Бен Уишоу

Отново е време за Q. В новата инкарнация на „Бонд, Джеймс Бонд” (чиито снимки вече започнаха!), все още не сме се срещали с гения, отговорен за джаджите на героя на Даниел Крейг. Вече официално беше потвърдено, че персоната на Q ще бъде префасонирана в – изненада – млад технологичен гений и ролята е поверена на Бенджамин Джон Уишоу.

Въпреки че е отдавна в полезрението на много и авторитетни кинаджии, потенциалът на Бен ми се струва някак не достатъчно използван. Отчетливо си спомням „Брат ми Том” на Дом Родероу и „Парфюмът: Историята на един убиец” на Том Тиквер (всъщност Бен направи филма според мен!) – има още десетки участия, които или не са стигнали до нас, или са телевизионни задачи. Буквално преди дни го гледах във филма на Джули Теймoр „Бурята” по Шекспир, където е наистина очарователен в ролята на Ариел… Наистина радвам, че в ролята на Q в „Skyfall” ще видим именно Бен Уишоу.

Дезмънд Люелин и  Джон Клийс като Q

За любителите на детайли ще споменем, че Дезмънд Люелин е най-познатия Q – във филмите от поредицата за 007 като се започне от „От Русия с любов” до „Само един свят не стига” (без „Живей, а другите да умрат” и „Никога не казвай никога”). Джон Клийс се появява като помощник в „Само един свят не стига” и влиза в ролята на Q в „Не умирай днес”. Клийс, разбира се, е уникален образ, но нямаме нищо против да видим нещо различно – сигурно е, че Бен Уишоу ще ни изненада приятно.

Режисьор на „Skyfall” е Сам Мендес, а в ролите ще видим Даниъл Крейг, Джуди Денч, Беренис Марло, Наоми Харис, Хавиер Бардем, Рейф Файнс, Бен Уишоу, Албърт Фини, Хелън Маккрори и Рори Киниър и др.

Премиерата за САЩ е 9 ноември 2012, а в Европа и Великобритания филмът ще стартира на екран на 26 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment