Акира

Вече сериозно се разшумя около „Akira”, един от очакваните и коментирани римейки на 2012 – според Variety снимките ще започнат вероятно през февруари или март. Преди няколко месеца режисьорът на „Къщата на восъка”, „Сираче” и „Без име”, испанецът Жауме Колет-Сера пое проекта и може би вече има изпълнител на главната роля.

След като Киану Рийвс отказа участие в „Akira” (пък не излиза ли малко извън търсената възраст?), един от групата актьори, финализирана през пролетта, вероятно ще се нагърби с главната роля на Канеда – водача на бунтовна банда с бързи мотори, някога в постапокалиптично Ню Токио. А поименно те са: Гарет Хедлънд, Майкъл (ммм) Фасбендер, Крис Пайн, Джъстин Тимбърлейк, Хоакин Финикс. И нали можете да предположите, че ние, като истински разбирачи от актьорско присъствие, възрастови характеристики, сюжетни предопределености и прочие детайли, ще подкрепим с две ръце идеята на Warner Bros. да се обърнат към момчето, което така добре се справи с „TRON: Заветът”! Все още няма яснота на кого ще бъде възложена ролята на Тетсуо, един от важните персонажи в „Akira” – сценарият е бил получен от Робърт (бля!) Патинсън, Андрю Гарфийлд и Джеймс Макавой. И въпреки, че сме страхотни почитатели на последните двама, никой от споменатите юнаци не ни си връзва с образа на най-добрия приятел на Канеда, инфектиран с необуздаема мощ.

Като основа на адаптацията ще послужи прочутата, култова манга на Катсуширо Отомо, а работата по сценария е възложена на Стив Клоувс – същият, който е отговорен за повечето Хари-Потър-кино-авантюри, както и за предстоящите сценарни препятствия пред „The Amazing Spider-Man”. Действието е пренесено в Ню Манхатън и е много вероятно (ако съдим по оригинала) филмът да получи възрастово ограничение за зрители над 13 години. С коментирания бюджет от 90 милиона долара няма да могат да се „спретнат” два филма, които да включват респективно книжки от 1 до 3 и от 4 до 6; по-вероятно е да се види какъв е интереса към първата част, преди да започне работа по продължението.

Правата за създаване на игрален филм по легендарното аниме от 1988 година са собственост на Warner Bros. от 2008-ма и освен Киану, за главната роля са били спрягани Брад Пит, Леонардо ДиКаприо и Джеймс Франко. Специалистите се надяват Колет-Сера да „пресъздаде странните, абсолютно непредвидими промени в персонажите и да улови особените нотки на насилие и песимизъм, които правят оригиинала толкова страхотен”. Освен да се доверим на очакването, какво друго ни остава? О, да – да стискаме палци да няма грешен кастинг, че тогава… няма да има хит.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Тъкмо (буквално) си поръчах Steelbook edition-а на Blu-ray/DVD изданието на анимето от 88ма. Честно казано, абсолютно и напълно съм скептично настроен към екранизация (още повече американизирана), но… Кой знае… кой знае…

  2. И аз съм скептичен. Особено като го мъчат толкова. Виждат че не става, но пробват и пак, и пак, накрая ще изпраскат едно димящо и миризливо!.

  3. Дали са пари за правата, явно… Ще трябва да извадят нещо, че да има смисъл… Както с Hellraiser поредицата и последния филм („да не загубят правата“ :Д), който ми седи на харда от няколко дена и не мога да се престраша да го гледам :Д