Alcatraz

Продуцираният от Джей Джей Ейбрамс сериал с фантастични елементи „Alcatraz” е един от най-очакваните от нас нови телевизионни проекти, който ни влезе под кожата още с първия си трейлър и поради тази причина следим развитието му изкъсо.

А най-новото при него е, че премиерната му дата ще е през януари догодина – прекрасна новина, тъй като имаше слухове, че ще го видим чак през 2013-та – и, както вероятно сте се досетили от заглавието, един кратичък тийзър, който този път не разкрива почти никакви подробности за сюжета. Все пак, ако искате да сте наясно за какво става дума, хвърлете едно око на синопсиса, който ще откриете малко по-надолу.

http://www.youtube.com/watch?v=xhjdXTnd1Dw

Детектив Ребека Медсън (Сара Джоунс, “Sons of Anarchy”) разследва жестоко убийство в Сан Франциско, когато пръстов отпечатък я насочва към изненадващ заподозрян – Джак Силвейн (гост-звездата Джефри Пиърс, “The Nine”), бивш затворник в Алкатрас, който е умрял преди десетилетия. Дядото на Медсън, както и чичо й Рей Арчър (Робърт Форстър, “Джаки Браун”) са били надзиратели в затвора и това допълнително засилва любопитството й. А когато загадъчният правителствен агент Емерсън Хаузър (Сам Нийл, “Джурасик парк”) се опитва да попречи на разследването й, това само засилва желанието й да разнищи случая.

Медсън се обръща за помощ към Алкатрас експерта и комикс фен доктор Диего “Док” Сото (Хорхе Гарсия, “Изгубени”) и двамата установяват, че Силвейн е не само жив, но и се подвизава в Сан Франциско, оставяйки трупове след себе си. И най-странното е, че не е остарял и с един ден от престоя си в Алкатрас, където е бил под надзора на началник Едуин Джеймс (Джони Койн, “Undercovers”) и безмилостния му заместник Е. Б. Тилър (Джейсън Бътлър Харнър, “Подмяната”). Медсън и Сото са принуден да работят с агент Хаузър и неговата помощничка, Луси Банерджий (Парминдер Награ, “Спешно отделение”), за да спрaт Силвейн. Разплитайки миналото на Алкатрас, правителствените измами и семейната история на Медсън, екипът разбира, че Силвейн е само малка част от много по-голяма – и много по-сериозна – заплаха. Защото той може да е първият затворник, завърнал се от Алкатрас, но със сигурност няма да е последният.

Режисьор на пилотния епизод на „Alcatraz” е Дани Кенън, а в ролите са Сара Джоунс, Сам Нийл, Хорхе Гарсия, Робърт Форстър, Парминдер Награ, Джейсън Бътлър Харнър, Джони Койн и Джак Съливан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. След „Fringe“, „Lost“, „Person of interest“, „Alias“ това се надявам да е поредният мега/гига/и т.н. изродски сериал с огромен потенциал за развитие на Джей Джей Ейбрамс! Чакам с нетърпение!

  2. Абе, нещо „Person of Interest“ не успя да ме грабне. Ама никак!
    „Алкатраз“ обаче, ми изглежда супер обещаващ. 🙂

  3. „Person of interest“ засега изглежда наистина, сякаш всяка серия е сама за себе си, но малки и не до толкова малки детайли от всяка една от досега излезлите серии отваря вратички за много добро продължение, освен това имаше и няколко завръзки също с голям потенциал за по-нататък. Струва ми се, че сериалът едва в края на първи сезон (не знам дали се работи и по продължение) ще покаже дали ще се нареди по качество до тези, които изброих по-горе. Освен това имаме и Джонатан Нолан в комплект с Ейбрамс, затова съм толкова оптимистично настроен за края на сезона и за сериала като цяло. 🙂
    „Алкатраз“ със запас от над 300 затворника, които изчезват, си осигурява материал за поне толкова сезона, колкото е „Lost“. 😀 😀 С такъв ресурс Ейбрамс спокойно може да се развихри! Дано… 🙂

  4. Аз засега го зарязах “Person of Interest”. Ако чуя, че става интересен, ще го почна на ново.
    А „Алкатраз“ наистина има потенциал – 300 затворника, всеки специалист в своята област… 🙂 🙂 Пък и го има и фантастичния момент. 🙂