Първи клип и снимки от „Killer Joe” на Фридкин

от на 2011-09-18
 

Killer Joe

Не е истина как само заради една снимка на Матю Маконъхи с каубойска шапка (нищо лично към него, но е гледка, максимално отдалечена от това, което ни се ще да видим), щяхме да загърбим „Killer Joe” с лека ръка, без дори да си направим труда да видим за какво става въпрос.

А това, за което става въпрос, е нов филм на Уилям Фридкин, който може и да ни е разочаровал един-два пъти („Извънредни директиви”, „Преследваният”), но все още е един от любимите ни режисьори и гледаме да не пропускаме нищо негово, дори и ако става въпрос само за епизод на „От местопрестъплението” – единственото, което той е правил от страхотния (и супер недооценен) „Bug” насам.

Филмът е с участието на Матю Маконъхи, Емил Хърш, Томас Хейдън Чърч, Джуно Темпъл и Джина Гершон и разказва за Крис (Хърш), 22-годишен наркодилър, чиито тайни запаси са откраднати от майка му и сега за норматив трябва да изнамери 6 000 долара, защото в противен случай е мъртъв. Отчаян той се обръща към Killer Joe (Маконъхи), след като открива, че застрахователната полица на майка му е за 50 000 долара. И въпреки че Джо работи само с предплащане, той се съгласява да наруши правилото си в замяна на сексуалните услуги на по-малката и доста привлекателна сестра на Крис, която ще служи като гаранция.

В първия клип от филма виждаме как точно се стига до договарянето на тези отношения.

Ще ни се да видим и един трейлър на филма, но честно казано и без него сме „sold” – Фридкин и това, което виждаме тук, са ни напълно достатъчни. Разбира се, допълнителен плюс са и няколкото положителни ревюта, които прочетохме от премиерата на филма на фестивалите в Торонто и Венеция.

За съжаление филмът все още няма официална премиерна дата.

Killer Joe

Killer Joe

Killer Joe

Killer Joe

Killer Joe

Накрая нещо извън новината – стискайте палци проектът на Фридкин и Блати за екранизирането на „Димитър” да види бял свят. Смятаме, че може да се получи нещо наистина интересно.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте