Dredd

Е, това вече е кофти новина, защото имахме сериозни очаквания подготвяният от Пийт Травис „Dredd” да се окаже свестен. Но да кажем първо за какво става дума: 24 Frames пуснаха (за съжаление достоверния) слух, че Травис е изхвърлен от монтажната и няма да участва в постпродукцията на филма заради омразните „творчески различия”.

Творческите различия между режисьор и продуценти винаги са лоша новина и обикновено водят до промени, преснимани, добавени или отрязани сцени и като цяло скапан краен резултат. Единственият евентуален плюс в цялата история – и наблягаме на думата „евентуален” – е името на Алекс Гарланд, който е сценарист и един от продуцентите и явно е поел ролята на Травис в монтажната. Носят се слухове, че може дори да се наложат допълнителни снимки и Гарланд може да получи рядко използвана титла „ко-режисьор”.

Ние сме фенове на Гарланд, най-вече заради „Проект „Sunshine” и донякъде „Never Let Me Go”, но ако трябва да сме честни и двата сценария не са съвсем безпроблемни, а и досега не е режисирал. От друга страна, Пийт Травис също не ни е грабнал и засега няма с какво, така че сме леко разколебани. Единственото, за което сме сигурни, е, че когато режисьорът е изгонен и стои пред заключената врата на монтажната, това не е добра новина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *