This Must Be the Place с Шон Пен

Много често рекламните стратегии на филми като новата творба на Паоло Сорентино са разконцентрирани – трейлър, постер, после рециклиран трейлър; акцент върху фестивални участия; премиерни дати, разпръснати в разстояние на почти година. Но пък филмът ще бъде видян буквално на всички континенти – тръгва на екран в Австралия е непосредствено след Коледа.

След премиера в Кан и фестивална обиколка през Цюрих, Рио де Жанейро, Мексико, Лондон, Братислава, Солун, Стокхолм, Бритън и Сънданс през януари, This Must Be the Place получава противоречиви отзиви от кино-спецовете. Но за нас Сорентино е гаранция за интерес, още повече главната роля е поверена не на кой да е, а на един от свръх-професионалистите в актьорската лига и личен любимец – Шон Пен.

Представяли сме ви първия трейлър на филма през лятото, този не се различава с нещо конкретно, освен с разместване и заместване на кадри, по известно като премонтаж. Странния вид на Шон Пен се допълва от странничко усещане за персонажа му, но като истински почитатели на актьорския му талант ще се доверим сляпо на вярата си. А докъде ще ни доведе тя – това понякога е риторичен, да не кажем екзистенциален въпрос.

За да опресним представата ви за сюжета, ето кратък синопсис:

Богата бивша рок-звезда (Пен) е отегчен и измъчен от своето пенсиониране. Когато научава, че баща му е на смъртно легло, той заминава за Ню Йорк, но не успява да стигне навреме, за да получи опрощение за 30 годишното отчуждение и помирение. След като научава подробности за дните на баща си в Аушвиц, рокаджията потегля на пътешествие в търсене на инквизитора – бивш нацист, чиито следи водят нейде извън пределите на САЩ. Режисьор на филма е италианеца Паоло Сорентино („One Man Up”, „The Consequences of Love”, „The Family Friend”, „Il Divo”), който прави англоезичния си дебют. Искрено се надяваме да имаме шанса да видим И ТОЗИ нестандартен образ на Пен!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Аз бих гледала този филм с интерес. По някакъв начин ми напомня за идиотския хумор на братя Коен, а и Шон Пен е с неустоимо нежен гласец. Няма да кажа за кго ми напомни, да не ми кажатя някои многознайковци, че пак съм развалила нещата 😉

  2. Изключително стилен филм . С безупречна операторска работа . И добри парчета на Дейвид Бърн. След Le conseguenze dell’amore Сорентино не ме подвежда . Филмът е добра загрявка за предстоящия On The Road.