Glamorama

Един бърз „туит” на небезизвестния писател, автор на „Американски психар” (чиято екранизация от 2000 година ние страшно много харесваме и въздаваме особена почит на актьорското превъплъщение на Крисчън Бейл, което си е гениално!), „The Rules of Attraction” и още няколко провокативни романа, даде повод в безкрайните „ловни полета” на киноновините да се завърти още една – на екран ще се появи и „Glamorama”.

Режисьорът Роджър Ейвъри е финализирал дълго обмисляния сценарий, а реакцията на Елис е:

„Току-що приключих четенето на „Glamorama”-по-Ейвъри, който ще режисира филма догодина. Адаптацията е жива, ужасяваща и тъжна. Той е един луд гений! И ако може да се измъкне от ситуацията със секс сцените, ще се получи нещо пълно с жега, като от Ада…”

В сюжета на „Glamorama” има дрога, алкохол и секс – и един модел, който се включва в нелегална терористична организация. Присъства елемент на приемственост, защото главният герой е същият Виктор Уорд (в ролята Кип Пардю), който участва в предишните два киноексперимента на двамата „заговорници” – „The Rules of Attraction” (2002, с боксофис около 12 милиона долара) и „Glitterati” (2004, монтиран от кадри, останали от пътешествие на героя Виктор в Европа; филмът не е разпространен най-вече заради порнографското си съдържание; освен това много от хората, снимани в него, дори не са дали съгласието си за това – кадрите са буквално нелегални). Според режисьора „Glitterati” е скица с молив на платното, нарисувано с маслени бои, което представлява „Glamorama”.

Ето един кратък синопсис на „Glamorama”, да сме наясно какво ни очаква, евентуално…

Поредното „пътешествие” на Елис в бляскавия свят на Ню Йорк притежава всичко, което почитателите и критиците на автора очакват – яко секс, супер-дрога, рок-енд-рол намигвания, шантави персонажи и много графично насилие. Моделът/загубеняк Виктор Уорд отваря свой клуб в Манхатън, изневерява на гаджето-супермодел и забива нож в гърба на партньора си. След няколко авантюри в клубна среда, Виктор е вербуван от мистериозен типаж, който го праща да открие бивше гадже, избягало в Лондон. Там той ненадейно попада на една терористична група…

За инспекция на резултата от сътрудничеството на Елис и Ейвъри ще се наложи да почакаме до към 2013 година. През изминалото лято Ейвъри получи още едно предложение – да работи върху адаптация на „Светилището” по Уилям Фокнър, което означава, че бавно и сигурно режисьорът се завръща „на сцената”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *