Въпреки че „Колите 2” разочарова доста хора (ние не сме сред тях, но разбираме защо някой би бил недоволен), „Pixar” все още означава знак за недостижимо качество, що се отнася до анимационните филми, и най-новият трейлър на последния им проект „Brave” („Храбро сърце”) – разказващ за смелата шотландска принцеса Мерида, която решава да стане стрелец против волята на родителите си, с което поставя кралството на баща си и живота на майка си в сериозна опасност – е нагледен пример защо е така.

Общо взето няма какво много-много да коментираме по трейлъра – анимацията изглежда феноменално (duh!) – само ни се иска да споменем, че сме леко изненадани от факта, че става дума за пълен, двуминутен кино трейлър, a всъщност разкрива много малка част от действителната история.

Когато представихме тийзър трейлъра на филма изказахме възхищението си от шотландския акцент на диктора – акцент, който имат и всички герои във филма. Това адски ни натъжава, защото при дублирането на български, цялата тази вокална идентичност ще бъде загубена безвъзвратно, а ясно си личи, че тя е важна за самата история. А историята е следната:

Ситуиран в мистичните шотландски планини, „Brave” разказва за младата Мерида (Кели Макдоналд) – принцесата на кралство, управлявано от крал Фъргюс (Били Конъли) и кралица Елинор (Ема Томпсън). Непокорна дъщеря и умел стрелец, един ден Мерида нарушава стар и свещен обичай и по този начин отприщва сериозни сътресения в кралството. В опит да поправи грешката си Мерида търси помощта на ексцентричната старица Мъдрата Жена (Джули Уолтърс) и получава правото на, както се оказва, едно злополучно желание. В приключението на Мерида се включват и огромният Лорд МакГъфин (Кевин МакКид), нацупеният Лорд Макинтош (Крейг Фъргюсън) и свадливият Лорд Дингуол (Роби Колтрейн).

Последното, което искаме да кажем е, че колега, който е гледал филмa ни уверява, че нещата са далеч по-сложни, отколкото изглеждат на пръв поглед, така че ако на този етап не сте безкрайно впечатлени, имайте малко повече вяра.

Режисьори на „Brave” са Бренда Чапман и Майк Андрюс, а българската премиера е 3 август 2012.

Brave

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Гледах още снощи в сайта на Apple, не знам защо но нещо не ме грабва!!!

  2. Яле го филма на 2012-та. Бтв, пиксар отново показват бая големи топки (и, бтв, вчера гледах Колите 1 и беше мега як, очаквам ся и вторият да ме изкърти), ама пичовете и този път не се излагат и не карат по лесния път (като дримуъркс например и дракона). С всичката тази галимация се опитвам да стигна до там, че дори главната мацка има акцент (ако помните в „дракона“ дечурлигата си млатеха на американси английски, за разлика от останалата викингска сган), в „Brave“ и в тва отношение няма шест-пет. Гледа ми се 🙂