Насред епидемията от приказни екранизации и любимите ни „re-imaginings” по братя Грим, на няколко пъти споменавахме „Hansel & Gretel: Witch Hunters”, но така и не намерихме време да заделим цяла новина. Първата промо снимка (представена от EW) е чуден повод да го направим, а другата седмица очаквайте и коментара ни на първия трейлър, от който сигурно ще добием по-ясна представа за тона на филма.

От снимката по-долу съдим, че е нещо средно между двете Снежанки, които са окупирали приказния фронт – хем повечко екшън и обещания за „bad-ass” герои като в „Snow White and the Huntsman”, хем някоя и друга шегица и пипнати костюми и кожени аксесоари в стила на „Mirror Mirror” на Тарсем. Е, поне няма да е любовен като „Червената шапчица”, не и с главните герои Хензел и сестра му Гретел, които са пораснали, станали са ловци на вещици и сега търсят разплата.

Джереми Ренър и Джема Артертън, като Хенсел и Гретел

Джереми Ренър изглежда малко сякаш не е сигурен Хензел ли е или Hawkeye, но пък Джема Артертън идеално пасва на приказния свят. Надяваме се в предстоящия трейлър да видим и част от останалите актьори – например Фамке Янсен, Питър Стормаре и Зоуи Бел.

Режисьор на „Hansel & Gretel: Witch Hunters” е Томи Виркола („Dead Snow”), a продуценти са Уил Феръл и Адам Маккей, така че има шанс за малко простотии. Но не знаем доколко да вярваме на обещанията на Артертън за „усещане като за Куентин Тарантино”, „много мрачен, кръвожаден, с много псувни” и „малко комедия”.

Премиерата е 2 март 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Да, за да се възползвали от популярността, която ще натрупа Ренър с „Отмъстителите“ и „Борн“. Как ли пък не!!!
    Сигурно филма е за нищо не става и сега ще доснимат като гламави!