Journey 2: The Mysterious Island

Да, Майкъл Кейн съвсем не е единствената причина, поради която ще ви покажем трейлъра на още едно продължение – „Journey 2: The Mysterious Island”, защото просто не може да пропуснете потната фланелка на Дуейн Джонсън-Скалата! И после пак някой да обвини домакина на Операционната, че не пуска всичко като новини – абе как, бе – ако това не е всичко, кое точно е пропуснал, а?

Ясно е, че дори и киноманиаци като нас не биха си причинили „Пътуване до центъра на Земята 3D”, но ненормалните продуценти отвъд Голямата вода са решили да правят продължение дори на това екшън-приключение. То бива тъпи комедии, то бива здрачни саги или възраждане на класики от преди 30-40 години, но когато нещо е НЕ-нужно – защо го правят? Ето на този въпрос нямаме отговор. Но Майкъл Кейн има: „Филмът може да е ужасен, но къщата, която си построих, е прекрасна!” Със здраве да си я ползва! Вижте поредната му авантюра.

Един „плюс” не можем да не признаем на „Journey 2: The Mysterious Island” – липсва Брендън Фрейзър. Няма вече чичо/вуйчо, има гаджето (Скалата) на майката на младия пътешественик и самия той (Джош Хътчърсън), мацката, по която си пада (Ванеса Хъджинс) и вечният комедиен „сайдкик” (Луиз Гусман), които с обединени усилия ще търсят дядото (Майкъл Кейн) на младежа, изгубил се някъде в необятния простор в търсене на тайнствения остров от заглавието на филма, за който си е фантазирал Жул Верн в своето класическо произведение.

Всичко добре, даже има и динозаври (чието присъствие моооже-би-аха-аха да спаси положението), но всичко останало е толкова неестествено и нелицеприятно, че наистина ни е чудно кой би дал пари за подобно треторазредно забавление? Момиченцето от „Училищен мюзикъл” мило се усмихва, Скалата си играе с гръдните мускули, а юнакът-главен герой изглежда толкова нелепо, колкото (предполагаемо!) и в очакваните предстоящи „Игрите на глада”. Не е истина! И няма да задаваме повече риторични въпроси!

Режисьор на „Journey 2: The Mysterious Island” е Брад Пейтън („Котки и кучета: Отмъщението на Кити” – кво повече да говорим?), премиерата на филма се очаква да е на 10 февруари 2012, седем дни по късно – и по нашите екрани. На добър път!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 Comments

  1. Само на мен ли ми прави впечатление, че музиката от трейлъра е същата от недоразумението Аватар?
    Или може би аз се бъркам нещо?

  2. Това е музиката от трейлъра на „Аватар“, не от самия филм. „Guardians At The Gate“ на „Audiomachine“

    @heinrich
    „Недоразумението Аватар“? Що се излага сега не мога да разбера. 🙁

  3. @Дринов
    Казвам недоразуменоето Аватар, защо филма изобщо не ми хареса.
    Извинявай много, но какво хубаво има в него. Добре немога да отрека че наистина има впечатляващи специални аудио визуални ефекти и стахотен монтаж.
    Но като сценарии и история филма куца отвсякъде. Да не говорим, че актцорския сустав, който също куча яко и само два играят в тоя филм като хората. Единия актьор е разбира се вездесъщата Сигорни Уйвър, която разбира се е на линия. И естествено ненормалното изпълнение на Стивън Ланг…… Който колкото и пъти да го видя в тоя филм просто на 1 000 0000 0000 000 % прилича на не КОЙТО И ДА Е!!! А НА САМАТА ЛЕГЕНДА В ЖАНРА!!!

    DUKE NUKEM!!!!!!!!!!!!!!!

    и просто смятам че е нонермлно перфектен за ролята на Дюк… ама тихо да не чуе Уве Бол…. чукам на дърво.

    Да се върна на Аватар с още 2 изречения. Във филма почтни нищо не се обяснява. за историята на хората, на земята, на човечеството. Стандартна простотия- колонизатори на планети заради ресурсите(в случая хората).

    А такава простотия некакви сини първобитни с меко казано „дърводелски сечива“ да побеждават технологично напреднала цивилизация (в случая хората) е меко казано олигофренско.
    Това е все едно да пусна 20 римски легиона срещу 20 дивизи на Адолф Хитлер и ремланите да ги прибията. Аре стига с глупостите.

    И само още едно нещо. Изторията в Аватар е абсолютно 1:1 копирана от историята за Покахонтас във футуристичен вариант.:) И преди някой да каже ама историята на Покахонтас е измислена след идеята на камерън за Аватар нека види това тука. http://www.imdb.com/title/tt0408105/ Само да вметна. 1910 година….
    И последно.. Явно на Камерън (когото много харесвам наистина и смятам че е велик режисьор) си има наистина проблеми с развода си. Порената лубовна исория в тоя филм в стил Титаник… Хайде стига моля ви се!!!

    Та затова Дринов съжалявам братче но просто филма не ми хареса. Има доста плюсове да, но минусите са му в повече.
    Благодря за вниманието:)

  4. @heinrich
    Следващият път кажи „не ми харесва“, а не „недоразумение“, защото някак си има известна разлика в двете понятия. И аз не харесвам Пикасо, ама не върви да кажа, че е недоразумение.

    За актьорите, какво ми казваш, че Зои Салдана не прави добра роля ли? Не мога да се съглася. Може би само Сам Уъртингтън не блести, но само като човек, като аватар е супер!

    За обяснението: Това е най-добрия момент в цялата история. Не е необходимо да се обяснява като на тъпаци в диалога, какво е положението. Най-добрите филми са тези, в които сам си рисуваш картинката. И смятам, че тук дори е по-ясно отколкото трябва.
    Обяснено си е и как така технологично по-развитата цивилизация губи битката, просто трябва да гледаш филма. Освен това, когато работиш с метафори имаш известна свобода, не че никога не се е случвало подобно нещо в историята.

    За оригиналността и това, че филма прилича на „Покахонтас“ съм спорил толкова много, че нямам намерение да го правя отново. Силно те съветвам обаче, да хвърлиш едно око ето на това ревюто на филма, което е дело на нашата супер добра приятелка Иничка.

    А за вниманието, винаги си добре дошъл! 🙂

  5. @Дринов 🙂
    Добре нма да сопориме.
    Не казвам че не правят ролите си актъорите. Правят ги, но можете камерън да ги изтиска повеко. Зой Салдана в тоя филм е чисто SGI. Вярно че н абазата на физиономии правят нещата и зависи много от актьори, но все пак 🙂 Но съм съгласен никога не съм кзвла че са зле, аче росто не са на ниво.

    За обясняването си прав, но никой не е кзвал, че трябваше да ни го обяснява като на тъпаци. Защото ние не сме 🙂
    Просто както се вика да се дадат 2-3 дирекни изречения пак щеше да е достаъчно(не че ги няма де) 🙂

    Колкото за как по развита цивилизация пада. Е извинявай, но никога немога да се съглася. Хора, които убиват себеподните си (за това слушаш постоянно по телевизиите дали във война, битов скандал и т.н) само не ми казвай, че тези хора ще имат нбякакъв „морал“ за някакви сини „маймунки“ някъде във вселената 🙂
    Защото ние човечеството не сме дорасли, а и се съмнявам да дораснем някога за нещо по ценно. Ние хората сме разсипници и ако започнем да колонизираме космоса ние ще унищожаваме планетите както го правим с нашата. Но да не влизаме в една ако кмога да го нарека утопия, защото това е екзистенциален въпрос. който човечеството не му е дошло все още времето да го разбере. То даже и във филам го има. Дето се вайкаша, че н земяат не е останало зелено…
    Но както и да е.
    Извинявма се, грешно не изразих филам не е недоразумение, но на мен не ми хареса това което видях.

  6. Аз знам само, че без изпълнението на Салдана, синичкия CGI, който виждаш, нямаше да съществува въобще! По същия начин нямаше да има Ам-гъл, Кинг Конг или Цезар от новата „Планете“ без Анди Серкис. Тяхното е изпълнение е в основата на всичко и Салдана, спокойно можеше да получи номинация за Оскар.

    А за падането на цивилизацията, никой не говори за морал. Нито пък за цялостно падане, а за загубена битка, каквито пак повтарям по-технологично развити армии непрекъснато губят. Не всичко е въпрос на техника!
    Това което си казал накрая за човечеството, че сме разсипници и т.н., както сам си забелязал го има във филма и не мога да разбера, как може да НЕ го приемеш като положителен елемент на филма.

  7. Дрин не го приемам за положителен (защото да в тази насока филма показава доста истини и съм съгласен. Да, хубаво е показано наистина), ама ти не ме разбра.
    Нямах предвид дали е показано или не, а начина по който е показано.
    Филма да има доста нтересни неща в него и показва доста неща, но на мен не ми хареса начина по който бяха показани… Това е 🙂
    Филма има някой стойности, но минусите за мен са му повече, защо при мен ме дразни друго във филмите, а именно начина по който показват някой неща.
    Става дума за малко реализъм (да знам това е фантастика), но за да не съм на голо ще дам пример какво имам предвид.
    Например в почти филми (имам предвид екшъните), вземам тях за пример, защото там са най явни нещата, при гонидби с коли при каскади и т.н колите гърмят и се взривяват като за световно… Извинявам Дрин, но ти като гледаш по телевизията за някоя жестока катастрофа станала в България да си видял кола да е гръмнала или запалила. разбира се, че има редки случай, но не масови.
    Сещам се още едно нещо. Например телефонните номера във филмите. Където и да се намираш дали във Вегас, Ню Йорк или Лос Анжелис всички телефони започват с 555-хххх. Ебаааа таа телефонна центара покриваща всичко….. все едно да са еднакви кодовете на градовте в България..
    Разбираш ли. Мен ме дразнят ей такива неща във филмите, които вместо да доближат даден филм до максимален реализъм те го отдалечават.
    Мога да ти дам безброй примери. но в това е въпросът. Разбира се, че всеки филм си има грешки и гафове. Няма такъв без 🙂 Но когато са много става глупаво 🙂

    Искаш ли да фванеме един бас на по една двулитрова бира.
    Мога да ти кажа с 3-4 изречения сюжета на филма Аватар 2!…
    Ако загубя ще призная пред всички ви че съм некадърник на тема кино.. То и аз не съм професилналист и никога няма да бъда. Строителен инженер съм.

    Сюжет:
    Пътуването до Пандора трае 4 години.(така беше в първия филм доколкото си спомням). Изминали са 8-9 години. Земляните се завръщат за отмъщение. На нашите любимци им се родило малко мило синьо човече!! 🙂 Което е много умно и показва по голям потенциал от връстниците си:) Роден за водач след време. Разбира се родителите му много го обичат. Земляните ще го отвлекат за да принудят отцепника „земляним“ да им играе по свирката и да постигнат своето. Естествено сините човечета ще го спасят. И накрая на филма. УОУ! Грандиозна битка (вероятно под водата. Щ’ото камерън беше казал, че действието на Аватар 2 повече ще се развива под водата). Точка. Край.
    А след като изгледам Аватар 2, ще ти каза сюжета на Аватар 3…

    П.С. Сега това, което казвам може да ти изглежда смешно и да ме помислиш за смеко, но се надявам да не съм такъв наситина и да греша тотално 🙂
    искренно се надявма да не звуча жалко пред теб и колегите ти с този коментар. нямам такива намерения разбира се 🙂 Тогава ще те намеря където и да си и ще те черпя бира и ще се извиня публично в сайта, че съм неграмотник. 🙂 Обещавам 🙂
    Ами ако не греша??????????? Хм…..

  8. Гледай сега, имаш я бирата при всички случаи – на следващата сбирка заповядай да си я получиш и да полафим на живо.
    Но няма да те черпя, защото си познал нещо. Това ми е най-омразното „нали ти казах, че така ще стане“. Според теб какъв е статистическия шанс средноинтелигентен човек, гледал поне два филма в живота си, да познае, какво ще се случи във втора част?

    И последно в киното много неща се правят защото изглеждат по-добре, а не защото точно така е в действителност. Ако искаш точно пресъздаване на реалността гледай, документалки – но ти казвам, че и там ще се поозориш. 🙂 🙂

  9. @Дрин
    Не става дума за почерпката за това дали някой е познал нещо или не. Аз честно казано не съм басаджия:)
    Статистическия шанс е нулев:)
    Да има го този момент в киното да стават по добре, но повечето моменти за мен до такава степен се прекалява с тях, че са адски дразнещи. Може да ги правят по малко по нормален начин, а не да идеализират нещата, ако мога така да се изразя.
    Много обичам документални филми между другото, но те се правят със съвсем друга цел, знаеш 🙂
    А колкото за почерпката ще се възползвам някой път, защото малко пътувам, много работа имам, но някой ден и това може да стане. С удоволствие ще се срещнем и ще полафим 🙂 Само ми дай малко информация кога, къде, как се събирате, защото нямам ни най малка идея 🙂

  10. Ако си оставяш истинскя мейл, когато коментираш, ще свирна когато се събираме.
    А статистическият шанс, по-скоро е 80-90%. 🙂

  11. Дай да минем онтопик за разнообразие : Това което видях е просто жалко.
    Край на онтопика. Продължавайте по същество 😀

  12. Ха-ха-ха! 🙂 Вярно, че сме малко извън темата. 🙂
    Кажи за трейлъра, поне малкото слонче не ти ли хареса? 🙂 А Скалата? Кажи ми не е ли великан този човек? 🙂 🙂

  13. Не че нещо, ако бях на 10 години щях да се захласна като гарга на станиолче по шаренийките на екрана. Това което ме кара да съжалявам авторите е липсата им на някаква по-оригинална идея в сценария. Вярно, това е само трейлър и то за детски филм, ама то не се изисква диплома от Харвард за да познаеш целия изтъркан сценарии и да отгатенш болезнено шаблонните типажи, който някой по-горе е изброил. Дори и Майкъл Кейн не може да спаси от убийствената критика, сигурен съм, но поне като гледам не го боли… сещате се кое. Вярно, децата не са толкова претенциозни като нас и са „лесна“ публика за подобни простотийки, ама не им ли писна да предъвкват все едно и също нещо в различни шарени опаковки ?
    А да, за да е пълна и завършена трагедията, естествено, и хлапака рекламира ужасните Ray Ban Wayfarer oчила. Още от сега ги виждам и как всички ползват Apple лаптопи и мобилни телефони…

  14. Тоя филм е пълна дивотия 🙂
    Слонче не си спомян да съм забелязал. сигурно има но не си спомням, защото тая дивотия съм е забравил на следващия ден, а не мис е гледа пак трейлъра..
    Скалата е да, огромен е, но досега е киното няма нито един по сериозен филм. За мен лично скалата ме кефи, но е просто най обикновен актьор, не е нещо повече. Не че няма в някой филми култови сцени но на фона на цялото е нещо много малко 🙂
    Наското гледах Добре доши в джунглата (пак калпав превод, но карай), който филм не бих казал, че е кой знае какво, ама те става за гледане да убиеш 2 часа:)

    @ДРИН!
    Да това ми е истинския и-мейл, когато коментирам, няма проблем. Може да пишеш на него:)
    Имам и още един ако искаш мога да ти дам и него 🙂

  15. E, в какви филми да се снима Скалата, в драми? Много ясно, че ще са все несериозни.
    Превода е „Добре дошли в джунглата“ защото това е международното заглавие на филма („Welcome to the Jungle“) – само в Америка се казва „The Rundown“.

    Този мейл е достатъчен. 🙂