Зоната на здрача

Deadline и Variety съобщават, че „Warner Bros.” са се спрели на режисьор, който да оглави предстоящата, нова кино версия на легендарния телевизионен сериал на Род Сърлинг „Зоната на здрача”, и това е режисьорът на „Чудовищно” и американския римейк на „Покани ме да вляза” Мат Рийвс.

Преди няколко дни ви съобщихме, че „Warner” обмислят имена като Кристофър Нолан, Алфонсо Куарон, Майкъл Бей и Рупърт Уайът, но явно или те са пасували (което е доста вероятно, имайки предвид, че всеки от тях е ангажиран със сто и петдесет други проекти) или Рийвс просто ги е надцакал с някаква интересна идея и виждане за формата на проекта.

Какъвто и да е случаят обаче, ние сме доволни от избора на Мат Рийвс (доколкото можем да бъдем доволни, че режисьор на филма ще е само едни човек и няма да е антология подобно на първия филм от 1983-а, в който се изявиха Стивън Спилбърг, Джон Ландис, Джо Данте и Джордж Милър), тъй като смятаме, че той има страхотно усещане за сай-фай и хорър истории и доста го бива в създаването на цялостна атмосфера, което ни се струва задължителен елемент за всеки филм или епизод с марката „Зоната на здрача”.

Мат Рийвс

Все пак, трябва да имаме предвид, че „Warner” може да са избрали Рийвс, но тепърва предстоят преговорите и до подписването на договор, нищо не е сигурно. В крайна сметка може Рийвс да избере някой от другите проекти, за които бе спряган – „This Dark Endeavor: The Apprenticeship of Victor Frankenstein” (един от многото франкенщайнови проекти, които се готвят в момента), вампирския “The Passage”, психологическата фантастика “8 O’Clock In the Morning” или “The Invisible Woman”, за който не бяхме чували, но според The Playlist е нещо като негов „dream project”.

Сценарият на „Зоната на здрача” е дело на Джейсън Ротенбърг, който пое щафетата от Ранд Равич („Жената на астронавта”), а с продукцията се е наела компания на Леонардо ДиКаприо, „Appian Way”. Очаква се премиерата на филма да е през 2013-та.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *