Вернер Херцог

Ето на това се вика кастинг новина! От Variety съобщават, че легендарният сценарист и режисьор Вернер Херцог ще изпълни ролята на злодея в подготвяната от Кристофър МакКуори екранизация на „One Shot” на Лий Чайлд.

Херцог се присъединява към вече известните имена на Робърт Дювал, Ричард Дженкинс, Розамунд Пайк, Дейвид Ойело и Том Круз (който е в главната роля на Джак Ричър) и влиза в ролята на бивш военнопрестъпник, който е начело на конспирация започваща със снайперист, арестуван и осъден за убийството на пет човека, чиито единствени думи са „Доведете ми Джак Ричър“.

Досега доста хора гледаха на този проект с известна доза недоверие и съмнение, главно заради това, че в ролята на най-известния герой на Чайлд Джак Ричър ще се превъплъти Том Круз, който физически няма абсолютно нищо общо с образа – описван като двуметров гигант, с невъзможна мускулатура, светла коса и смразяващо сини очи – но сега явно ще трябва да преосмислят позицията си, тъй като, така както ние ги виждаме нещата, кастингът на Херцог неутрализира всичко.

Пък и за нас Круз никога не е бил основният проблем – спомняме си, че имаше сериозно несъответствие между него и описания от Ан Райс Лестат в „Интервю с вампир”, пък вижте какво стана във филма (самата Райс публично се извини на Круз за недоверието си) – по-скоро това, което ни притеснява е Кристофър МакКуори, който въпреки, че е носител на „Оскар” за сценарий („Обичайните заподозрени”), опитът му като режисьор („The Way of the Gun”) не е супер успешен и не сме сигурни, че може да се справи с трилър от подобен калибър. Както е казал народът обаче, ще поживеем, ще видим.

А сега вижте и официалния български синопсис на романа:

Снайперист, скрит в многоетажен паркинг, стреля по тълпата на площад в малко градче в Индиана. Шест изстрела. Пет жертви. Убиецът, сякаш нарочно, оставя ясни следи и полицията бързо го залавя. Нарича се Джеймс Бар. Единственото, което той казва след арестуването си, е: „Доведете ми Джак Ричър.“

В същото време бившият военен полицай Джак Ричър обикаля плажовете и баровете на Маями в компанията на скандинавска танцьорка. Докато превърта телевизионните канали в хотелската й стая, той попада на репортаж за убийствата в Индиана и чува името Джеймс Бар. С този човек отдавна го свързва една тайна – тайна за потулено зловещо престъпление. Ричър веднага тръгва за Индиана.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *