Първичен код

„Първичен код” на Дънкан Джоунс не беше най-страхотната фантастика от последните няколко години (нито дори от тази година), но въпреки проблемите си, все пак е интелигентен и добре направен филм, при това (изненадващо за Холивуд), не е насочен към аудиторията на подрастващите. И със своя „basic premise” – войник/агент, чието съзнание е прехвърлено в човек, който ще умре насилствено, има на разположение само 8 минути (които обаче се повтарят отново и отново), за да разкрие дадена мистерия” – определено е подходящ за сериал, така че не е толкова изненадващо, че точно това се случва.

Според THR сериала подготвят „The Mark Gordon Company” и „ABC Studios” (ако просъществува обаче, ще се върти по CBS). Идеята е телевизионният „Първичен код” да е драма за трима бивши федерални агенти, които използват топ-секретната технология, за да разкриват престъпления – сещате се, така наречените „procedural” сериали с нова загадка за разследване всяка седмица. Напоследък се навъдиха прекалено много вариации по темата, но точно тази звучи доста добре. А и в това превъплъщение според нас някои от проблемите на филма ще отпаднат (един от тях е краят, но повече за това можете да прочетете в ревюто ни).

За съжаление, Дънкан Джоунс няма нищо общо с пилота или евентуалния сериал, но сценарист ще е Стийв Маеда, който е работил по „Lie to Me” и „Изгубени”. И разбира се, както винаги трябва да имаме предвид, че проектът може да се разпадне – то си е вярно за абсолютно всичко, но при сериалите го има и крайно неприятното преждевременно спиране. Ще ви държим в течение.

А ако въобще не сте гледали „Първичен код” и всичко по-горе ви е пълна мъгла, препоръчваме ви да му хвърлите едно око – дори и да не ви стане любим, вероятно ще имате какво да кажете за него. А ако сте го гледали и имате притеснения, че не сте проследили или разбрали сюжета правилно, вижте тази графика, нарисувана от самия Джоунс.

Първичен код инфо графика

Първичен код инфо графика

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. „… не беше най-страхотната фантастика от последните няколко години (нито дори от тази година), но въпреки проблемите си…“

    Много ми е интересно кои са „най-страхотните“ фантастики от тая година. 🙂

  2. 🙂 Той се е заел вече!
    Само, че не смятам, че тряба да се срамува от „Source Code“, не е велик, ама…