Минаха два месеца, в които стискахме палци за втори, по-различен поглед към „Extremely Loud and Incredibly Close” на Стивън Долдри (може би си спомняте разочарованието от първия трейлър, ако ли не – нищо не сте изгубили) и ето, че той вече е факт.

(чрез Apple)
http://www.youtube.com/watch?v=jA8yX4m4j2I

Да даваш шанс на надеждите е благородно начинание – ние смятаме да направим точно това и въпреки тенденциозно-трогателните първи срещи, ще се опитаме да видим без предубеждения целия филм. Не само защото е дело на Стивън Долдри, не само защото принципно харесваме играта на голяма част от актьорския ансамбъл, а и защото обичаме да се изненадваме от млади открития. Томас Хорн обещава да влезе бързо в тази категория, друг е въпросът как е използван потенциалът, който съзираме в момчето.

А че Академията ще „захапе” – това твърдение беше сред сигурните залози още като научихме подробности около сюжета. Трагедията от 11 септември е сред доста експлоатираните кинотеми, но кадъра със съживяващото се цвете на прозореца на онзи старец, който ни показа Шон Пен, ще си остане моята съкровена и най-любима асоциация…

Още веднъж – краткия синопсис на „Extremely Loud and Incredibly Close”:

Оскар (Томас Хорн) е убеден, че баща му (Том Ханкс), който е умрял на 11 септември в Световния търговски център, му е оставил тайно съобщение, скрито някъде в града. Неспособен да достигне опечалената си майка (Сандра Бълок), Оскар, чийто изключително буден ум отказва да повярва в неща, които не може да наблюдава, започва да претърсва Ню Йорк, за да открие ключалка за загадъчния ключ, който е намерил в гардероба на баща си. Издирването го развежда из целия град и преодолявайки личната му болка и загуба, разкрива нови хоризонти.

„Extremely Loud and Incredibly Close” е адаптация по едноименния роман на Джонатан Сафран Фоер, който излиза през 2005 година. Режисьор е Стивън Долдри, а в ролите ще видим Том Ханкс, Сандра Бълок, Макс фон Сюдоф, Джон Гудман, Джеймс Гандолфини, Джефри Райт, Виола Дейвис и дебютанта Томас Хорн в ролята на Оскар.

Филмът ще има ограничен показ през декември (по Коледа), а официалната му премиера е 20 януари 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *