Питър Уелър като Робокоп

С наближаването на 15 януари, когато е обявеният старт на снимките на „Стар Трек 2”, и предвид цялата секретност, която заобикаля всеки един проект на Джей Джей Ейбрамс, е нормално отвсякъде да валят новини и спекулации около филма. Една от най-горещите и обсъждани теми беше (и все още е) дали небезизвестният Кан Нунен Сингх (или просто Кан от „Star Trek II – Гневът на Кан”) ще бъде част от филма и дали това ще е ролята, за която се спрягаше Бенисио дел Торо.

Първоначално Ейбрамс потвърди, че да, има интерес към Дел Торо, но не, Кан няма да има роля във филма, което беше идеалният вариант за нас – Дел Торо като злодей, но напълно нов за вселената, както беше предшественикът му Неро, изигран от Ерик Бана. За съжаление обаче, преди няколко дни Vulture съобщиха, че Бенисио дел Торо е отказал ролята (причините не се посочват, но е възможно да е заради това, че не са му били предоставени никакви подробности за сценария – нещо потвърдено и от други актьори във филма) и което е интересното, настояват, че техен „доста високопоставен източник” твърди, че ролята, която е трябвало да изпълни все пак е била на Кан и той със сигурност ще присъства във филма.

Тук ние вдигаме ръце и отказваме да участваме в тази игра на отричания и потвърждения и просто изказваме съжалението си, че няма да видим Дел Торо във филма, в която и да е роял, тъй като смятаме, че щеше да е прекрасен. Все пак се надяваме Кан да не участва, защото вярваме, че неговата „песен е изпята” и няма нужда да имаме повторение на сюжети във филм с потенциал да разкаже милион нови истории.

Така приключваме неприятната част около тази новина и преминаваме към положителната част. От Variety съобщават, че самият Робокоп – големият Питър Уелър – ще се присъедини към Алис Ив (която засега е единственото потвърдено ново попълнение) и към ветераните от първия филм в (каква изненада) все още неизвестна роля. Уелър не е „девствен за поредицата” – участвал е в два епизода от „Star Trek: Enterprise” – но според нас, тук става въпрос за съвсем различно нещо.

С това, новините около проекта се изчерпват и оставаме в очакване на актьора, който ще замени Дел Торо като злодей. Предполагаме, че ще трябва да е някое голямо име.

Премиерата на „Стар Трек 2” е предвидена за 17 май 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Тц тц тц, жалко за Дел Торо, щеше да е още по-гранде филма с него :/
    Но аз лично не губя надежда и специално за новия Стар Трек съм изцяло „пречистен“ от присъщата си съмнителност, която ме спохожда когато чуя за продължение от даден франчайз. Сигурен съм, че Г-н Абрамс има още доста жокери в ръкава, които още не е показал, и съм с две ръце, че „Няма нужда да имаме повторение на сюжети във филм с потенциал да разкаже милион нови истории“ (много добра фраза, btw! )
    A Питър Уелър ако не се лъжа беше вманиачения психопат начело на Марсианска минна колония в 4 сезон на Ентърпрайз, който искаше да прочисти Земята от всички извънземни и да попречи на създаване на федерацията. Мисля, че ще е чиста проба хабене на думи да казвам колко е голям мистър Уелър, и как факта, че ще е в новия Стар Трек е още един голям плюс, нали?

  2. Сега, като се разгледах из Memory Alpha (Wikipedia, изцяло за Star Trek вселената) се сетих, че ролята на Уелър беше на Джон Пакстън – лидер на ксенофобско движение Тера Прайм, целящо да изгони всички извънземни от Слънчевата система около 80-90 години преди действията преди последния филм. Идеологията им се базира на идеите на деспотичния лидер със расистки наклонности Филип Грийн от времето на Третата Световна война, която се е разиграла едно-две десетилетия преди осъществяването на първия контакт с Вулканите. Та моята теза е, че ролята на Уелър или ще има нещо общо с тази сюжетна линия, или ще бъде адмирал от Звездната Флота от 23 век.

  3. Последното инфо е, че ще някакъв по-малък злодей – „C.E.O.“, каквото и да означава това съкращение във вселената на „Стар Трек“, Едва ли е директор във фирма за производство на сирене. 🙂