Вече сме писали за „The Congress” на Ари Фолман („Валс с Башир”), който се очертава като един от най-интересните, нетипични и без съмнение стойностни заглавия на 2013. В момента продукцията е в разгара си и въпреки че няма кой знае какви нови подробности около проекта, решихме, че си заслужава да представим новата снимка и информацията, която режисьорът е споделил с израелския филмов блог Cinemascopian.

Congress

Както знаете, „The Congress” (копродукция на Израел, Полша и Франция) е вдъхновен от „Конгрес по футурология” на Станислав Лем, но сериозно преработен – в главната роля е Робин Райт, която играе самата себе си, като застаряваща актриса, която е продала на Холивуд дигиталните права за някогашния си, младежки образ. Първата част от филма е игрална, а когато героинята се прехвърля в бъдещето, започва анимацията. Фолман е искал актриса да изиграе себе си и преди Райт да подпише договора, е обмислял Никол Кидман, Камерън Диас, Дженифър Джейсън Лий и други.

Ето какво разказва Фолман за филма и процеса на работа:

„Току-що се върнахме от поредица прожекции на суровата версия в Израел и Европа. Филмът е 70 минути игрално действие и 50 минути анимация. Игралната част е готова (с изключение на ефектите), а анимацията е все още във фазата „Animatic”, но повечето дизайни са готови. Сега трябва да завършим анимацията за 10 месеца, в 5 различни страни: тук в Яфа и в Полша, Белгия, Германия и Люксембург. След това е пост-продукцията. Филмът трябва да е готов януари 2013.”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *