Дейвид Йейтс

Напоследък често ни се случва да пишем за Дейвид Йейтс, но честно казано не е голяма изненада – време му е да се огледа за нещо ново, след като Хари Потър най-накрая завърши гимназия. Първо беше някакъв слух за поредния „Франкенщайн” проект, но то в наши дни кой ли не е забъркан с поне един от тях. После чухме за „The Stand” по Стивън Кинг, бързо-бързо заменен от друга, още по-неочаквана екранизация, „Doctor Who”. Доколкото знаем докторът все още е на линия и Йейтс вече е подписал договора, но въпреки това „Warner Bros.” продължават да го замерят с предложения, най-интересното от които е биографичният филм за Алън Тюринг, „The Imitation Game”.

Вече ви разказахме за „The Imitation Game”, когато за първи път се чу за скъпия сценарий закупен от студиото, след като Леонардо Дикаприо проявил интерес. Носеше се и изключително несигурен слух за Рон Хауърд като режисьор, който явно не е бил подкрепен с каквито и да било факти. Тогава споменахме, че се надяваме скоро да пишем още новини за проекта и ето на – Deadline потвърждават, че макар нищо да не е сигурно, Йейтс е получил предложение да режисира. Не можем да преценим какво би се получило, но звучи като доста добра идея.

А ако се чудите защо Йейтс се е отказал от „The Stand” (давайки шанс на Бен Афлек да ни изненада приятно), ето какво казва самият той:

„Проблемът ми беше с адаптацията. Исках да работя със Стийв Клоувс (сценарист на филмите за Хари Потър) и той искаше да работи с мен, но докато се освободим от Потър и се замислим за екранизацията и двамата решихме, че не е за нас. Оттеглихме се… Това, което харесвам най-много в творбите на Стивън Кинг и в „Сблъсък” е, че той те пуска в живота на тези хора и виждаш света от личната човешка перспектива. Но усещахме натиск за големи филми с невероятни екшън епизоди като в „Потър”, които не съществуват в този материал. Тревожех се, че няма да направя филма, който студиото иска да получи. Виждам го като мини-сериал, много интересен, сложен, с много нива, но без големите кино-моменти. Без мащабните сцени.”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Йейтс май се превръща в новия Кристофър Нолан за Warner Bros. Това студио яко си държи на режисьорите които му носят най-много кинти. Което е напълно логично разбира се.

    Само да не тръгнат да предлагат всичко на Нолан и Йейтс, защото така се игнорират други не толкова доказани, но също талантливи режисьори.

  2. Йейтс ще го призная чак след като направи успешен филм, който не е с марката „Хари Потър“.

    Но евала на „Warner“, че сериозно започнаха да залагат на по-малко известни, но талантливи режисьори за големите си „тентпол“ филми.