За кой ли път вече се убеждаваме, че „няма невъзможни неща”! Особено за абсолютно лудите нърдове, за които няма тайни в мрежата. Вчера сутринта по повод стоте дни, които остават до премиерата на дългоочакваната екранизация на „Игрите на глада”, в интернет пространството бяха „разхвърляни” 100 парчета от пъзел. И беше поставена задача – чрез следене в социалните мрежи Twitter и Facebook да се открият елементите от пъзела, да се сглобят и първият фен, който успее да стори това, да качи снимка в нета на сглобения от него… официален плакат! Колкото и сложно да звучи, задачата се оказа елементарна за човек, който се оправя примерно с „фотошоп” и който има достатъчно свободно време, че да изръчка 100 сайта, за да проследи парченцата и съвестно да си ги събере.

И така, часове по-късно, благодарение на „туита” на @johnshoward всички в голямото село на име „световна интернет мрежа” можем да видим как изглежда официалният постер на „Игрите на глада” – мрачен, мултимедиен и с прекрасния символ на огнена сойка-присмехулка.

Игрите на глада

Честно казано, с извинение за поредното скептично излияние – централният елемент продължава да е най-хубавото нещо в цялата постер-кампания до момента. Помните ли колко беше впечатляваща появата на стилния motion-постер? Много държим да си замълчим тактично по повод мултиплицираните образи на Катнис и Пийта, за да не досаждаме с мрънкане.

Междувременно във Facebook окръзите проведоха агитации за кметски избори, и продължават да се подемат различни инициативи – кой какво да направи, кой кого да подкрепи или „лайк”-не, но ако някой се интересува от подробности – да влиза и да си разцъква! Тази viral-кампания е доста „бъбрива” и от известно време започва да прилича на спам, затова само се информираме, че нещо подобно циркулира в пространството, без да я следим отблизо.

За всички, които не са наясно с подробностите около екранизацията на „Игрите на глада” – това са новините ни по темата до момента.

Режисьор на филма е Гари Рос („Плезънтвил”, „Воля за победа”), а ролите са разпределени между Дженифър Лорънс, Джош Хъчърсън, Лиъм Хемсуърт, Елизабет Банкс, Уди Харълсън, Станли Тучи, Уес Бентли, Доналд Съдерланд, Тоби Джоунс, Лени Кравиц, Пола Малкълмсън и др.

Премиерата на филма на 23 март 2012. И както се казва в пожеланието при началото на Игрите – „Нека шансовете да бъдат ВИНАГИ на ваша страна!”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *