Beyond с Нуми Рапас

Сигурно си мислите, че обръщаме внимание на този филм само и единствено заради Нуми Рапас, която за нещастие на тези, които не я харесват особено, набира сериозна световна популярност – предстои ни да я гледаме в два доста големи филма, „Шерлок Холмс 2” и по-важното, мега-очаквания „Prometheus” – но това не е съвсем така.

Но причината не е и в това, че изведнъж шведската кинематография се е превърнала в най-важната за нас и просто не пропускаме заглавие, камо ли такова, което е избрано да представя страната в надпреварата за номинации за „чуждоезичен филм” на тазгодишните награди Оскар. Не, причината е далеч по… характерна за филмови „гийкове” като нас и се нарича Пернила Аугуст, която е режисьор на филма.

Ако това име не ви говори нищо, по всяка вероятност или не сте фенове на „Star Wars” или просто не сте чак такива почитатели на “Епизод I”, защото Аугуст е не коя да е, а майката на самия Дарт Вейдър, Шми Скайуокър! Ако се чудите „е, и какво от това?” и „може ли това да е причина, Шми е някаква дървена фльорца, която виждаме за минутка-две”, може и да имате право, но какво пък, убийте ни, просто ни е любопитно как се справя жената.

Но стига празни приказки, вижте самия трейлър.

Още една причина да пускаме трейлър, който между другото ни изглежда приятно и обещава една съвсем прилична драма, е, че отношенията между майка и дъщеря ни напомниха за един от най-любимите ни филми на Бергман „Есенна соната”.

Вижте кратък синопсис и ако знаете езика, по-долу може да изгледате и целия филм.

Сутринта преди Коледа, 34-годишната Лена получава телефонно обаждане от болницата в родния ѝ град с новина, че майка ѝ умира, което я принуждава да се изправи пред нея за първи път от много години насам. Лена цял живот се е борила да забрави мъката от изгубеното си и мрачно детство и сега е принудена да се справи с миналото, за да може да продължи напред.

http://www.youtube.com/watch?v=RMP0jX9ktMY#!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. След трите филма по книги на Стиг Ларшон и ролята и на Лизбет Саландер, Noomi Rapace ми е любимка и с интерес следя, как се развива кариерата и. 🙂