Killer Joe

Не е истина как само заради една снимка на Матю Маконъхи с каубойска шапка (нищо лично към него, но е гледка, максимално отдалечена от това, което ни се ще да видим), щяхме да загърбим „Killer Joe” с лека ръка, без дори да си направим труда да видим за какво става въпрос.

А това, за което става въпрос, е нов филм на Уилям Фридкин, който може и да ни е разочаровал един-два пъти („Извънредни директиви”, „Преследваният”), но все още е един от любимите ни режисьори и гледаме да не пропускаме нищо негово, дори и ако става въпрос само за епизод на „От местопрестъплението” – единственото, което той е правил от страхотния (и супер недооценен) „Bug” насам.

Филмът е с участието на Матю Маконъхи, Емил Хърш, Томас Хейдън Чърч, Джуно Темпъл и Джина Гершон и разказва за Крис (Хърш), 22-годишен наркодилър, чиито тайни запаси са откраднати от майка му и сега за норматив трябва да изнамери 6 000 долара, защото в противен случай е мъртъв. Отчаян той се обръща към Killer Joe (Маконъхи), след като открива, че застрахователната полица на майка му е за 50 000 долара. И въпреки че Джо работи само с предплащане, той се съгласява да наруши правилото си в замяна на сексуалните услуги на по-малката и доста привлекателна сестра на Крис, която ще служи като гаранция.

В първия клип от филма виждаме как точно се стига до договарянето на тези отношения.

Ще ни се да видим и един трейлър на филма, но честно казано и без него сме „sold” – Фридкин и това, което виждаме тук, са ни напълно достатъчни. Разбира се, допълнителен плюс са и няколкото положителни ревюта, които прочетохме от премиерата на филма на фестивалите в Торонто и Венеция.

За съжаление филмът все още няма официална премиерна дата.

Killer Joe

Killer Joe

Killer Joe

Killer Joe

Killer Joe

Накрая нещо извън новината – стискайте палци проектът на Фридкин и Блати за екранизирането на „Димитър” да види бял свят. Смятаме, че може да се получи нещо наистина интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *