4:44 Last Day On Earth

Ако ви кажем, че „4:44 Last Day On Earth” на Абел Ферара е проект, който очакваме с огромен интерес, сигурно ще попитате дали въобще има нещо, което не чакаме. Отговорът е прост. Има, но просто не пишем за тях.

На свой ред обаче, ние ще попитаме как да не го очаква човек този филм, когато става дума първо за големия Абел Ферара („Кралят на Ню Йорк”, „Лошият лейтенант”), един от най-ярките алтернативни гласове на Америка, който прави своеобразно завръщане към игралното кино, от което липсваше последните няколко години; второ за Уилям Дефо (чест партньор на Ферара), който участва в главната роля, а както знаете, той е способен да изведе всеки филм поне едно-две нива нагоре, и трето, темата на филма (който на всичкото отгоре е и камерен) е за края на света. И като питаме, ще си отговорим. Ако сте фенове на хубавото кино няма как да не го чакате, поне от любопитство.

4:44 Last Day On Earth - Уилям Дефо

4:44 Last Day On Earth - Уилям Дефо и Наташа Лион

4:44 Last Day On Earth - Уилям Дефо и Наташа Лион

„4:44 Last Day On Earth” бе показан на фестивала във Венеция (в очакване на първите отзиви сме), но извън това не е ясно кога ще бъде премиерната му дата и силно се надяваме, че той няма да бъде последван от съдбата на последните филми на Ферара (не видели широко разпространение), една от основните причини да имаме чувството, че той не е правил филм от десет години.

В голям апартамент високо над града живее нашата двойка. Те са влюбени. Тя е художник, той е преуспял актьор. А това трябва да е просто един нормален ден. Но не е. Нито за тях, нито за който и да е друг. Защото утре в 4:44 часа, плюс-минус няколко секунди, краят на света ще дойде много по-бързо, отколкото дори и най-големите песимисти са си представяли. Окончателният крах няма да дойде без предупреждение, но ще бъде без възможност за бягство. Няма да има оцелели. Както винаги има такива, които след като последната им цигара е запалена, а превръзка на очите им здраво затегната, въпреки всичко ще се надяват на спасение. На чудо. Но не и нашите двама влюбени. Те – като по-голямата част от населението на Земята – са приели съдбата си: светът ще свърши.

Режисьор на „4:44 Last Day On Earth” е Абел Ферара, а в ролите са Уилям Дефо, Наташа Лион, Пол Хип и Шанън Лий.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Публикувайте първия трейлър! От това, което видях филма наистина изглежда интересен. Лично мен ме заинтригува.

  2. Благодаря! Колкото повече хора се запознаят с филма, толкова по- добре. Защото някак си подобен тип ленти остават настрани само заради едната реклама. А все пак зрителите са тези, които трябва да преценят дали един филм е добър и си заслужава или не.
    А това с пазенето за утре какво е? Да не би да виждаме в бъдещето? 🙂 Ако е така казвай! 🙂

  3. 🙂 🙂
    Случва се събота и неделя да си подготвям новини от предния ден, щото и аз съм човек, ебаси, и искам да си почивам. 🙂 Сега заради теб трябва да си напиша една нова. 🙂 🙂

  4. Съжалявам, човече! Ама аз заради изкуството… 🙂 🙂 🙂
    Надявам се наистина да е хубав филм, ако въобще стигне до нас под някаква форма, защото доколкото се запознах и в САЩ премиерата му по кината ще бъде ограничена, така че за България да не говорим. В противен случай искането ми по- горе ще си е чист тормоз. 🙂 🙂 🙂