Година и половина измина откакто за първи път ви съобщихме, че Фил Лорд и Крис Милър („Облачно с кюфтета”) готвят „Lego” филм, който ще бъде продуциран от „Warner Bros”. Обикновено, когато толкова дълго време не се чува нищо около подобен проект това означава, че нещата са се разпаднали, но сега от Variety съобщават, че „Warner” са дали зелена светлина и филмът трябва да излезе по кината през 2014 г.

„Lego” филмът ще бъде смесица между реални, игрални кадри и анимация, която по предварителни данни ще е 80% от целия филм и ще бъде поета от Animal Logic („Весели крачета”, „Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole”). От Variety съобщават още, че към Лорд и Милър ще се присъедини и Крис МакКей, който е един от режисьорите на „Robot Chicken”, което лично на нас ни звучи страхотно, тъй като сме фенове на шоуто и смятаме, че ако във филма се появи нещо с подобен тип хумор, ще бъде прекрасно.

В случай, че сте забравили, ето как Фил Лойд си представя нещата:

„Не знам точно как ще го изпълним, но ще ви кажа, че огромна част от филма ще се развива изцяло в света на „Lego”. Ще участват мини фигурки, за които създадохме наистина готини образи и взаимоотношения и всичко, което се случва ще е във вселена изградена от „Lego”. До такава степен, че ако имаме вода или облак или голяма експлозия, те ще бъдат направени от малки кубчета лего. Целта ни е да го направим да изглежда като супер-енергична stop-motion анимация. Все едно Майкъл Бей да отвлече Хенри Селик, за да му направи филм.”

Кастингът за игралните герои започва през януари. Както вече стана ясно, премиерата на филма ще бъде през все още далечната 2014-та.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *