Нов проект на Жан-Пиер Жьоне в действие

от на 2011-11-25
 

Операционните обещания се спазват безотказно – вече споменахме за нови проекти на Жан-Пиер Жьоне и обещахме новини, които пристигат в мига, в който попаднат в полезрението ни. Защото – пак да повторим – въпреки „флоп”-овете имаме вяра в един от най-провокативните и идейни французи в режисьорския бранш.

Според Allocine следващото лято е резервирано за снимачния период на екранизацията по романа на Рейф ЛарсънThe Selected Works of T.S. Spivet”. За първи път Жьоне ще експериментира в триизмерното кино и това ще е първият му англоезичен филм след „Пришълецът: Завръщането”. Съ-сценаристът на „АмелиГийом Лоран се включва към режисьорските усилия да бъде адаптирана историята за пътешествието на един 12-годишен картограф, който прекосява Америка скрит в товарен влак, от щата Монтана до музея „Smithsonian”. Както споделя режисьорът, Рейф Ларсън е имал предвид няколко имена, с които да коментира възможност за съвместна работа, но Жьоне успял да изпревари другите.

„Когато се свързах с автора на романа, той не скри, че предпочитаните от него режисьори са петима – Дейвид Финчър, Уес Андерсън, Тим Бъртън, Мишел Гондри и моя милост. Аз първи поех предизвикателството – и веднага започнахме работа!”

Нали ви е ясно, че се очертава доста очакван филм – най-малкото във визуално отношение! Снимките трябва да започнат през следващото лято в Канада. “Gaumont” ще разпространява филма във Франция, новини за съдбата му пред останалия свят ще споделим веднага щом се появят.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Виво
  2011-11-25 at 17:24

  Рейф Ларсън има добра визия за режисьорите, като не броим Уес.

  Отговор

 • 2011-11-26 at 12:22

  Че какво му е на Уес? Ако не бяха „Деликатесен“ и „Градът на изгубените деца“ бих го предпочел пред Жьоне без дори да се замислям. То и с тях бих го предпочел, но поне ще се позачудя малко.

  Отговор

 • Виво
  2011-11-28 at 17:58

  Няма да му простиш на Жьоне за пришълеца, ей! :) Ама освен заради Деликатеси и Градът, го уважавам и заради „Невероятната съдба на Амели Пулен“ и „Най-дългият годеж“. Дори и да не харесваш последните два, не можеш да отречеш, че изглеждат убийствено! :)
  Уес ми е от онези, които събират по 10 добри актьори във филм и правят вкисната боза с тях. Намирам „Кланът Таненбаум“ за яко посредствен „хамерикански алтънътив куул арт дрисок“, а във „Фантастичния г-н Лиско“ имах чувството че гледам трупове от природо-научния музей… по принцип не съм гнуслив, ама… 😀

  Отговор

 • 2011-11-28 at 20:48

  и аз съм голям фен на Жьоне :)
  и съм на същото мнение като Виво :)

  Отговор

 • 2011-11-29 at 00:30

  Проблемът не е в „Пришълецът“ а в „Микмакс“ – ненавиждам го този филм!!! „Годежа също не ми допада. „Амели“ е готин. :) Абе, харесвам го Жьоне, не ми обръщайте внимание. :)

  А за Уес Андърсън въобще не сте прави. „Ръшмор“, Кланът Тененбаум“, „Даржелинг лимитед“ са уникални, не знам на к’во се правите!

  Отговор

 • 2011-11-29 at 00:37

  Поддържам с две ръце мнението на Дрин за „Кланът Тененбаум” (при все участието на по-неталантливия от двамата Уилсън!) и “Даржелинг лимитед” (уникална сбирка идиоти, за съжаление отново с Оуен, пу!) 😛
  И при все, че „Ръшмор“ съм го пропуснала, харесвам шантавото чувство за хумор на човека Уес! 😀 8)

  Отговор

 • 2011-11-29 at 13:21

  Оуен Уилсън е най-талантливия от братята (трима са) Уилсън. Не забравяй, че той е съсценарист и на „Клана“ и на „Ръшмор“.

  Отговор

 • надя
  2011-12-02 at 17:18

  На Уес само Даржелинг ми хареса.

  А микмакс не беше чак ужасен, гледаше се без да е нищо особено. Според мен Жъоне от Амели насам се мъчи да направи един и същи филм, но му се получава все по-малко и по-малко. Дори ужасния Дани Буун беше поносим в миксмакс, а по-принцип не мога да го гледам…

  Отговор

 • 2011-12-02 at 18:54

  В сравнение с тоя… и аз не знам какъв да го нарека Дани Буун, дори Чанинг Тейтъм изглежда като талантлив чаровник. А в „Микмакс“ е такава трагедия, че нямам думи. Само ходи и ми щрака с пръсти, много важно… Баси как се дразня!!! :)

  Отговор

 • надя
  2011-12-05 at 19:48

  Препоръчвам ти горещо най-големия френски блокбъстър за всички времена: „Добре дошли при Щите“, в който той е главен герой, продуцент и сценарист. Успя дори да го пробута на уил Смит да му прави американски римейк. Ако видиш този филм, ще разбереш,че Дани Буун в миксмакс заслужава Оскар за актьорско майсторство…

  Отговор

 • 2011-12-05 at 19:54

  Не благодаря! Нямам намерение да го гледам. Никога! :)

  Отговор

Коментирайте