Няма какво да се лъжем, Мерил Стрийп не е човек. Личното ни мнение е, че „The Iron Lady” („Желязната лейди”) няма нужда от каквато и да е реклама, достатъчно е да знаете, че в главната роля е Мерил Стрийп като Маргарет Тачър, а Джим Броудбент играе съпруга й. Това е. Какво повече му трябва на човек?

Ако все пак имате някакви съмнения за филма – ние също сме казвали, че едно изпълнение филм не прави, но не и когато става дума за Стрийп в ролята на Желязната лейди – можете да видите пълния трейлър, доста по-различен от тийзъра, който видяхме през лятото. Тогава ставаше дума за „вижте как изглежда Мерил като Тачър”, а сега е по-скоро „вижте за кой филм ще е следващата номинация за „Оскар” на Мерил”.

http://www.youtube.com/watch?v=yDiCFY2zsfc

Класически трейлър за подобна история – изпълненията, драмата, действителната личност, която си е предизвикателство и провокация не само за британските поданици, а по-възрастните сред тях репликата за пациента и тежкото лекарство сигурно ги удря по меките части. Каквито Желязната лейди определено не притежава.

The Iron Lady” е почти интимен поглед над живота на една от най-важните, интересни и комплексни фигури в световния политически живот, Маргарет Тачър. Филмът е режисиран от Филида Лойд („Mamma Mia!”), а освен Мерил Стрийп, в ролите ще видим Джим Броудбент, Оливия Колман, Александра Роуч, Антъни Хед, Ангъс Райт, Ричард Е. Грант, Роджър Алам и др.

Американската премиера е 30 декември за Ню Йорк и Лос Анжелис и 13 януари за останалата част от страната, а във Великобритания прожекциите започват на 6 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Положителен съм, че Стрийп е извънземно… или в най-реалистичния случай – робот, проектиран от японците да подбива кариерите на актрисите с откачалски добра игра! 🙂 Но че не е човек – за това нямам ни най-малки съмнения! „DENIS!!!!!!!“ 😀

  2. Н Я М А такава жена!
    И надали ще има!
    Няма такава АКТРИСА – единствена е 😀
    и да – „вижте за кой филм ще е следващата номинация за „Оскар” на Мерил“ е свръх-точно!

  3. Трудно е да се каже. За Речта на краля нямал ли си подобни съмнения, преди да го видиш? А за Кралицата?

    Колкото до Стрийп – аргх, тая е нечовек. Мразя я просто 🙂 Обезсмисля съществуването на всяка друга актриса на планетата.

  4. За двата споменати от теб имах известни съмнения, но за този са по-големи. Не знам защо. Стискам палци да е хубав – историята на Тачър ми е далеч по интересна от предните две, макар тази на заекващия крал и по специално проблемите на изразяването, да ми е странно близка.

    А Стрийп, какво да я обсъждаме? 🙂