Нов трейлър, плакати и снимки от „Flowers of War”

от на 2011-12-11
 

Рекламната кампания на „The Flowers of War” започна малко тромаво, но дори и да беше продължила в същия стил, пак щяхме да сме на мнение, че благодарение на Джан Имоу и Крисчън Бейл, филмът спокойно може да се окаже един от най-добрите заглавия на годината. Сега след един доста приятен тийзър плакат и първия трейлър, вече сме по-спокойни, че американските разпространители са се ориентирали как точно да представят военната драма възможно най-добре и този нов трейлър е чудесно допълнение към гореспоменатите реклами.

Освен че току-що научихме доста повече за историята и героите (благодарение на английския), с наближаването на китайската премиера другата седмица получаваме и два-три нови плаката и цяла купчина снимки. Започваме с най-добрия, но и останалите заслужават един поглед.

Flowers of War - плакат

Flowers of War - плакат

Flowers of War - плакат

Flowers of War - плакат

Flowers of War - Крисчън Бейл

Flowers of War - Крисчън Бейл

Flowers of War

Flowers of War

Flowers of War

„Flowers of War” е екранизация на романа „The 13 Women of Nanjing” на Ян Гелинг и разказва за американец, който се опитва да спаси група проститутки и ученички от сигурна смърт по време на едно от най-кървавите събития в историята на Китай, познато като „Нанкинско клане”, в което японски войници убиват стотици хиляди китайски войници и цивилни и изнасилват между 20 000 и 80 000 жени след превземането на тогавашната столица Надзин (или Нанкин). Филмът е тазгодишното китайско предложение за „Оскар”.

Режисьор е Джан Имоу, а в ролите са Крисчън Бейл, Пол Шнайдър и Шигео Кобаяши.

Китайската премиерата на филма е 16 декември.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Peter D. Todorov
  2011-12-11 at 22:32

  Най-дългоочаквания филм за мен тази година:)

  Отговор

 • 2011-12-11 at 22:50

  Кървавата пеперуда е уникална!
  И филмът най-вероятно ще се окаже едно от най-добрите заглавия на годината!
  Не само предчувствам – знам това! :)

  Отговор

 • 2011-12-12 at 18:27

  Това е най-смешният и скучен трейлър, който съм гледал през годината. Клипът започва добре, появата на куртизантките ме накара да вярвам, че въпреки нелепото си заглавие филмът може да прилича на „Мемоарите на една гейша”. Уви, следват малоумни реплики, нелепи подскоци на Крисчън (как му ходи с това име да играе отец) и красива, но банална визия.

  Отговор

 • V
  2011-12-12 at 20:29

  Не знам какво трябва да очаква един човек от този филм, за да го зарадва появата на куртизанките…

  Определено не става дума за „Новите мемоари на една гейша“. И идеята е друга, и действието се развива в друга страна, където японците определено нямат място…

  Сравнения с „Мемоарите“ са крайно неуместни, със или без куртизанки, но то за някои хора все си е „Изток“…

  Отговор

 • 2011-12-12 at 20:43

  всичко в „Мемоарите“ си е крайно неуместно :) за разлика от Имоу

  Отговор

 • 2011-12-13 at 01:38

  @Стоян Стоянов
  Само не разбрах, какво не му харесваш на заглавието?
  И гледал ли си предния трейлър, какво ти е мнението за него?

  Най-хубавото нещо в „Мемоарите на една гейша“е музиката на Джон Уилямс. Това можеше да е чуден филм, ако Спилбърг го беше режисирал.

  Отговор

 • 2011-12-13 at 13:44

  Наистина не си заслужава да водим този разговор. Какво да ми хареса на заглавието? Толкова е захаросано, че наистина не знам как са се стърпяли да го изпишат с розови букви, поръсени с шоколадови пръчици. Но най-тревожното нещо в този ужас е сюжета „Католически свещенник ще спасява китайци от японски окупатори”. Кажете го на глас и ще се спукате от смях.

  Отговор

 • 2011-12-13 at 18:17

  Тук нещо усещам лично отношение. Не мога да си обясня по-друг начин чак толкова негативно отношение към подобно заглавие. :) Може би „религиозният“ момент? :) :)

  Отговор

Коментирайте