Blade Runner

I’ve called science fiction ‘reality ahead of schedule’. – Сид Мийд

Винаги сме си падали по „concept art” книги и всякакви издания посветени на филми, режисьори или чисто и просто „създаването на”, и скромната ни библиотечка е доказателство за това, а въобще няма да споменаваме колко големи фенове сме на „Blade Runner”. Така че нямаше как да пропуснем тази новина, която честно казано приемаме като прекрасен, виртуален новогодишен подарък. Е, не може да се сравнява с решението на Ридли Скот да режисира новия „Blade Runner” филм, но пак е добър подарък.

Става дума за „Blade Runner Sketchbook”, колекция от „concept and production art”, дело на Ридли Скот и художника на продукцията (също така футурист, автомобилен дизайнер и потвърден гений) Сид Мийд. Дори и да не сте заклети фенове на филма, няма как да не оцените творчеството на Мийд и за нас е огромна радост да ви представим изцяло сканираната „Blade Runner Sketchbook”, представена от Comics Alliance (чрез The Playlist).

Blade Runner

Blade Runner

В кой друг албум ще видите толкова детайли от апарати за таксуване на паркирани превозни средства? Не можем да преценим дали апаратът за провеждане на теста „Voight-Kampff” ни радва повече или така и неосъществената „Orgasma” маска на Зора. Логата и табелите също са супер, както и главата „Ridley’s view” с така наречените „ридлиграми”.

А ако някой иска да се сдобие с книгата (много добре разбираме подобни желания, повярвайте ни), имайте предвид, че отдавна е с изчерпан тираж, но онлайн от време на време се продават стари копия, някои в доста добро състояние, но на прилична цена.

Толкова за тази година, ще се видим през следващата!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *