„Джон Картър” („John Carter”)

През последните няколко дни казахме абсолютно всичко, което имаме да казваме за „Джон Картър” („John Carter”) и за рекламната му кампания, затова без много да се мотаем, пристъпваме към представянето на пълния трейлър, от който всички очакваме да свърши чудеса и да ни убеди, че това ще е филмът с главно „ът”, който не бива да пропускаме по никакъв повод. Дали успява, вижте сами:

Какво да кажем? Има прилична екшъния, ефекти и готини същества. Има обаче и прилична дървения, изтъркан сюжет (при все че това е първообразът на всички подобни истории) и кофти реплики и тромави изпълнения – актьорски, CGI, всякакви.

В крайна сметка обаче, присъдата ни е в полза на филма и възнамеряваме да му дадем шанс. Все пак е приключенска фантастика, а това е жанр, за който даваме мило и драго. Освен това режисьор е Андрю Стантън, който ни е радвал с анимационните си шедьоври „Търсенето на Немо”, „УОЛ.И” и смятаме, че има какво да ни покаже и в игралното кино.

„John Carter” е екранизация по поредицата фантастични приключенски романи на Едгар Райс Бъроус за Марс (в основата на филма е първият роман „Принцесата на Марс”) и разказва историята на бившия военен капитан Джон Картър (Тейлър Кич), който необяснимо е транспортиран до Марс, където пряко волята си е въвлечен в сериозен местен конфликт, включващ Тарс Таркас (Уилям Дефо) и пленителната принцеса Дежа Торис (Лин Колинс). В един свят на прага на разрухата, Картър преоткрива своята човечност и разбира, че животът на планетата лежи в неговите ръце.

Режисьор на филма е Андрю Стантън („Търсенето на Немо”, „УОЛ.И”), който прави игралния си дебют, а в ролите ще видим Тейлър Кич, Лин Колинс, Саманта Мортън, Марк Стронг, Кирън Хайндс, Доминик Уест, Джеймс Пюрфой, Поли Уокър, Томас Хейдън Чърч и Уилям Дефо.

Световната премиера е 9 март 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

39 Comments

  1. Мислиш ли?
    Изглежда да има всичко което обичам в един филм, но не ме дърви.
    От друга страна не ме и дразни, така че ще го гледам без очаквания и барем ми хареса! 🙂

  2. абе аз ли нещо се разсейвам, ама тази музика ми е страшно позната…
    и разбира се – вЪобще не мога да се сетя откъде 8)
    сините очи на Марк Строоонг! 😛

  3. Самият Джон Картър прилича на фризьор в Мола, иначе изглежда не лошо филмчето. Ма като видя Дисни и всичко детско в мен пищи с весел коледен писък…

  4. @Svetly
    Сините „дюнски“ очи на Марк Стронг ли? 🙂 А „Кашмир“ пасва чудно 🙂

    @UZUMAKI
    Визуалано или сценарийно?

    @suicidal
    Фризьор от мола е повишаване в ранг! 🙂 А за Disney не си прав, имат и готини неща – малко, но все пак имат. 🙂

  5. Всякак, Дринов, всякак.

    PS Боже фиктивни, сега видях, че „Уоли“ бил шедьовър… Хахаха. Ха. Ха.

  6. Дали се замислят, като правят подобни кощунства?

    Аз обаче – каже ли се Марс – имам инстинктивна асоциация:

    „В земята на Вятъра и на червеното,
    където ледената привечер на Времето
    смразява млякото в гърдите на Живота,
    подобни на луните горе, двете,
    куче и котка от сокаците на сънищата –
    те дращят и боричкат се,
    без възраст, в моя полет…
    Последно цвете пламнала глава извръща.“

    Галинджър за 117-я танц на Локар
    от „Роза за Еклисиаста“ на МОЯ личен бог 🙂

    Абсолютно съм наясно, че на този цитат мястото му не е тук 😀 8)

  7. @UZUMAKI
    Затваряй си устата!!! 🙂

    @Svetly
    При мен каже ли се Марс, асоциациите са: „Get your ass to Mars! Get your ass to Mars! Get your ass to Mars!…“ 🙂 🙂

    А замисляла ли си се, че това със сините очи може да го е измислил Бъроус? Все пак „Принцесата на Марс“ е писана преди „Дюн“.

  8. Детски филм с музика на Led Zepelin, вярно преработена и набутана в оркестрална абоминация, но все пак – арничко си е. На който му се ще да чуе оригинала, да търси Led Zepelin – Kashmir.

    С тва на ум – Уоли е пълна бутафория след прекрасните си първоначални 40 минути тихо великолепие. Рядко съм виждал филм, който да заорава толкова железно в дъното, след толкова феноменален старт, ама те.

    Иначе трейлърът ме надърви пък мен. До средата си виках – мда, пак ще се гледа Галкси куест, ама по средата инфантилната простотия взе, че ми грабна интереса. Като че ли в нещото има някакво потенциалче. 🙂

  9. Това:

    „Уоли е пълна бутафория след прекрасните си първоначални 40 минути тихо великолепие. Рядко съм виждал филм, който да заорава толкова железно в дъното, след толкова феноменален старт, ама те.“

    …е безкрайно вярно.

  10. „УОЛ.И” е абсолютен анимационен шедьовър, който (извинете ме за клишетата) има сърце и душа магичност, за които хиляди филми могат само да мечтаят. Това, че втората половина не отговаря на вашите лични представи за това, което би трябвало да бъде, си е ваш проблем. Доказателството е, че вие сте абсолютно малцинство! 🙂

    @Анита
    Не си само ти! 🙂

    Най-доброто изпълнение на „Kashmir“ на „Led Zepelinе“ е с египетския симфоничен оркестър. Препоръчвам! 🙂 .

  11. Мойтъ думъ тъй или иначе тежи повече от целио китайски народ, така че. И както викаше Ерик Картмън „Do I look like minority?“ Епизодът на Саут Парк от 13 сезон – „Pee“ е нещо велико.

    Ама втората половина на Уоли куца, не щото не отговаря на личните ми предпочитания, които включваха междугалактическа баталия с бронтозаври и саундтрак на Веселин Маринов (демек – много по-добро от това, дето ни сервираха), ами щото първите 40 минути са учебник по кинематографично изкуство.

    Без една реплика, а само чрез визуални похвати имаме изграден пълнокръвни герои, населяващи свят, който зрителите да чувстват като реален. Демек ни пука и за двете. Както за героите, включително и супер симпатичната хлебарка, така и за мястото, където са се забили. Най-вече и към Уоли, който е страшно симпатичен и моментално ме направи съпричастен с историята му. И всичко е ок. Следваме му простотиите, разбираме желанието му към сексапилната (според неговия процесор) мацка – и въобще дотук имаме филмче с душа, идея, сладко е, пък и сме наградени с много по-реални персонажи, отколкото десетки оскарови драми ни предлагат.

    Последвалата катастрофа с хората е неописуема. До този момент имаме бая реалистични краски на всичко (само женското роботче е по-овални, ама то щото някой от аниматорите е фен на макинтош), а хлебарката е с малко по-завоалирани пропорции, че да не пищят децата. Всичко останало е брутално реалистично. И после ни сервират тантурести, сладурести хора, (щото все още не можем да докараме баш фотореализъм, пък и сме пиксар – нека да е сладко, кво като яде от стойността на филма). Въобще цялата идея около хората и жалкото природозащитно послание, толкова затапват филма, че…

    И няма как да не ядоса, след като за гърба на първокласен филм ни лепват такова, дето и екипът зад Ferngully би се притеснил да анимира. Пък после смятат, че „Колите“ е по-слаба ракия, при положение е, че много по-строен, добре обмислен и шлифован.

    И тъй 😛

  12. УОЛИ е супер. Един от най-добрите на Пиксар, рева на него всеки път. К’ви Коли?!?

    П.П. „… само женското роботче е с по-овални, ама то щото някой от аниматорите е фен на макинтош“ – по-скоро Стив Джобс е минал да му начука канчето с нещо като „какви са тия ръбати машини в нашта фирма? Тва да не ви е айбием?“

  13. И аз се присъединявам към „абсолютното малцинство“ по отношение на „УОЛ.И”. Гледах го на кино (което не винаги се случва) и останах тотално очарован от първата част и отегчен от втората. Дори препратките към Одисеята не можаха да ме впечатлят толкова на фона на останалото.

    П.П. А и Уоли си имаше Рубик куб!!! 🙂 🙂 🙂

  14. Немога да отговоря на всички ви поотделно, затова ще се опитам в два реда да отговоря общо на всички ви.
    Ебаси изречението………:)
    Няма да влизам в спора ви. Съгласен съм с повечето от вас, че на Уоли е много хубав аи инересна първата половина.. затова съм гледал само първата половина. Втората половина е уникално лигава…

    За сините (Дюнски) очи на Марк Стронг и аз не знам кое е първото, Кокошката или Кокошката. 🙂 макар, че за мен сините очи на Линч са първо защото той ги е екранизирал има няма 30 години по рано.. 🙂
    Като чуя за Марс и ме избиват такива идеи и толко много извънземни видове и живот във вселената и живота като живот и живота като живот и живота като живот и тераформиране и още 1 000 000 000 неща…
    Сега за трейлъра.
    Както каза Дринов и мен не ме дърви , така че и аз ще го гледам без очаквания. Надявам се де а хубав наистина и да ми хареса.
    Но май не, защото:
    като изключим първите 20 секунди на трейлъра, в който адски ме изкефиха с думите Let them be Crush…. и всичко приключи 7- секунди по късно…..
    Да остави настрана, че почти всички треилъри на филми започнаха да използват една и съща мелодия….искам да попитам друго.
    Не знам как е в книгите на Бъроус, но…
    Гледам през цялото време едни армии „зелени човечета“, който условно да ги наречем „марсианци“ и се чудя само на мен ли ми прави впечатление невероятно огромната простотия „зелените човечета“ да са „марсианци“, а тяхната принцеса да е човек???????? Затова казах, че не знам как е в книгите, но ако тая принцеса е „марсианка-зелено човече“ филма директно изпадна категория филми, който задължитеноо никога няма да гледам в живота си…. Вие ми кажете ако бърка, защото не знам как е в книгите.
    или може би тяе мелез между „зелени човечета“ и „земни човечета“?
    И още една простотия, която адски ме издразни..
    Да попитам на тоя Джон Картър краката да не са му направени от някакви гигантски амортисьори???????
    ‘Щото като гледам как скача (като Нео от Матрицата, като жаба и не знам като още какво.. или като филми за нинджи.. ) само що не е почнал и да лети… тоя филм нещо… май нещо ще бъде .. хм ще бъде изритан в кошчето…

    Все пак се надявам филма да е хубав, но шансовете май му клонят към нула…

  15. Абе какъв Уоли ви гони пък вас?
    Вие гледахте ли трейлъра?
    Чакай пак да го гледам щото може аз да съм се объркал!! Ей сега се връщам.

    Еми тва не е трейлър на Уоли!!!
    Както и да е.Но все пак ще кажа че Уоли е cool.Не знам Анита за кво е ревала обаче аз умрях от смях.И да, Ева или Ива или както е правилното си е реклама на само на Макинтош ами на Apple като цяло.И факта че всички я свързвате с Apple означава че рекламният им отдел си е свършил добре работата!!!
    Стига толкова за Уоли!!!!

    Сега, мен трейлъра ме дърви! Както казах и преди единственото което не ми хареса е външният вид на главният герой.
    И аз не знам как в книгите но heinrich ме накара де се замисля за принцесата.Защо е човек пък марсианците зeлени.Смятам да проверя това.Намерих книгата и я започвам още днес.Около 100 страници, ще я изям за два три дни ако не стане нещо непредвидено.
    А по отношение на скоците, на мен повече ми прилича на Хълк от първия филм!

  16. @troubadour
    Така е от чисто кинематографична гледна точка първата половина е по-добра. Но втората е необходима за катарзиса на героите, както и нашия също. И как може природозащитното послание да е жалко.

    И въобще във втората част има уникални неща с роботите. Чудна е. 🙂

    @Анита
    Евала! 🙂 🙂

    @Ivcho
    Прав си, дайте за трейлъра. 🙂

    Според мен поставените от heinrich въпроси са с очевидни (макар и не много реалистични) отговори.

    Джон Картър скача така (нещото което, като че ли ме дразни най-много в трейлъра), защото той е родом от Земята където гравитацията е по-силна и следователно той е много по силен на Мрас, където тя е по-слаба. Така той има нещо като супер-сили. Дали това е реалистично от физична (отношението между двете гравитации) и биологична гледна точка? Съмнявам се. 🙂

    А принцесата не е човек, а просто друг вид марсианец. Има две раси „Зелени човечета“ и „хуманоиди“, които заради различията си, логично са във война. 🙂 🙂

    Това обаче са спекулации, защото не съм чел книгите. Така че бих се зарадвал на повече инфо, от някой който го направил или тепърва ще го прави. Ivcho, теб гледам. 🙂 🙂

  17. Тва, че Уоли е спъната, изцвръкната човешка слуз, не значи, че все пак не е по-приятна за разговор слуз, отколкото е настоящият трейлър на „Джон Картър“. 🙂

    И, Дринов, всяко природозащитно послание е жалко по-презумпция, кво остава за невзрачната простотия, с която пиксар ни наградиха на финала…

    И да знаете точно колко квалитетен човек съм… ето то любимият ми виц:

    „A baby seal walks into a club…“

  18. A-aaaa, добър! 🙂 🙂 Ха-ха-ха-ха!

    За другото. Със всичко мога да се съглася, само не и с терминологията, която използваш. 🙂 🙂

    И за да знаеш, аз колко съм квалитетен, те черпя с едно видео. 🙂 Предполагам, че може да си го гледал, защото Карлин е ОГРОМЕН!
    http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw

  19. Тва за пластмасата ли е… щото, ако е то, то то (ха-ха-ха – видехте ли кво направих…) е от най-якия му стенд-ъп Jammin’ in New York.

    „- Why are we here?
    – Plastic!“

    Кво ми е на терминологията, прекарала ме е през 200 години филология и две книжки с детска поезия. Бтв, не е ли яко колко се придържаме към темата. Знаех си, че поне за нещо ще става този филм.

  20. Уоли е велик, не се излагайте ве

    А Андрю Стантън е титан, той седи зад половината готини анимации, правени в последно време. Сценарист е на „Играта на играчките“ 1,2 ,3 част и „Таласъми ООД“ ; режисьор е на „Търсенето на Немо“, „Животът на буболечките“ и „Уоли“ , продуцент е на „В небето“ и „Рататуй“, участва в „Колите“ и „Феноменалните“….

    сценарист, продуцент, режисьор, аниматор, графичен дизайнер, художник, актьор – баси изрода е 😀

    е, това не му пречи да се осере с горния филм де 🙂

  21. Дейййй. тука са една вечер сте изпаднали в една истинска полемика.
    Много обичам така.
    Да започна от зад напред.
    @ Ламот:
    Да, Андрю Стантън може да е титан наистина, но според мен, както ти казваш, да си беше стоял в анимациите, защото наистина никога не е късно човек да се Осере за първи път. с главно О, защото все си мисля, че ще направи точно това.

    Не знаех че има две раси на Марс. Това е друго нещо 🙂 ок 🙂

    @Дринов:
    Ей баце, много ти благодаря. Изобщо не се бях усетил. Понеже ние генийте сме разсеяни.. хахаха 🙂
    Така гравитацията на Земята е 9,81 м/с2, разбира се тя се мени малко на екватора е 9,79 м/с2, а на полюса е 9,83 м/с2.
    Гравитацията на марс е 3,71 м/с2. Гравитацията на даден обект зависи единствено от масата на тялото….. да не навлизам в подробности, няма да ви пиша формулите.
    За астрономия и физика с мен изобщо не си и помисляй да спориш………………
    Да се върнем.
    Туй като гравитацията на Марс е 2,64 пъти по малка, действително това което си написал е така и съм съгласен с него.
    Ако хора отидат на Марс да живеят те действително ще са по силни от такива които са си живели там. Тези, които пък са си живели там и са родени там на Марс, заради по малката гравитация биха били по високи от земните си братя. Разбира се ще са по слаби от земляните, но това се компенсира с височината. Те ще бъдат по високи защото ще им действа по слаба гравитация. И да там ако скачаш, действително ще скочиш повече отколкото тук на Земята, но все пак е прекалено. Забелязал ли си как астронавтите на кадри от луната как подскачат. да защото там гравитацията е 1/6 от земната и действително ако се засилиш и скочиш (те са го пробвали между другото) ще прелетиш около 150 метра. На Марс ще скочиш не толкова много, но повече от земята де…
    Мисълта ми е, че силата се компенсира от височината.
    Разбира се марсианец на земята, заради по крехката структура на костите си, ЗАРАДИ гравитацията, ако се спъне тук ще се потроши при падането, а на землянин на марс при падане от 10 метра да кажем, нема да му има нищо 🙂
    Теоретично, ако си кацнал на някакъв малък астероид (те са с много малка гравитация) ако отскочиш прекалени силно отскока ти може да е по голям от първа космическа скорост на обекта и да изкочиш директно и безвъзвратно в открития космос…
    ТА!…
    Принцесата требваше да е висока около 2 метра и половина. но да не издребняваме все пак.

    Спирам, че мога да пиша до първия понеделник след нова година.

    П.С. само още едно нещо
    В началото на трейлъра това Дживотну, колкото и да е по слабо а Джони Картър да е ЯК!, извинявай ама да му скочиш и да го ковнеш с един мез от раз.. Е нема такава дивотия…
    Представи си един невероятно обучен войник, истинска машина за убиване. Едно такова животно, колкото и да е слабо. Сега си ги представи един срещу друг готови за битка. Е нали се сещаш, че тва Дживотну ще сгъне у 4 тоя войник за половин секунда.
    Това е все едно да излезеш с един калашник срещу Тиранозавър Рекс. 🙂
    Тоя изрод требваше да го направят към 2,5 мкас 3 метра и тогава тая битка щеше да изглежда супер:)
    П.С. Все пак се надявам филмчето да е готино и ще чакам да излезе за да го зяпам, но съм скептичен

  22. Все забравям:
    тази реплика в трейлъра изтрепва всякаква риба
    Ти си грозен, но си красив………………
    Направо изкърти земята…….. :):):)

  23. @troubadour
    То е! 🙂 И да даваме всичко от себе си да се придържаме към темата. 🙂

    @UZUMAKI
    На това аз викам хармония! 🙂

    @lammoth
    Ейй, отдавна не се беше изказвал в положителна посока. 🙂 Добре де в полу-положителна заради това на края 🙂 Евала! 🙂

    @heinrich
    Ти пък какъв анализ му спретна. Мисля че идеята е ясна, както и това, че нещата ще са леко преувеличени в името на „изкуството“. 🙂 Ако тръгнеш така, нали се сещаш, че в крайна сметка ще стигнем до там, че на Марс всъщност няма интелигентен живот. 🙂

    Репликата е готина. 🙂 Аз я разбирам. 🙂 🙂

  24. @Дринов
    Извинявам се за анализа малко се поувлякох:)
    Астрономията ми е хоби и затова.
    Да значи ясно ми е, че нещата са леко преувеличени в името на изкуството и (това го запомни добре) никога не съм имал против преувеличенията в името на „изкуството“ и няма да имам, стига да се правят с мярка! 🙂
    Да бе знам, че на Марс сега няма интелигентен живот ти па… 🙂 Говорех теоретично. 🙂

    Репликата и аз я разбрах, много добре, но звучи не на място, но знам ли. Зависи от действието на филма в този момент, но някакси ми прозвуча тъпо 🙂

  25. Тромавичък е целият диалог. Особено така като са побрани произволни реплики. Да се надяваме, че във филма ще имат повече смисъл. 🙂

  26. От трейлъра оставам с впечатлението за крайно дебилен филм, забранен за лица над 13 години.

  27. Този индивид Джон Картър скача завидно високо – напомни ми за севернокорейския „Хон Гил Дон“, когато нашето момче прескачаше борчета с тежести без да му мигне окото – яка им е жилката като гледам 🙂

    А може и да са астрални близнаци, кой знае 🙂

    Това, че е на Дисни ме притеснява доста – видях няколко бози като Трон и Принцът на Персия и не съм впечатлен изобщо, дано не го направят като някакъв клонинг на Звездните Войни (и по-точно Епизоди 1&2), че тогава ще ги ругая още повече…

    Живи и здрави

  28. За „Трон“ ставаме двама … на мен много ми хареса и приемам лично всяко хулене на филма 🙂 🙂 🙂

  29. И аз донякъде харесах новия ТРОН (най-вече като визия и…мацки) , понякога се чудя какво очакваха хората от този филм 🙂
    със сигурност е за предпочитане пред останалите блокбастъри

  30. Ставаме четирима, коитон харесвамйе Трон. И аз адски м харесва фима и е страхотен. Не е някакъв шедьовър, но наистина е мног хубав филм. А лично смятам, че ефектите на ТРОн са по добри от на Аватар. Поне за мен.
    Мацките беха ненормално яки пички.. мммммм 🙂

  31. Така, първо, Трон е тъп!!!!!!!! 😉

    Второ, прочетох книгата. Дринов, прав си! Дори позна с голяма точност! Чел си книгата, признай си!!!!! 🙂 🙂 🙂

    Тези зелените са едната раса на Марс които живеят на племена.Почти съм сигурен че тези на снимката са от племето на тарките с които Джонито прекарва доста време и дори става нещо като шеф.

    Принцесата е от другата раса, наречени червената раса заради цвета на кожата.Заради слабата гравитация там зелените са доста високи, но пък другите от расата на принцесата са с ръст колкото хората от Земята.Така и не става ясно защо има разлика в височината при положение че и двете раси живеят при ниска гравитация.

    Двете раси не се понасят много и имат нещо като война но пък пак не става ясно защо се мразят.Освен това от расата на принцесата има две държави които са във открита война.И отделно то това отделните племена при зелените също не се обичат особено и са в постоянна вражда.

    По отношението на скоците пак е заради гравитацията.Джонката рипа така силно щото гравитацията е ниска пак той е от Земята и има повече сила и така.С този проблем се сблъсква още първия път когато се опитва да ходи на Марс.

    На пръв поглед от малкото снимки и трейлъра ми са струва че има несъответствия.
    Това бялото дживотну прилича на описаните в книгата бели маймуни.Само че в книгата са описани със уши, а пък на снимките и в трейлъра са без уши.И очите им са близо едно до друго.Нещо фейса не пасва на описаното в книгата! Джонката се бие с такава маймуна в началото на книгата но пък битката е в някаква изоставена сграда, а не на арена (в книгата се описва като анфитеатър).
    Към края наистина има такава битка когато Джонката е заловен от друго племе на зелените и е накаран да участва в нещо като гладиаторски игри но битките в които участва са споменати набързо и изобщо не се споменава битка с бяла маймуна.
    Описана е последната му битка в която се бие срещу един от червената раса с който са приятели. Тук създателите на филма май са поразместили нещата.

    Дринов, като пуснахте снимките на една от тях има друго дживотну.И в трейлъра го има.Почти съм сигурен че това е марсианското куче Вул което става първа дружка на Джонката.Само че в книгата е описано с 10 крака и височина колкото на шотланско пони.Тук май пак са си правили свободни съчинения.

    Кадъра който се вижда преди да пуснете трейлъра също ми се струва че е свободно съчинение.Джонито бяга с принцесата и с една от зелените жени на име Сола.Точно тогава е заловен от другото племе на зелените.Целта им е да стигнат до един от така наречените канали на Марс и от там да стигнат в града от който е принцесата.Но пък те се придвижват по суша яхнали едни животни които ги забравих как се наричат.Никога не стигат до канал, и тримата никога не пътуват с лодка по който и да е канал на Марс!!! 🙂

    Да не споменавам факта че четейки книгата човек остава с впечатлението че Джонката през цялото време се разкарва както майка го е родила.Зелените също са голи.Така си живеят.Дори принцесата когато е заловена в книгата е написано че е гола.И доста време остава така.Но пък тук им е простено.Все пак ако героитe бяха голи този филм директно попадаше в една друга категория!!! 😀 😀 😀 😀 😀

    Казвам тези неща спрямо това което прочетох и видях в трейлъра и на снимките.
    Разбира се, може и тотално да съм се объркал за всичко но едва ли!!!! 🙂

  32. Първо, „Трон“ въобще не е тъп! Ти просто не разбираш! 😀 😀

    Второ, не съм я чел книгата, но да ти кажа, не е трудно да се сетиш за какво точно става дума. 🙂 🙂 Все пак съм сай-фай фен от време оно. 🙂 Пък и съм чел това оново за филма. 🙂

    За разликите с книгата, много ясно, че ще има такива. Това не е проблем. Никой не очаква мотамо екранизация. А кучето го помня, кръстих го Балкан. 🙂 Беше с 6 крака, не с 10.

    А за порно версията не се притеснявай, сигурен съм, че вече се подготвя. 🙂