Дъстин Хофман

Като се замислим, Дъстин Хофман беше последният от големите американски актьори, който така и не застана зад камерата, за разлика от колегите си, които са се пробвали като режисьори поне веднъж (за пример Робърт Де Ниро, Джак Никълсън и Ал Пачино, чийто „Wilde Salome” представихме наскоро). Е, явно и Хофман най-накрая е намерил идеалния режисьорски проект, защото вчера са започнали снимките на „Quartet”, екранизация по едноименната пиеса на Роналд Харууд.

Сюжетът можете да видите по-долу (част от официалното прессъобщение), но е важно да знаете, че става дума за четири застаряващи звезди на Британската опера, което обяснява защо Хофман е избрал следните актьори за главните роли: двукратната носителка на „Оскар” Маги Смит, любимия ни Били Конъли, Том Кортни (2 номинации за “Оскар”), номинираната за „Оскар” Полин Колинс и Майкъл Гембън, който вероятно се успокоява, че няма дори и номинация от Американската киноакадемия, полирайки четирите си награди „Бафта”. Впечатляващ екип наистина и да не забравяме, че режисьорът може да е новак зад камерата, но и той има два Оскара, а и Харууд е получил заветната награда за „Пианистът” (има и още 2 номинации).

„Quartet” е историята на старите приятели Уилф (Конъли) и Реджи (Кортни), които живеят в дом за пенсионирани оперни звезди и заедно с бившата си колежка Сиси (Колинс) всяка година, на рождения ден на Джузепе Верди, организират концерт, за да набират средства за дома. Но когато Джийн Хортън (Смит), някогашна гранд дама и бивша съпруга на Реджи – и най-известния член на някогашния им квартет – се нанася в дома, концертът е сериозно застрашен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *