Когато един филм е заснет, но минават години преди да види бял свят, това обикновено е знак, че той просто не става и има някакви сериозни проблеми. Случаят с „The Cabin in the Woods” на Джос Уидън („Serenity”, „The Avengers”) и Дрю Годар („Чудовищно”) е подобен – филмът бе готов още през 2009 година, но едва сега ще види бял свят – но продуцентите искат да повярваме, че забавянето му е заради MGМ, които тогава изпаднаха в сериозни финансови затруднения (а не защото филмът е тъп или нещо подобно) и че всъщност сценарият е страхотен и ще преобрази облика на целия поджанр „къща в гората”.

Е, след сума ти перипетии и след намесата на „Lionsgate”, филмът вече е на прага ни и най-накрая имаме възможност да видим първия трейлър, който ще пробва да ни убеди, че „The Cabin in the Woods” е нещо повече от „брадва”.

Трябва да признаем, че сме заинтригувани. Първата минута е изключително тягостна и през нея единствената мисъл, която минаваше през главите ни беше, как Тъкър и Дейл завинаги провалиха възможността да приемем подобен сюжет на сериозно, но точно на първата секунда от началото на втората минута, всичко се промени. Не казваме, че след това нямаше клишета – образите са просто трагично познати, а части от историята наподобяват доста други филми – но като цяло хай-тек/свръхестественият/слашър туист ни допада. Жалко, че сега няма как да се изненадаме като гледаме самия филм, да не говорим, че имаме идея и как ще завърши всичко.

Другото, което прави трейлърът (Менсън! Менсън! Менсън!) е, че поставя тийзър плаката на филма (който се мотае в нета от няколко дни и който може да видите по-долу) в съвсем друга светлина. Някак си наподобяващата на кубчето на Рубик къща сега придобива съвсем различно значение.

The Cabin in the Woods” е написан от Джос Уидън и Дрю Годар, които служат съответно като продуцент и като режисьор, а в ролите са Крис Хемсуърт (от времето преди да стане Тор), Джеси Уилямс, Кристен Конъли, Ана Хъчисън, Фран Кранц и Ричард Дженкинс.

Премиерата е 13 април 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. „Някак си наподобяващата на кубчето на Рубик“
    😉
    Никакво наподобяване – това си е куб на Рубик. Плаката е убийствен и като фен на ребусите бих си го закачил на стената. Такава модификация на куба не съм виждал и няма да се учудя ако се появи след филма.

  2. Хм….. Интересно трейлърче. Надявам се филма да е интересен но не мисля.Въпреки това ще го очаквам с една известна доза нетърпение и ще се радвам филмчето да е готино. Поне такова изглежда трейлърчето.
    Плаката е много як.

    П.С. Простете господа моето невежество, но на няколко пъти последните 2-3 дни виждам в статиите ви неправилната употреба на пълния член. Моля внимавайте като пишете.
    Не съм човека, който трябва да ви го казва или да ви дава акъл, така че простете моята дребна забележка към вас. И аз правя грешки разбира се, няма човек, който да не го прави, но все пак.
    Уважение към вашия сайт за кино. радвам се, че го има и, че черпя актуална информация от него. Адски ме кефи. Продължавайте в същия дух момчета 🙂
    И пак извинявайте, не съм имал намерение да ви обиждам или засягам 🙂

  3. Моля, като има забележки да бъдат представяни примери, за да мога да ги оправя. Благодаря!
    И за в бъдеще ще обещаем да внимаваме повече, ако и ти го направиш – един път не си уцелил члена в твоя коментар. 🙂

  4. За трейлъра нищо няма да кажа, освен, че бих го гледал филма, без да очаквам нещо впечатляващо. Доста неща са поомешали, може и да се получи…
    По принцип не им се впечатлявам много на трейлърите – ако темата ме вълнува не обръщам много внимание на детайлите. Разбира се, трябва и качествена „обвивка“ на историята…

  5. @Тихомир (Tito)
    Добре правиш ти, аз не мога така. 🙂 🙂

    @Alex
    Много е хитър плаката, особено погледнат в контекста на историята.