Черния списък на 2011

Към края на 2011 отново идва време да ви информираме за актуалния Черен списък на Холивуд. И тази година Франклин Ленърд е успял да събере предложения от повече от 300 души от щатските киногилдии, като всеки от тях трябва да даде своя „топ 10” на сценариите, които са им минали през ръцете или в полезрението, но поради една или друга причина не са заснети през отминаващите 12 месеца.

Струва си да припомним, както сторихме това и миналата година, че списъкът не е официален и съвсем не представя „най-добрите” сценарии, а е съставен от „най-харесваните” текстове. Условието да попадне заглавие тук е да бъде споменато поне 6 пъти в предложенията на кинаджиите.

От миналогодишните „фаворити” – върху „All You Need Is Kill” работи Дъг Лаймън, като се сменят предложенията за изпълнител на главната роля; „Argo” се снима от Бен Афлек; „Margin Call” е на екран в Щатите, „Safe House” с Дензъл Уошингтън и Райън Рейнолдс е готов и ще се появи на екран през февруари – това са само част от заглавията в Черния списък на 2010. Предлагаме ви топ 10 от обобщението за 2011:

„The Imitation Game” на Греъм Мур (133 гласа)
Историята на британския математик и гений Алън Тюринг, който по време на Втората световна война разбива немски кодове, а впоследствие слага край на живота си, след като е бил преследван и малтретиран заради хомосексуалната си ориентация.
Откупил правата за екранизация – Warner Brothers
Продуценти – Идо Островски, Нора Гросман

„When the Street Lights Go On” на Крис Хътън и Еди О’Кийфи (84 гласа)
В началото на 80-те години на 20 век хората в едно градче трябва да се справят с последствията от бруталното убийство на една гимназистка и един учител.
Прадуценти – Imagine Entertainment

„Chewie” на Евън Съсър и Ван Робишо (59 гласа)
Поглед „зад екрана” ВЪРХУ създаването на „Star Wars” през очите на Питър Мейхю, който (както всички знаем!) е в ролята на Чубака.

„The Outsider” на Андрю Болдуин (53 гласа)
В Япония след края на Втората световна война, един бивш американски военопленник се издига в „якудза”.
Откупил правата за екранизация – Warner Brothers
Продуцент – Linson Entertainment

„Father Daughter Time: A Tale of Armed Robbery and Eskimo Kisses” на Матю Олдридж (43 гласа)
Един мъж извършва тройно престъпление, негов съучастник 11-годишната му дъщеря.
Откупил правата за екранизация – Warner Brothers
Продуцент – Pearl Street Productions

„In the Event of a Moon Disaster” на Майк Джоунс (33 гласа)
Алтернативно разказана история за мисията на „Аполо 11” за кацане на луната, която се окусира върху това какво можеше да стане, ако астронавтите бяха корабокруширали при прилуняването.
Продуцент – FilmNation

„Maggie” на Джон Скот 3 (30 гласа)
Докато зомби вирус се разпространява из цялата страна, едно фермерско семейство помага на най-голямата дъщеря да се пребори с инфекцията, като не подозират, че тя бавно се превръща в жадно за жива плът зомби.
Продуценти – Pierre-Ange Le Pogam, Trevor Kaufman, Matthew Baer

„The Current War” на Майкъл Митник (30 гласа)
Базиран върху истинската история за съперничеството между Томас Едисон и Джордж Уестингхаус за създаване на практическа система за електрифициране, както и за реализирането на техните изобретения в страната и по света.

„The End” на Ерън Ели Колейт (28 гласа)
Четирима души – телевизионен водещ с внушителен стаж в Лондон, 16-годишно момиче и приятеля й в Мичиган и предан семеен мъж в Шанхай – всеки от тях се опитва да се помири с живота си в рамките на шест часа, преди очаквано астрономическо явление да разруши познатия ни свят.
Откупил правата за екранизация – Warner Brothers

„Beyond the Pale” на Чад Фийън (27 гласа)
Тийнейджъри подозират, че семейството им е разорено от най-властния градски предприемач, ала откриват факти, много по-зловещи отколкото са си представяли.
Откупил правата за екранизация – Vendome Pictures
Продуцент – The Fort

Целият списък може да видите тук или да си го свалите в PDF от BlckLst.com. Ние гласуваме с две ръце за „фаворита” с най-много гласове и – разбира се – за „Chewie”, защото подозираме, че ще ни е много интересна историята на Питър Мейхю и защото никога няма да ни омръзне да гледаме архивни кадри от създаването на „Star Wars”!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Е, колкото и да е игрален, нали се сещаш, че няма как да няма нещо „изровено допълнително“ от архивите, което да не сме видели – това имах предвид! 😀

  2. От изброените от изброените май само последният бих гледал!

    Предишният списък от миналата година повече ми хареса!

  3. Светли, в този случай, предпочитам да е само игрално. Ако има нещо архивно по-добре да е накрая в надписите.
    Нямам идея как ще направят кастинг на толкова народ – повечето от които все още живи – за да направят поне един снимачен ден.
    Айде, че се развълнувах… 🙂

    http://9gag.com/gag/1017455

  4. @Тихомир (Tito)
    Гииийййк!!! 🙂 🙂

    @Ivcho
    То така е трудно да си харесаш. И друг път съм че подобни списъци и впечатленията преди и след като (ако) се заснеме филма са съвсем различни. 🙂

  5. Чакайте и аз да се включа барабар Петко с мъжете:)
    1. The Imitation Game” на Греъм Мур
    Това би било хубав филм. особенно, ако е качествено направен 🙂
    Бих искал да го видя на екран.
    2. In the Event of a Moon Disaster” на Майк Джоунс
    Доста интересна идея. обичак такива нестандартни неща от типа „Какво би се случило в историята, ако не етака, а е иначе“
    3. Maggie” на Джон Скот 3
    Товае много тъпо. Не разбирам кое му е интереснот. макар че ако се попреиначи мално може да излезе нещо сноно.
    4. The Current War” на Майкъл Митник
    От това би се получло много хубав филм
    5. The End” на Ерън Ели Колейт
    Това също би се получило хубав филм. Поглед за края на света от гледна точка на един или няколко човека, разбира се разказана от един или няколко човека, защото е невъзможно да покажеш в един филм мирогледа на света на всеки един индивид на планетата. Но съм сигурен, че би се получил един стойностен филм за помирението, спасението, примирението, смисъла или както искате го наречете за човека и живота. И най вече смисъла на целия живот на човешкта раса пречупен през мирогледа на отделен човек и смисъла от това да се живее, както и какво е мястото му във вселената, както би го отредил Бог. Мнгоо хубава идея за филм и би се получил прекрасен филм.
    Другите няма да ги коментира.
    П.С. Идеята за Чубака също ми допада, но зависи как е направена.

  6. Стига с тие зомбита…. Разводниха ви мозъците с тия зомбита.
    Последните 10 години не видях нищо по различно от зомбита, зомбита, зомбита, зомбита,зомбита, зомбита, зомбита, зомбита,зомбита, зомбита, зомбита, зомбита,…..
    Писна ми да гледам и злушам само за……….зомбита, зомбита, зомбита, зомбита,зомбита, зомбита, зомбита, зомбита,зомбита, зомбита, зомбита, зомбита,……….
    Не че няма интересни и яки разботи във филмите за зомбита, зомбита, зомбита, зомбита,зомбита, зомбита, зомбита, зомбита,зомбита, зомбита, зомбита, зомбита.
    Има и култови филми, но все пак е време от зомбита, зомбита, зомбита, зомбита,зомбита, зомбита, зомбита, зомбита,зомбита, зомбита, зомбита, зомбита да преминем на нещо по различно, защото на мен ми омръзна да слушам за зомбита, зомбита, зомбита….. . направо се зомбирах вече….
    Има и други неща освен зомбита, зомбита, змобита

    П.С. Сега като четеш не те ли малко дразни и не изпитваш ли леко раздразнение от факта да четеш само едни и същи неща като зомбита, зомбита, зомбита, зомбита,зомбита, зомбита, зомбита, зомбита,зомбита, зомбита, зомбита, зомбита.зомбита, зомбита, зомбита, зомбита,зомбита, зомбита, зомбита, зомбита, зомбита, зомбита, зомбита, зомбита.
    Надявам се че свхана иронията ми.:)

    Истината е, че просто ми омръзна от зомбита, нагледах се на зомбита(нямам нищо против тях. Много ме кефат и адски ги харесвам), но искам вече нещо по различно. 🙂

  7. What the fuck are you talking about?

    И как не те домързя да го напише това? Не не ми е писнало от зомбита, особено, когато има някакъв „спин“ в историята. А тозно този сценарии обещава интересен поглед.

    Последно да попитам, от какво не ти е писнало? От извънземни ли? 🙂 🙂

  8. Абе дринов 🙂
    Кво сложно има да напишеш един път Зомби и след това копи пейст, после копи/пейст на двете думи мстанаха 4 после 8 16 и тн. Нищо сложно и за нула време 🙂

    Не че не си прав де. И от инопланетяни ми е омръзнало и от почти всичко… Ама какво да се прави…
    Мда… значи немога да не се съглася с теб, че този сценарии предлага интересен поглед на нещата, ноооо… едва ли… хррмм…