55

  Едно време така разделяха книгите у нас. Не било за печалба, а защото щяла да стане дебела и да се разпадне. Ми като не можете да правите качествени книги се разкарайте от пазара!

  Отговор

 • 2011-12-23 at 19:36

  Така, така – като събраха седемте романа на „Фондацията“ в два тома, да не са ми се разпаднали… 😉 Гледам, че доста дебели книги излизат напоследък… 😉

  Все пак зависи от историята. Втората и третат Матрица също бяха ненужно за мен удължени. Затова, като ми попадна една фенска версия много се изкефих – двата филма бяха орязани до един с дължина два часа и половина и беше супер – никакви подземни градове, никакви щуротии ;)…

  Отговор

 • heinrich
  2011-12-23 at 20:16

  За книгите сте абсюлютно прави. И на мен ми прави впечатление, че започнаха доста дебели книги да излизат. В това няма нищо лошо, даже напротив по добре е. Например как обединиха Хиперион-а и Едндимион-а.. Дюн… и т.н.
  Миналата година като бях на море на Варна ходих в мола и видях една забележително огромна книга. 1000 разказа от рей бредбъри… струваше 50 лева книгата и си заслъжаваше и ме е яд, ч ене си я купих тогава…. Нема да ви разправям колко дебеле беше…. и то в голам формат. Почти колкото лист А4.. :)
  Аки те кимнем с тая книга все едно, че съм те ударил с тухла шестица… Тя си беше горе долу толко голяма…
  @ Тихомир
  Да ти кажа, често за Мтрицата и 2 и 3 ми харесват, но за мен Матрицата винаги ще смятам, че просто трябваше да свърши с първия филм :)

  Отговор

 • 2011-12-25 at 13:50

  На Бредбъри книгата я имам. :) 100 разказа е, а не хиляда. :) Представям си ако беше 1000 колко щеше да е дебела. :) :)

  Бих хвърлил едно око на тази версия на „Матрицата“. Предполагам, че ще ми хареса повече. :)

  Отговор

 • 2011-12-26 at 19:11

  Баси ужасния трейлър. Тва няма нищо, ама нищо, дето да те хване. Някой може ли честно да каже кво мисли по въпроса, ако е в състояние да забрави за момент, че преди 10 години същият тип е направил Властелина (който, бтв, преди 10 години беше в пъти по-гледаем, отколкото сега)? В смисъл – да си базира очакванията към Хобитите единствено на видяното в този трейлър.

  Детска работа.

  P.S. Особено трагикомична е кичозната сценка с миниатюрата на водопада. Как може тоя резил да излиза от WETA бе…

  Отговор

 • 2011-12-26 at 23:28

  Имаш предвид водопада дето е на първи план или тези отзад?

  А за гледаемостта на трейлъра и на „Властелина“, ти го каза, не аз! :) :) Аз само казах, че ако режисьорът беше друг, нещата щяха да са по-добре. :) :)

  Отговор

 • Кристиан Валентинов
  2011-12-27 at 10:20

  Уау! Доста противоречиви мнения относно видяното. Честно казано, не съм очаквал подобно нещо.

  Не се притеснявайте за визуалната страна на филма. Има още много часове, които ще бъдат прекарани в пост-продукция. Според мен с „Властелинът на пръстените“ Джаксън доказа, че е точният човек, защото напипа точният стил за екранизиране на Толкиновия свят. Дали могат и други да го направят? След оттеглянето на Дел Торо това няма никакво, ама никакво значение. Независимо, че е щяло да се получи различен филм. :)

  Отговор

 • heinrich
  2011-12-27 at 11:26

  Така ли беше. Аз все си мислех, че са 1000. Е, ми нищо грешката е в моя телевизор :)
  Хвърли един поглед на тази версия на Матрицата:)
  Гледам, че от известно време заформихте един спор. Ако беше тоя, а не оня и т.н.
  Моето мнение донякъде се припокрива с мнението на Кристиян Валентинов, че Джаксън наистина напипа стила на екранизиране на Толкин и го направи по един безобразно добър начин.
  Ако беше Дел Торо… хм. естетсвено, че филма щеше да придобие съвсем друг отенък и според мен, може би.. казвам може би (тук звуча като Фъгхорн Легхорн, петела) щеше да е май по хубав:) А може би не…Но си мисля, че щеше да е. Но смятам, че и екранизациите на Джаксън си заслужават, колкото и на Торо, ако бяха негови.

  Отговор

 • 2011-12-28 at 11:31

  Вярно е, че няма значение, но това не ни пречи да си споделяме мнения и да разсъждаваме по темата.
  Аз пак ще кажа, че съм сигурен, че „Хобит“ ще е хубав филм и че ще изглежда добре, но ще е тип „предистория“ от тези, към които, по принцип, всички ние се отнасяме с огромна доза съмнение.

  Отговор

 • Кристиан Валентинов
  2011-12-28 at 11:38

  Много е важно да се дискутира. :)

  Отговор

 • 2011-12-28 at 11:52

  Това му е най-хубавото! :) Да не говорим ако дискусиите са на живо и над халба биричка. :)

  Отговор

Коментирайте