Сърцето на мрака

Още преди няколко месеца ви споменахме за предстоящата екранизация на „Сърцето на мрака”, която ни спечели с идеята действието да се прехвърли от Африка в космоса. Честно казано, материалът е толкова подходящ за фантастика, направо имаме чувството, че Джоузеф Конрад е искал да бъде фантастика, но нещо го е дострашало. За съжаление тази екранизация не се подготвя от Ридли Скот например, нито дори от Дънкан Джоунс, но въпреки това звучи доста добре и очевидно се предвижва напред, защото вече си има и официално заглавие, синопсис и две приятни рисунки, които за съжаление не дават кой знае колко ясна представа за визията, но пък са обещаващи.

Първо е заглавието, „Into Darkness”, което е напълно уместно – малко ни се искаше да си остане Сърцето на мрака”, но може би нямаше да е много подходящо за младото, не особено начетено поколение. Ето го и официалния синопсис:

„Into Darkness” е „re-imagination” на романа „Сърцето на мрака” на Джоузеф Конрад, считан за значима творба в английската литература и част от западния канон.

Годината е 2388, природните ресурси на Земята са изчерпани и човечеството е на прага на унищожение. Управляващият съюз на планетата изпраща изследователя Курц до непозната планета, която може и да поддържа човешки живот. Когато комуникацията с Курц изненадващо спира, неопитният капитан Марлоу получава опасната задача да завърши мисията.

Носейки последната надежда на човечеството, Марлоу следва Курц през галактиката и разкрива причината за мистериозното му изчезване, след като катастрофира на неописуем свят. Това, което намира там, надхвърля и най-смелите мечти и страхове на човечеството.”

С две думи, историята остава същата, което е добра новина. Но действието се развива в космоса, което е страшно добра новина. Вижте и обещаните рисунки и не забравяйте, че работата по филма едва сега започва.

Into Darkness

Into Darkness

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Идеята (синопсиса) на филма е доста оригинална.
    Надявам се да излезе един ненормален филм!!!
    П.С. Това ще го следя изкъсо! 🙂

  2. Да и се надявам да стане филмчето,щото то толкова много хубави проекти сигурно 1/3 oт тях няма да стигнат до екрана.Дано да греша/

  3. Много як роман. Прочетох го когато Копола направи Апокалипсиса . Но съм резервиран относно този филм.

  4. Аз имам огромни надежди! Историята е супер благодатна за прехвърляне в космоса. По-добре така отколкото да и правят едно към едно екранизация.