Колкото и безпрекословно да очаквам всяка поява на Джони Деп, не мога да си кривя душата – вече ми е скучен като пират. А той (в последно време) друго не прави, освен да повтаря (с леки „украшения”) проработилите и очаквани от публиката жестове. Дааа, беше интересно, ама стига толкоз! За щастие предстои „The Rum Diary” и попаднахме на тази новина: очаква се Деп да започне работа по биографичен проект. Филмът ще бъде посветен на прочутия Теодор Гайсел, по-известен като Доктор Зюс (или Зойс, както самият той се е наричал), обичан от малки и големи разказвач на истории, с чиито книжки за слона Хортън, Гринч, Котката в Шапката и кой ли още не са израснали не едно или две поколения.

Доктор Зюс променя начинът, по който се пишат книги за деца – изпод перото му те се превръщат в забавни светове, образователни и увлекателни, изключително оригинални. Известен е случаят, в който директорът на едно от най-авторитетните щатски издателства, специализирало се в образователна литература, дал на Гайсел списък с 348 думи, които трябвало да знаят всички първолаци. Предизвикателството било да се съчини книга само с тези думи! Зюс съкратил броя им на 250 и след 9 месеца бил готов с „Котката в шапката”! Тъй като е роден в самото начало на 20 век, неизбежна част от живота на Теодор Гайсел са двете световни войни. Във втората той взима активно участие с художническия си талант на карикатурист и по време на службата си в армията пише филма „Design for Death”, който през 1947 година печели „Оскар” за документално кино.

За да ни запознаят отблизо именно с този разнолик и изключително интересен човек, ще се впрегнат на работа компанията на Деп „Infinitum Nihil” и „Illumination Entertainment”. Вечно недоволните мърморковци опяват, че както бил свикнал да влиза в кожата на прочути (и не толкова) писатели (спомнете си „Пътят към Невърленд”!), Джони като нищо ще запази за себе си главната роля в бъдещия проект. Може и така да е – и точно необозримите му актьорски способности подхранват моята увереност, че колкото и да се прави на шут, Джони Деп може да изиграе ВСИЧКО! Така че – да действа!

Важен акцент в новината е факта, че дори само появата на името му гарантира финансов гръб на проекта. Той вероятно благоразумно ще изчака да види готов сценарий и чак тогава ще се заговори по-сериозно „за” и „против” участието му ПРЕД камерата. Във всички случаи графикът на Джони е „бук”нат до дупка с предстоящите „Dark Shadows” на Тим Бъртън, „The Lone Ranger” на Гор Вербински (за който чуваме, че е преодолял бюджетните си проблеми) и очаквания „The Thin Man” под режисурата на Роб Маршъл, така че биографията на Доктор Зюс ще трябва да му легне много на сърце, за да се отвори времева пролука за нея. Но – както всички знаем – няма невъзможни неща! Особено за Джони

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments