Resistance - Майкъл Шийн

Алтернативната история е един от най-интересните поджанрове на фантастичната литература – две от най-известните произведения, „Човекът на високия замък” на Филип К. Дик (за който се надяваме да стане минисериал под надзора на Ридли Скот) и „Фатерланд” на Робърт Харис са сред любимите ни книги по принцип – и поради тази причина сме заинтригувани от „Resistance”, филм, за който честно казано не бяхме чували до момента, въпреки че участва и нашето момче Станислав Яневски.

Става дума за екранизация на романа на Оуен Шийърс, в който Десанта над Нормандия се е провалил и Великобритания е окупирана от Германия. В отдалечено уелско селище мъжете са напуснали, за да се присъединят към Съпротивата, оставяйки само жените. Когато нацистки патрул пристига, за да окупира селото, една от жените, Сара се влюбва в капитан от немската армия, излагайки се на риск да бъде обявена за предател.

Не сме супер впечатлени от видяно, но не можем да кажем, че въобще не ни хареса. Като почитатели на жанра сме любопитни и с удоволствие бихме хвърлили едно око на филма.

Режисьор е Амит Гупта, а в ролите са Андреа Райсбъро, Том Влашия, Майкъл Шийн, Кимбърли Никсън, Станислав Яневски и др.

Британската премиера е 25 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *