У-ууу, нов трейлър на „Battleship”? Чакайте сега да видим. Първият беше доста зле, но ние като едни големи филмови наивитети се надяваме този да е по-добре. Разчитаме, че Питър Бърг (за когото няма да се уморим да казваме, че ни е любимец) „will get his shit together” и ще направи нещо добро.

From Hasbro the company that brought you Transformers”? Не думайте. Честно казано, не бихме се сетили. Не е истина просто, първият трейлър понамязваше на „Трансформърс”, но това вече е прекалено. Ако не знаехме какво гледаме, бихме се заклели, че това е трейлър на „Трансформърс 4”.

Ох, не ни харесва как тръгна цялата новина. По принцип се дразним на подобни мрънканици с претенции „вижте колко сме интелигентни и печени, нека се направим малко на интересни за сметка на някакъв безсмислен летен блокбастър” (при това с очевидности, който дебнат навсякъде от нета), а сега правим абсолютно същото. Не знаем какво ни прихвана. Затова нека кажем няколко думи на чисто и в по-пoложителна насока.

Последния път имаше доста положителни коментари по адрес на филма, така че предполагаме, тези хора отново ще останат доволни – имаме гигантски екшън епизоди и ефекти като за световно, какво повече му трябва на един летен хит? Доволни сме от костюмите на извънземните, нищо че и те са позаети от другаде („Halo”). Радва ни и това, че Раханчето изглежда като да има по-голяма роля от очакването. Знаем (чуваме от трейлъра), че не я бива много-много, но и друг път сме преживявали кофти изпълнения от мацки, които харесваме.

Общо взето, с това се изчерпват положителните неща, които можем да кажем, затова спираме до тук. На изпроводяк хвърлете едно око и на новия плакат.

Режисьор на „Battleship” е Питър Бърг („Много лоши неща”, „Кралството”, „Ханкок”), а в ролите са Лиъм Нийсън, Тейлър Кич, Александър Скарсгаард, Риана, Бруклин Декър и др.

Премиерата е 18 май 2012 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Наистина има доста елементи тип Трансформърс, и извънземните са от Хало!!!!
    Очевидно е че новодошлите са по напред в техническо и всякакво отношение, и ми е много интересно какъв остроумен( тъп) начин са измислили с който храбрите американски солджъри отново ще спасят планетата.

  2. Казах го преди ще го кажа и пак: очаквам Battleship с нетърпение. Новия трейлър ме изненада с това, че филма очевидно ще е доста по-мащабен отколкото очаквах. Сравненията с Трансформърс са неизбежни, не защото филма толкова прилича на Трансформърс (никъде не виждам роботи да се трансформират в коли и самолети), а просто защото е от същите продуценти, които очевидно се надяват на голям международен успех, подобен на този постигнат от поредицата на Бей (поредица, която аз обожавам, между другото).

    И всичко това отгоре го казва човек, който е огромен фен на Уди Алън и Бенет Милър. И няма да крия радостта си от това, че за разлика от мноооого хора, аз имам еклектичен вкус по отношение на киното, и както мога да се накефя на Полунощ в Париж и Вики Кристина Барселона, така мога да се накефя и на филм като Battleship. Никой от тези филми не е над останалите и аз лично ги оценям без каквито и да са предрасъдъци. Не ме интересува дали даден филм е направен само за пари (мейнстрийм киното) или е направен само за семейството на режисьора и за няколко фестивала (арт киното). Ако харесам филма, харесвам го и това e. Не търся под вола теле.

    Напълно очаквано, западните интернет-мрънкалници, упс блогъри, вече проклинат всеки който е участвал в направата на Battleship––-но поне вече осъзнават, че никой извън интернет не го грее какви ги плещят разни пъпчасали нърдове и 40-годишни киносноби за които всичко след 1990 е кравешка пръдня. Ако Питър Бърг ги чете тези неща, сигурно се попикава от смях. Това е все едно 100 надрусани мравки да се опитват да бутнат китайската стена. Колкото и да се оплакват, че ХОЛИВУД НЯМА ОРИГИНАЛНИ ИДЕИ и други вече смешни опявания, ситуацията няма да се промени. Колкото по-скоро тези ядосани на света хорица разберат, че оригиналните идеи не винаги са гарант че филмите които ги прилагат ще им харесат, толкова по-добре.

    Не e важно колко оригинален или неоригинален е даден филм. Най-важното е как е направен филма. Как е подходил режисьора и как е конструиран сценария.

    Това за мен е най-важното, а и винаги си припомням как един сценарист каза, че вече няма нищо оригинално на света. Всичко е било разказано и показано преди. Аз лично нямам проблем с това, защото оригиналността или неоригиналността не определят кой филм ще ми хареса и кой филм няма да ми хареса.

    Така че с абсолютен кеф ще си купя билет за Battleship, и с биричка в ръка ще му се насладя. Или ще остана разочарован. Каквото и да ме очаква, аз знам че отивам на кино без никакви предрасъдъци. И така по мое мнение трябва да се ходи на всеки един филм.

    Over and out.

  3. @Ivcho
    Начин винаги има. А залагам на това, че ще взривят кораба майка. 🙂 🙂

    @Veso
    И аз съм като теб. Харесвам всякакви филми, от Алън до Бей и именно поради тази причина снощи, като писах новината се ядосах на себе си, че се държа като хората, които ме дразнят в нета.

    Въпреки това, съм на мнение, че филма АДСКИ много мяза на Трансформърс, нищo че не се трансформират в коли – ако тези топките на хеликоптерното летище не са десептикони, здраве му кажи.
    Събарянето на сградата, звуковият дизайн и цялостната визия – движение на камерата, цветове и тн. – също крещят Бей.

    За оригиналността на историята не казвам нищо. Тук съм съгласен с теб на 100%. Не знам обаче, дали винаги е възможно да отидеш на филм без предразсъдъци.
    А за биричката, обади се да пием и да зяпаме заедно, не бъди егоист. 🙂 🙂

  4. Дринка, да определено си прав, че не винаги е възможно да се ходи без предрасъдъци. Но аз постоянно се опитвам да игнорирам тези чувства, което те уверявам е много трудно за човек, който винаги изпитва нуждата да изчете всяко едно име на филмовия плакат – от актьорите, през монтажиста, до режисьора. За добро или лошо, винаги съм наясно какъв е екипа зад филма който отивам да гледам. Понякога наистина ми се ще да съм обикновен зрител, който не го грее кой е продуцента, композитора или оператора на филма който гледа. Но не съм, и предполагам, че ще си остана вечно запален киноман. Което пак си ме урежда : )

    Относно това че Battleship прилича на Трансформърс, трябва да призная че след като изгледах няколко пъти трейлъра съм съгласен с теб. Определено се усеща Michael Bay-vibe. Но аз винаги съм подкрепял Питър Бърг и знам, че той няма да се задоволи с това само да изкопира стила на Бей и с това да приключи. Все си мисля че във филма ще има неща, които ще го индивидуализират и отличат по някакъв начин от вече показаните роботски неща в Трансформърс. Ще поживеем, ще видим.

    Иначе не се ядосвай за нещата които пишеш. Това си е твое местенце и можеш да си пишеш каквото си искаш. Твоите предпочитания ги знам още от времето когато пишеше за Екран и мога да кажа, че по отношение на киното имаме почти идентичен вкус.

    Затова и посещавам блога.

    Иначе за бирата, аз я купувам. Но ако филма не ми хареса, ще си искам парите обратно ; )))

  5. Някой да ми намери финансиране за умопомрачителната междузвездна епопея „Crap wars“ с таглайн: „The battle for Earth begins in my crapper. The 3D Experience“.

  6. @Veso
    🙂 Евала! 🙂 🙂
    Обичам хората с които имам идентичен вкус, почти толкова колкото тези с които имаме пълно разминаване. 🙂 🙂

    Питър Бърг е голям. Искам да има успех и да го оставят да прави каквото си поиска, тогава ще имаме истински класики! 🙂

    Чакам да се обадиш за бирата. 🙂

    @troubadour
    Нещо, май… откАчи? 🙂 🙂