Дебра Граник

„Winter’s Bone” („Зимен дар”) се превърна в един от фестивалните хитове на 2010 година и със сигурност фокусира вниманието върху неговата режисьорка и съсценаристка Дебра Граник. През отминаващата 2011 година тя работеше върху сценарий за екранизация на „Пипи Дългото чорапче” и по свой документален проект. Преди време се говореше и за ангажимент с адаптацията на романа на Ръсел Банкс от 1996 година „Rule of the Bone”, в който става дума за тийнейджър, който се опитва да открие баща си в планините на Ямайка.

В интервю на Банкс пред Calgary Herald (чрез The Playlist) се говори за възможно начало на снимките през 2011, което очевидно вече не е актуално. Авторът ще бъде и изпълнителен продуцент на проекта и е оптимистично настроен, като ентусиазмът му може би се базира на очакванията за добра реализация на филма. Според неговите думи, предпочитанията са за неизвестен актьор в главната роля, като второстепенните персонажи е добре да бъдат изиграни от разпознаваеми лица. Планираните места за снимки са в щата Ню Йорк и Ямайка.

Ето и кратък синопсис на романа:

Когато го срещаме за първи път, Чапи е шантав тийнейджър, хулиган, който живее с майка си и неконтролируемия си доведен баща в каравана, някъде в щата Ню Йорк. Дрога, дребни престъпления, караници с родителите, неприятности с ченгетата – това е ежедневието на момчето, което смята себе си за истински аутсайдер и решава да си направи специална татуировка: кръстосани кости. След това започва да нарича себе си Боун (Кокал).

След като му писва от всичко, той успява да офейка с група моторизирани крадци и се крие известно време във вилата на един преподавател. После се заселва в изоставен училищен автобус, заедно с Роуз – дете, което той спасява от набезите на един педофил. След като се запознава с растафарианеца I-Man, тийнейджърът потегля към поредната авантюра – пътуване през цяла Америка до планините на Ямайка – „царството” на ганджата. Това се оказва удивително пътешествие в търсене на себе си, не без помощта на магия, насилие, предателства, изкупление и какво ли още не…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *