Шон Леви и Игор

Преди няколко седмици The Hollywood Reporter съобщиха, че има голяма вероятност Шон Леви да се откаже от римейка на „Фантастично пътешествие“, ако не успее да убеди Уил Смит (или някоя друга голяма звезда, но доколкото разбрахме Смит е бил една от последните му възможности, тъй като от Fox имали известни проблеми със „звездите”) да участва в главната роля.

Сега по всичко изглежда, че Леви е претърпял провал и се е оттеглил от проекта (което за нас е добра новина, въпреки че поставя в неизгодна позиция продуцирания от Камерън римейк, който много ни се гледа), защото от Variety съобщават, че той официално е подписал договор (отново с Fox) за режисурата на написаната от Макс Ландис (синът на Джон Ландис) нова версия на „Франкенщайн”, за която вече сме ви споменавали и която описват като „фантастична версия на историята на Мери Шели, която ще се фокусира върху приятелството и изкуплението”.

Не сме сигурни, че „Франкенщайн” е по-подходяща тема за Шон Леви от „Фантастично пътешествие” (даже сме сигурни, че не е), но сме доволни, защото – не искаме да ни разберете погрешно – предпочитаме той да съсипе „Франкенщайн”, отколкото „Пътешествието”. Ако не друго, в момента се готвят още доста проекти на тази тема и все някой от тях ще успее да омилостиви феновете. A те са както следва:

Продуцираният от Slash „Wake the Dead” на Джей Ръсел с участието на Хейли Джоел Осмънд. Планирана от Гийермо дел Торо екранизация на оригиналния роман на Мери Шели за „Universal”, които също така подготвят и римейк на„Bride of Frankenstein”, който евентуално ще бъде режисиран от Нийл Бъргър („Високо напрежение”). Екранизация на комикса „I, Frankenstein”, подготвяна от Стюърт Бийти. Алтернативната история на Виктор Франкенщайн, „This Dark Endeavor”, подготвяна от „Summit”. „The Casebook of Victor Frankenstein” на Ghost House Pictures по романа на Питър Акройд и една последна „съвременна версия” подготвяна от Мат Толмах за „Columbia Pictures”.

Засега версията, с която ще се заеме Леви, е с най-големи шансове да стане първа, но нищо не се знае. Ще трябва да почакаме и да видим. А сега вижте този смазващ плакат на „Франкенщайн”, дело на големия Дрю Струзан!

Плакат на „Франкенщайн”, дело на големия Дрю Струзан!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Да, този плакат е много интересен и бих си го закачил на стената. В началото даже не зацепих кой кой е – все едно, че чудовището и Виктор са си разменили ролите. Иначе филма си е класика, но по прилики с романа – губи по всички параграфи.
    От друга страна, и Игор го няма в романа, обаче аз много си го харесвам. Не знам, но се е наложило като клише Франкенщайн да има прислужник смахнат прислужник. А Марти е най-смахнатият!!! 😉 😉

  2. Игор е супер! 🙂 🙂

    По някога не мога да повярвам колко е стар „Франкенщайн“, а колко модерно звучи. Наистина класическо произведение! 🙂

  3. „Нима, Създателю, съм искал от пръстта човек да ме изваеш, мигар аз самият съм те молил от мрака да ме извлечеш?“
    Джон Милтън „Изгубеният рай“

    Почти на 200 години е…

    Така и така се чудех, коя книга да подхвана в почивните дни, и ето идея!!! 😉

  4. Колкото и да я чета, все си е яка!!! Сега е наред и някой филм… може би с Марти! 😉

    А „Изгубеният рай“ чете ли се изобщо? Що за книга е? Виждам, че има превод, но ще трябва да се поразходя до някоя книжарница, за да я огледам.