Кристофър Плъмър като Джон Баримор

Ето това вече е нещо, което не можете да видите всеки ден и което намираме за наистина интересно. Става въпрос за екранизация на пиесата на Уилям Лус „Баримор”, която представя легендарния актьор Джон Баримор (изигран от големия Кристофър Плъмър) няколко месеца преди смъртта му през 1942, по време на репетициите по възстановяването на големия му бродуейски триумф „Ричард III”.

Повечето от вас сигурно биха се изприщили от перспективата да гледат пълнометражна (83 минути) екранизация на сценичен моноспектакъл, пък бил и той с участието на Кристофър Плъмър, но за нас проектът представлява истинско съкровище, тъй като, както знаете, камерните филми по пиеси са едни от най-най-любимите ни.

Смятаме, че няма какво да коментираме по трейлъра, освен изпълнението на Плъмър. Не е да кажеш, че е някаква изненада, че с тази роля той изглежда в свои води, тъй като това не е първото му превъплъщение – за първи път Плъмър изиграва Баримор през 1996 година, когато пиесата е поставена в „Stratford Shakespeare Festival”, за което печели една от шестте си награди „Тони” – но все пак сме впечатлени колко добре стои на екран.

Съвсем определено бихме гледали филма (а и пиесата, стига да е с Плъмър) с огромен кеф. Премиерата му е на фестивала в Торонто, а що се касае до „нормалното” му разпространение, както при много други подобни филми, ще трябва да почакаме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Тези, които „биха се изприщили от перспективата да гледат пълнометражна (83 минути) екранизация на сценичен моноспектакъл, пък бил и той с участието на Кристофър Плъмър…“ могат спокойно да се гръмнат! 🙂

  2. @Влади Неколов
    Само ти си човека който оценява подобен род филми! Доб ре че те има! 🙂 🙂

    Препоръчвам ревюто на Влади за „The Sunset Limited“. Може да видите трейлър тук!

  3. @Дринов
    ех, как ти се извъртяха пръстетата по клавиатурата, за да напишеш това „Само“ 8)