Battlestar Galactica

Напоследък не следим особено отблизо предстоящите проекти на Брайън Сингър, но повярвайте ни, не е защото не ни пука с какво се занимава (определено ни радва и благодарение на „Обичайните заподозрени” и „Х-мен” така ще си остане каквито и да ги върши). Просто – както сме казвали стотици пъти – ни омръзна да пишем за предположения, които така и не се осъществяват. Така пропуснахме потенциалния му „Excalibur”, един от двата проекта за крал Артур, който (заедно с „Excalibur” на Гай Ричи) беше отхвърлен заради „Arthur & Lancelot” на Дейвид Добкин. Явно не е била ужасна загуба, защото без да губи време Сингър се прехвърли към доста по-интересния, но според нас също толкова „потенциален” „Battlestar Galactica”.

Ето какво казва режисьорът за двата проекта пред SFX:

„За съжаление „Excalibur” няма да го бъде. Аз бях много ентусиазиран, защото съм фен на филма на Джон Бурман и възнамерявах да започна работа по него след като завърша „Jack the Giant Killer”. Проектът беше с „Warner Bros” и по същото време им предложиха друг филм за крал Артур. В общи линии, той беше по-близо до снимки от нашия. Затова нашата версия на „Excalibur” беше отменена. Но това пък ми позволи веднага да започна работа по „Battlestar Galactica”, който според мен ще е много вълнуващ.”

И за да сме наясно, очаква се този „Battlestar Galactica” да е по-близък до оригинала от 1978, въпреки че сериалът от 2003 категорично го задмина по популярност (според повечето фенове и по качества, но това е друг въпрос). На нас пък ни изглежда като поредния проект, който скоро ще изчезне от полезрението, а после и от програмата на Сингър, но никога не се знае…

И не се притеснявайте, няма да се наложи да го чакате, ако страшно ви се е пригледал нов филм на Сингър – премиерата на „Jack the Giant Killer” е 15 юни 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. ЕЕЕ Това е хубава, новина, Един добър за мен режисьор, който съм сигурен, че ще направи добър филм.
    А за Обичайните заподозрени няма какво да кажа. Просто Уникално-Велик Филм!!!!

  2. @Дринов
    Кога да очакваме рецензия за Нещото (2011).. А де де не ме дръжте в напрежение моля ви 🙂 То всъщност, ако ще и тотална боза да е, аз пак ще го гледам, но искам по професионално мнение все пак!
    П.С. Проблема е, че аз очаквам прекалено много от този филм, а той за съжаление ще се окаже, че е посредствен 🙁

  3. Мисля че след БСГ на Р.Д. Муур едно завръщане към оригинала ще е доста безмислено. Голямата сила на новата батълстар беше в модерния сюжет и модерния начин по-който бе третиран. Аз по-скоро ще чакам с нетърпение новия сериал БСГ Blood and Chrome…

  4. @heinrich
    Очаквам рецензия на моя адски добър приятел и колега критик break утре по някое време.Аз самият нямам време тези дни да ходя на журналистически прожекции. 🙁 🙁
    Ще го обаждам като нормалните хора. 🙂 С приятели. 🙂

    @надя
    Аз силно се съмнявам това въобще да се случи, че да се притеснявам дали ще е близък до модерната версия или до старата.

  5. а аз не се притеснявам, само ме дразни това че Холивуд само рециклира: за всяка БСГ има по сто „Тримата мускетари“.

  6. Да, вярно е, ама какво да се прави? За нас остава да гледаме и да се надяваме, че поне едно две неща от безкрайните римейки ще се получат.