Изгубеният символ

Защо именно с това заглавие би решил да се гмурне в океана от „блокбастъри” Романек? При положение, че подмина „The Wolverine”, новия Disney-вариант на „Cinderella” и „Човекът-вълк” (последния – заради спор с Universal по бюджетни въпроси), може би е решил, че му трябва сигурен удар… Само че със самия Дан Браун сред сценарния екип, и отново с милия-той-не-е-виновен-за-ролята Том Ханкс, дори и Романек няма шанс да направи нещо предизвикателно, да не казваме „гледаемо” от „Изгубеният символ”.

Трудно преглътнах „Шифърът на Леонардо” и откровено подминах „Ангели и демони” не само защото и двата продукта са неподражаема псевдо-интелектуална помия, а и поради факта, че режисурата беше поверена на Рон Хауърд. Надали мога да се сетя за по-популистки творец в последните 10-тина години, направо ми е чудно как е направил „Уилоу”! Не го харесвам – и това си е. Допадат ми една-две негови творби, като пак си мисля, че е заради актьорските постижения…

Обаче тук говорехме за съвсем друго – как според Deadline Sony съвсем отговорно са се заели да вербуват режисьора на „Never Let Me Go” и „Експресно фото”, като Хауърд остава в продуцентския екип на начинанието, заедно с Брайън Грейзър. Въпреки че няма финално „да” от Романек, нито твърдо потвърждение от Ханкс, студиото държи да започне снимките през 2012 година.

Ето и един прочувствен синопсис по сюжета – да не кажете, че сме ви оставили неинформирани!

В шокиращото продължение на феноменално успешния „Шифърът на Леонардо”, Дан Браун демонстрира още веднъж способностите си на автор на трилъри със световна слава. „Изгубеният символ” застига известният Харвардски професор по религиозна символика Робърт Лангдън в смъртоносна надпревара с времето през лабиринти от кодове, тайни и неподозирани истини, съществуващи в реалния ни свят. Съперник на Лангдън е ужасяващ злодей, действието се развива в потайни кабинети, тунели и храмове в самото сърце на Щатите – Вашингтон. „Изгубеният символ” е интелигентна история със светкавични и изненадващи обрати, най-вълнуващия роман на Браун до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Тоя синопсис са пълни глупости… Ане кой бездарник го написа това. Смисъл синопсиса….

  2. именно, де – пълни глупости! „по материали от чуждия нет“ 😛
    затова сме го оставили както са си го сътворили, промиващо-мозъци 😉
    не че не си знаем как ни „продават“ този тип творби 8)
    епитетът „прочувствен“ е именно със сатирично-осмиващ уклон, както може да се предположи!

  3. Синосиса е лют! 🙂 🙂

    @Svetly
    What in Heaven’s name are you talking about??? Рон Хауърд е супер! И да, последниет години няма много силни филми – Брауновите екранизации са брадви, а „Дилемата“ остъргва тоталното дъно, ама какво от това? И ако ми кажеш, че филм като „Фрост / Никсън“ е популистки… не знам.