„Завладей българките“ на Адриан Лазаровски спечели Павел Петров. Ще се свържем с него с подробности как да получи наградата. Честито!

_________________________________________

Ето че броени дни след дългоочакваната премиера на романа „Завладей българките” (ИК „Софтпрес”) ви предоставяме уникалния шанс да спечелите книгата на известния преводач и рок-журналист Адриан Лазаровски.

С неподражаемата си комбинация от взривоопасен хумор и динамичен многопластов сюжет, „Завладей българките!” ни пренася в един до болка познат, но и различен съвременен свят, изпъстрен с неповторими образи и дръзки идеи, фрапиращи откровения и скандални прозрения, изненадващи обрати и епични кулминации, безкористни приятелства и вероломни предателства.

За да спечелите книгата, трябва да отговорите на следния въпрос: кой могъщ играч поръчва убийството на основателя на групировката ПИС-2 Жорко Филиев-Гладния?

а) Лоренцо Галфони
б) Рачо Рапана
в) Саламандър Зловонин

Действието в романа се развива само няколко месеца след края на събитията от предишната книга – хумористичния трилър „Завладей българите!”. Коварните извънземни нашественици, предвождани от Великия стратег на Върховната раса Йогсодот Нйарлатхотепов (чийто гений ражда безсмъртния лозунг „Завладееш ли българите – значи си завладял целия свят!”), отново са тук. Непредвидимият развой на амбициозните операции „Тесто-Стерон”, „S-троген” и „А-ДР-енали-N”, в съчетание с действията на нищо неподозиращите родни „мутри” Рачо Рапана, Пацо Парцуцата и Ристю Респивакса, изненадващо довеждат до безпрецедентен национален подем. България става енергийно независима, а това никак не се харесва на руската мафия. За да не си навлекат гнева на Вие-знаете-кой, петимата най-могъщи олигарси Младивир Хипопотанин, Кролик Зверибяска, Саламандър Зловонин, Дъскан Хлопанин и Вагинит Лешперов прибягват до отчаяни мерки. В същото време космическите пришълци предприемат следващата стъпка от грандиозния си план за завладяването на Земята, привличайки на своя страна неочакван съюзник… без да си дават сметка, че в играта за власт са се намесили и други представители на Великите древни. Те обаче не са единствените, които ламтят за световно господство – недостижимият бос Щърбан Щангата плете свои собствени кроежи, разнищвайки най-съкровените тайни на трамплиерите, елиминатите и млясоните и другите конспиративни общества… но дали ще съумее да преодолее неочакваната съпротива, попарила дръзките му попълзновения на любовния фронт? В лагера на ПИС-2 нервите също са обтегнати – поредната брилянтна идея на Пацо Парцуцата за стремителен икономически възход създава нечувани проблеми на Гучо Гущера, Кордонбльото и братята Маргарини (Големия и Малкия Маргарин), а внезапното завръщане на блудния брат на иконата Жорко Филиев-Гладния тотално преобръща чистия и спретнат свят на холдинга след отрязването на опашката на гущера. За добро или за зло, Ристю Респивакса няма подобни грижи – в момента той изцяло е погълнат от шеметната експанзия на бизнеса си и балансирането върху тънкия лед на политическите игри, ето защо въобще не се интересува от появата на нова трибуквена групировка, зад която стои бившата му дясна ръка – легендарният поп-фолк идол Литю Лайнера, който се оказва близък с премиера Бройко Боядисов…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments