Поглед зад кулисите и нова снимка от „Frankenweenie“

от на 2011-12-30
 

Изключителното нетърпение, с което очакваме пълнометражната версия на Тим Бъртъновия „Frankenweenie”, може да се сравни с тръпката на децата преди Коледа – знаят, че онзи добродушен старец ще ги изненада с подаръци и се любуват на светлините, с които е обсипана елхата у дома.

Предимството в нашия случай е, че Коледа мина, а ние все още можем да се радваме на очакването – нали то е най-сладко?! Нашият „подарък” Burton-made ще пристигне през октомври 2012. Ако този възторг ви сварва неподготвени, напомняме, че следим с интерес работата по чернобялата, триизмерна и пълнометражна версия на едновремешната (разбирай 1984 година) история на Бъртън, която включва неумряло сладко куче и младият му стопанин Виктор Франкенщайн.

Представяме ви оскъдна, ала интригуваща фото-документация на работния процес, както и един нов кадър от филма, тъй като вече ви показахме първите снимки от продукцията и много държим да не изоставаме с информацията. Екипът гласове, ангажирани от майстор Бъртън, включва Уинона Райдър, Катрин О’Хара (която озвучава любимата ни Сали от „Кошмари преди Коледа”), Мартин Шорт, Том Кени, Мартин Ландау, а в ролята на Виктор ще чуем малкия Чарли Таан. Обърнете внимание на разни любопитни подробности, които свидетелстват за интереса на момчето към науката – стените на стаята са изпъстрени с ракети и космонавти, на видно място присъства плакат на „20 000 левги под водата”, както и още един постер с орбитите на планетите в Слънчевата система.

(снимки – чрез HeyUGuys и ShockTillYouDrop)
Frankenweenie

Frankenweenie

Frankenweenie

Кученцето на Виктор се нарича Спарки и обикновено е в ролята на чудовище във филмите, които младежът снима у дома. След фатална катастрофа с една кола, Виктор решава да го съживи по единствения познат за него начин. Но тъй като реалистичното зомби-куче всява страх и ужас у съседите, Виктор ще трябва да убеди тях (и родителите си), че външният вид на Спарки не е променил сърцето му – той си е същият добър приятел.

Бъртън се е доверил за сценария на Джон Аугуст (работили са заедно по „Голяма риба”, „Чарли и шоколадовата фабрика”, „Булка-труп”), който развива историята на Тим Бъртън и Ленард Рипс. Disney (как така вече не се страхуват за реномето си, както когато пускат „Кошмари преди Коледа” от името на Touchstone Pictures?!) са обявили премиерна дата на 5 октомври 2012 и ние силно вярваме, че ще изпълнят това обещание. Няма да пропуснем да споделим всичко ново, което се появи около този близък до сърцето ни проект.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте