Звездните рейнджъри” на Пол Верховен (създаден, разбира се, по едноименния роман на изключителния Робърт Хайнлайн) е една от най-добрите военни сатири, които сме имали щастието да гледаме и в същото време е един от най-добрите фантастични екшъни на всички времена. Има жестоки бруталии, смазващ е технически (сниман е през 1997, а CGI-ят не е мръднал и дори днес изглежда брутално) и не на последно място е с участието на любимата ни Денис Ричардс. С други думи „тотална класика”.

Двете му „straight-to-DVD” продължения обаче, са пълна трагедия и ако питате нас, не заслужават да бъдат споменавани никога, когато стане дума за „Звездните рейнджъри”, при все че трета част прави някакви опити поне да наподобява филм и е с оригиналния Джони Рико, Каспър ван Дийн, и по-важното с Джолийн Блалок. Същото се отнася и за анимационните серии „Roughnecks: Starship Troopers Chronicles”, който не беше чак такава трагедия, но е… Meeeeh!

Starship Troopers

Поради тази причина сме леко скептични към всички нови проекти свързани с марката, а точно това се готви в момента. От „Sony” официално обявиха, че рейнджърите ще се завърнат в нова анимационна серия озаглавена „Starship Troopers: Invasion”, която ще се появи през лятото на следващата година.

Добрата новина е, че режисьор на проекта ще бъде Синджи Арамаки известен с „Appleseed”, „Appleseed: Ex Machina” и „Halo Legends”, а Едуард Нюмайър, който въпреки че се изложи със сценариите на игралните продължения (и режисурата на третия филм), е отговорен както за първия филм, така и за „Робокоп” (безспорни сай-фай класики), ще бъде изпълнителен продуцент. Освен това Каспър Ван Дийн ще се завърне отново като Джони Рико, пък макар и само като глас.

Все още няма някакви интересни подробности за серията, но пък има кратък синопсис и готин плакат, който може да видите по-долу.

В „Starship Troopers: Invasion”, далечен пост на Федерацията, защитаван от звездния кораб „John A. Warden”, е нападнат от извънземните буболечки и екипът на кораба за бързи атаки „Alesia” трябва да евакуира оцелелите и да върне военното разузнаване на Земята. Но преди спасителният екип да стигне до звездния кораб, Карл Дженкинс (вече част от „Паранормални военни действия”) потегля с него на тайна мисия и изчезва безследно. Сега мисията на звездните рейнджъри се оказва много по-опасна, отколкото са очаквали.

Не е супер конкретен, но пък звучи интересно, особено на фона на обещанието, че всички искат „тази серия от франчайза за „Звездните рейнджъри” да бъде известна със своя екшън и смазващи космически битки”.

За финал вижте обещания постер и бъдете сигурни, че ще се включим отново в момента, в който има някакви новости около проекта. Would you like to know more?

„Starship Troopers: Invasion”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Отидох с очакванията за стабилна боза, особено след леко манекенския кастинг и излезнах супер щастлив от киното. Един от наистина най-бруталните и велики сай файчета:)

  2. Да, той кастинга нарочно е такъв. Верховен разправяш, че е искал да са като от „Бевърли Хилс 20-нещо-си“ (имаше някаква такава, телевизионна помия). 🙂

  3. 20910.. Помия та се е занело.. аз сериали и филми, който имат повече от 2 епизода не гледам!!!!!!!!!