Международен трейлър на „The Raven” с Джон Кюсак

от на 2011-12-02
 

Най-новият международен трейлър на „The Raven”, представен от Total Film, не е някакво откровение, но като че ли ни допада една идея повече от предния, от който не останахме много доволни. Това, разбира се, не означава много, но поне е достатъчно да поддържа интереса ни към проекта.

Всъщност имаме твърдото намерение да гледаме филма, тъй като колкото и да е силно чувството за нещо „вече видяно”, в него има неща, на които просто не можем да устоим: Едгар Алан По, мрачна атмосфера, ужасяващи убийства, заплетена мистерия свързана с произведенията на големия писател и разбира се, готина мацка.

http://www.youtube.com/watch?v=wZMsnHh7dlI

Както вече няколко пъти е ставало дума, „The Raven” не е точна екранизация на едноименната поема на По, а трилър за сериен убиец – описван като “амалгама между история на По и “Седем” – в който писателят е главният герой, който обединява сили с детектив, за да разкрие поредица от убийства, свързани с негови истории.

Ето и подробния синопсис:

Балтимор, 19 век. Докато разследва бруталното убийство на майка и дъщеря, детектив Емет Фийлдс установява, че престъплението прилича на въображаемо убийство, описано в ужасяващи детайли в местния вестник – част от колекция разкази на неуспелия писател Едгар Алън По. Но докато полицията разпитва По, ново убийство, отново вдъхновено от негова история, убеждава Фийлдс, че в града има сериен убиец, който използва творчеството на писателя. Детективът се обръща към автора за помощ, но когато става ясно, че близък на По човек ще е следващата жертва, залогът рязко се покачва и създателя на детективския разказ трябва да използва всичките си умения, за да разкрие случая преди да е станало твърде късно.

Режисьор на филма е Джеймс МакТийг, а в ролите ще видим Джон КюсакАлис ИвЛюк ЕвансБрендън ГлийсънКевин Макнали и др.

Премиерата е 9 март 2012.

коментари
 
Отговорете »

 
 • heinrich
  2011-12-02 at 11:53

  Хм… това филмче ще да е интересно. Ще го чакам с нетърпение.
  Надявам се да е хубав филм. На трейлъра видях, че режисьор му е същия, който направи В като Вендета, който филм смятам за страхотен и прекрасен… :)
  Имам очаквания към този филм :)
  Кеф…

  Отговор

 • 2011-12-02 at 12:13

  Също така е режисьор и на мега брадвата „Нинджа убиец“! :)
  Да се надяваме, че тук няма да се изложи по такъв начин.

  Отговор

 • heinrich
  2011-12-02 at 15:21

  Да се надяваме, че му е уврел акъла :)

  Отговор

 • 2011-12-02 at 16:46

  Според мен всичко зави си от това, как се представя Кюсак. Визуално всичко ще е ток, историйката изглежда занимателна, но ми се струва, че той го раздава една идея по-модерно, отколкото ми се ще да мисля за По.

  Отговор

 • 2012-08-11 at 20:26

  Може би Кюсак не е най-доброто във филма, но си заслужава гледането. Интересна завръзка с разказите на По, тайнствена атмосфера и малко гадости като в „Седем“, но не толкова вълнуваща развръзка.
  Все пак, май, не беше толкова мрачен, колкото ми се искаше. Имаше страхотни моменти – особено мъглявите пейзажи. Препоръчвам го за едно гледане… и помнете всичко е „сън в съня“.

  Отговор

Коментирайте