„The Awakening”

Вчера споменахме, че тази година на фестивала в Торонто изскачат адски много интересни неща и ето, че и днес имаме филм, който на всичкото отгоре е в един от любимите ни жанрове – хорър-трилър. Или ако трябва да бъдем по-конкретни, психологически свръхестествен хорър-трилър, при това “period piece”.

Не искаме да кажем, че „The Awakening изглежда също толкова обещаващ, колкото и предишните филми от фестивала, които ви представихме, но няма как да отречем, че на фона на всички боклуци, които гледахме напоследък в жанра, той определено прави впечатление за нещо стойностно.

http://www.youtube.com/watch?v=iB8UAuGBJGM

Ами как няма да е страшничко в това училище, при положение, че „Долорес Ъмбридж” (разбирай Имелда Стаунтън) се подвизава в него?

Първата ни асоциация, докато гледахме трейлъра, беше „Другите” на Алехандро Аменабар и явно не сме били далеч от истината, защото официалният синопсис ни уверява, че „The Awakening” е произведение в традициите на „Другите” и „The Orphanage”.

Угнетена от смъртта на годеника си, Флорънс Каткарт е на мисия да разобличи всички спиритични сеанси като експлоатации и измами. Когато обаче е повикана в училищен пансион, за да разследва възможен свръхестествен случай, тя постепенно е принудена да се изправи срещу своя скептицизъм по най-ужасяващ начин, който разклаща научните ѝ убеждения и разбирания. Обсебващ и трогателен в равни дози, „The Awakening” е сложен психологически свръхестествен трилър в традициите на „Другите” и „The Orphanage”.

Режисьор на филма е Ник Мърфи, а в ролите са Ребека Хол, Доминик Уест, Имелда Стаунтън, Ричард Дърдън и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *