Доста хора са разочаровани от последните няколко попълнения в серията за „Мъртвите” на Джордж А. Ромеро, но името на легендарния хорър режисьор, свързано с нов зомби филм, винаги ще буди вълнение в сърцата ни, ако ще и 50 поредни провала да направи, и точно поради тази причина в момента сме адски доволни от новината, разпространена от Zombie Research, че той ще се наеме с екранизирането на романа “The Zombie Autopsies: Secret Notebooks from the Apocalypse” на Стивън Шлозман.

The Zombie Autopsiesе написана под формата на личен дневник (концепция не много далечна от тези на „World War Z” и „Abraham Lincoln: Vampire Hunter”), воден от учения д-р Станли Блум, който е начело на научен екип, отчаяно опитващ се да намери лек срещу зомби инфекцията, която е покосила света. Доколкото разбираме, защото не сме имали щастието да прочетем романа, той е изпълнен с брутални „научно акуратни” описания на съдебномедицинските практики, прилагани върху зомбитата, с цел да се разбере тяхното функциониране и по думите на самия Ромеро, това ще бъде съществена част от филма:

Историята е на Стивън, не моя. Прилича на „Щамът Андромеда”. Много е напрегната и медицински точна. Човекът е доктор, всичко се свежда до това да е медицински коректна. Напомня ми на първия „Франкенщайн” на „Hammer”, в който има много брутални сцени на мозъци, плаващи в кръв, и други подобни. Искам да е абсолютно точен, почти плашещо.

Звучи добре и се надяваме да се получи наистина добър филм, още повече, че Ромеро е отказал да снима епизод от любимия ни „The Walking Dead”, за да се заеме с този проект. Всъщност не е отказал заради него, но ние предпочитаме да си мислим така, защото въпреки че разбираме истинските му причини, те не са ни особено приятни.

А сега вижте и тези приятни (и предполагаме медицински точни) картинки.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Красота!!!
    В тая връзка – на мен ми се смеят, ама в шкафа имам една консерва шкембе-чорба, дето си я пазя ако стане зомби-апокалипсис. Сериозно.

  2. В офиса се мота едно копие на „The Zombie Autopsies” и макар че още не съм я чел, като оформление и илюстрации книгата пълни душата. Ако международният успех на „World War Z” се повтори и у нас, току-виж скиваме Стивън Шлозман и на български. 🙂

  3. Що пък се съмняваш? Според мен ще е успешно продавана книга, особено покрай филма… който сигурно ще смуче, но това е без особено значение.

  4. Да, покрай филма може и да се продадат бройки, особено ако сложите Брад Пит на корицата 🙂 🙂 Но иначе се съмнявам да е сериозен успех. 🙂 Ти какво, чувстваш се отговорен защото си я препоръчал ли? 🙂 🙂 🙂