Броени дни след като в интернет се появиха коментари и реакции към един 8-минутен трейлър и само часове след забавната пародия на „Мъпетите, сега вниманието ни отново е насочено (то пък все едно някога не е било) към подготвяния от Дейвид Финчър римейк (или алтернативна екранизация на бестселъра на Стиг Ларшон, ако предпочитате) на „The Girl With The Dragon Tattoo” („Мъжете, които мразеха жените”) с един нов плакат дело на страхотния графичен дизайнер Нийл Келърхаус (автор и на първия нецензуриран плакат, който ако сте пропуснали, може да видите най-долу).

Не смятаме, че постерът е някакъв мега шедьовър, но честно казано когато го видяхме за първи път ни остави без думи и единственото, което успяхме да кажем, бе: “Ебаси плакатът!”. Това ще бъде и единственият ни коментар към него, защото след като си се  нагледал на посредственост, каквато напоследък вилнее с пълна сила сред филмовите плакати, когато попаднеш на подобно изкуство, просто мълчиш.

The Girl With The Dragon Tattoo

Още от фантастичните произведения на Нийл Келърхаус можете да откриете тук.

Микаел Блумквист е разследващ журналист, разкрил ред скандални случаи и несправедливо осъден за клевета заради написана от него изобличителна статия срещу могъщ шведски финансов магнат. Богатият индустриалец Хенрик Вангер предлага на Блумквист едногодишен договор срещу огромен хонорар, ако успее да разгадае мистерията с изчезването на любимата му племенница Хариет. Заедно със суперхакера Лисбет Саландер – кльощава, татуирана и регистрирана като психопатка млада дама, сега работеща в детективска агенция – Микаел попада в кръговрат от динамични събития и драматични изпитания, в свят на семейна омраза и финансови скандали, където бродят убийци-психопати.

Режисьор на „Girl With The Dragon Tattoo” е Дейвид Финчър (няма да ви обиждаме като ви представяме на кои филми е режисьор), а в ролите са Руни Мара, Даниъл Крейг, Робин Райт, Стелан Скаргард, Кристофър Плъмър, Ембет Дейвиц, Джоули Ричардсън, Горан Вишнич и др.

Премиера за България е 06.01.2012.

Girl With The Dragon Tattoo

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Чуден е постерът! И Даниъл също! Да идва!

    Таглайнът също ми харесва, хем старо като света схващане, хем супермодерно.