Предупредихме ви, нали? Така ще е – подробностите около „Игрите на глада” ще се нароят в количества и дори ние ще кажем в един момент „Ама няма ли да идва вече месец март?!” Ето, че се появи една обща снимка на основните действащи лица във втората, екшън-част на първата книга на Сюзан Колинс. Движението на мишката разкрива детайли за персонажите и самите актьори, което може би се брои за интерактивност.

Vanity Fair пуснаха и още няколко визии на актьорите, които не съм убедена дали не съжалявам, че ги „проверих”. Колкото и да се заричах да не си съставям предварителни впечатления по едни застинали лица и тела в специални, прес-атрактивни пози, просто не мога да не споделя разочарованието си. Засега то се надига само като бурно море; превърне ли се във вулкан – май няма да гледам филма. Не искам да си разваля прекрасните образи, които си изградих благодарение на авторката. Ай стига скептицизъм – вижте за какво говоря.

Игрите на глада

Може би, ако бях видяла Амандла както се е появила на прослушването за ролята на Ру – с омацана блуза и „милитъри” къси гащи, щеше да е друго. В интерес на истината тя и Дайо Окениджи от Нигерия, които са двамата трибути от Окръг 11, ме кефят най-много като избор. А също и Жаклин Емерсън, която ще се превърне във Фоксфейс от Окръг 5 – сполучлив избор. И пак се опитвам да не гледам към Хътчърсън и Хемсуърт, защото нииикак не могат да заприличат на Пийта и особено на Гейл! Трибутите от Окръг 1 и 2 сякаш всеки миг ще запеят в следващия „Училищен мюзикъл” – бля! Изабел Фърман пък, която ще се превърне в Клоув, една от най-свирепите участници на арената, „интерактивно” споделя, че веднага писала на режисьора Гари Рос как иска да участва във филма – ау, това може да стане само в „страната на неограничените възможности” (и всевластните агенти)! И, разбирате ли, не са я одобрили за ролята на Катнис само защото била много млада – о, не! Прав е мъдрият критик от „Лос Анджелис Таймс” Кенет Тюран – „Холивуд вярва само на парите – те са цел, смисъл и двигателна сила на големите блокбастърни проекти”. И колкото и да не й се ще на Дженифър Лоурънс (мкхм-ъкхъ, още нищо няма да коментирам за нея!), „Игрите на глада” постепенно започват да се превръщат в една нова „здрачна” сага…

Много искам да си върна думите назад през пролетта и обещавам, че с радост ще го направя, ако филмът ми поднесе приятна изненада! Въпреки скептицизма, ще повярвам (засега) на думите на Гари Рос:

„Отговорен съм пред Сюзан и пред читателите – искам да им подаря изживяването от първия прочит на книгата. Щастлив съм, че работя с този актьорски екип”.

Да видим – след 5 месеца!

За онези, които все още проявяват любопитство – има допълнителни снимки, също толкова „захаросани”…

Игрите на глада

Игрите на глада

Игрите на глада

Ако сте забравили синопсиса на „Игрите на глада” – може да го откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. бляк! ще ни подари изживяване трънки! Тия снимки отгоре може и да стават за файсбук профил на някой наперен недорасляк/чка, но като маркетинг шотове на бъдещо „епично приключение“ просто смърдят! Отвсякъде! Но най-лошото е, че досега нито Гари Рос, нито Lionsgate са ни дали поне малка частичка надежда, че се подготвя поне нещо аверидж. Ако не бях чел книгите, нямаше да погледна повече на този филм със сериозни очи… 🙁

  2. Не съм чел книгите ама като ги гледам тези горе на снимките си мисля че това ще е тъпня!!!

  3. Споконо бе хора, това е само промо. Във филма няма да изглеждат така.

    Светли, не знам ти защо си се вързала, все пак си бачкала си в списание и знаеш, че това са специални снимки.

    И последно, УАУ, този Александър Людвиг (или както там се казва) е станал ебаси мутанта!

  4. Ама дразнят ме, бе, Дрин!
    Дразнят ме с нахилените си, захарни физиономийки 8)
    Защото всичко така продават там, отвъд Голямата вода!

    Както каза човекът-критик – Hollywood’s agenda is MONEY!
    Нямам нищо против, да си я постигат тази цел, ама идейната подплата на книгата е доста по-различна и стойностна… Много мразя нещо да се опошлява 8)

  5. Ама всяка снимка на тези актьори ли ще те дразни – сега и завинаги? Това не са героите, а актьорите.
    И за съжаление тези неща продават не само отвъд голямата вода! 🙁