Нови снимки от „Black Gold” на Жан-Жак Ано

от на 2011-09-21
 

Преди време видяхме първите снимки на описвания като комбинация от „Лорънс Арабски” и „Ще се лее кръв” „Black Gold” на Жан-Жак Ано и тогава ви споделихме, че като фенове на Ано (големи почитатели сме на „Quest for Fire”, „Името на розата” и „Мечката”, както и на „Седем години в Тибет”, „Любовникът” и „Враг пред портите”), очакваме този проект с голям интерес.

Действието на филма се развива през 30-те години на миналия век, по времето, когато е открит нефта на територията на Арабските Емирства, и разказва за млад арабски принц, който – разкъсван между консервативния си баща и влиянието на либералния си тъст – прави опит да обедини голяма част от пустинните племена.

(чрез Palylist и ONTD)

Black Gold - Антонио Бандерас и Тахар Рахим

Black Gold - Марк Стронг

Black Gold - Тахар Рахим

Black Gold - Антонио Бандерас

Black Gold

Black Gold - Антонио Бандерас

Признаваме, че първите снимки бяха по-вълнуващи, но и тези не са чак толкова лоши. Имаме една баталия и за първи път можем да видим Марк Стронг (когото въобще не познахме в първия момент) като бащата на главния герой Амар, както и самия главен герой принц Ауда, чиято роля се изпълнява от Тахар Рахим, който придоби световна популярност с френския криминален шедьовър „Un Prophete”.

Режисьор на „Black Gold” е Жан-Жак Ано, а в ролите са Тахар Рахим, Антонио Бандерас, Марк Стронг, Фрейда Пинто и др.

Премиерата е на 25 октомври на фестивала в Трайбека.

коментари
 
Отговорете »

 
 • heinrich
  2011-09-21 at 13:59

  Аз харесвам Жан Жак Ано и изкуството, което прави. Неможе да му се отрече на човека, че има дарбата.
  Та като спомена по-нагоре в новината Враг пред портата за мен този филми е страхотен (в никой случай немога да го нарека шедьовър), но е просто страхотен и малко му трябва. За мен на Враг пред портата знаеш ли кое му е най-големия минус, който можеже ьда го издигне още по нависокои да го нареди сред класиките. Това е английският език. Много е тъпо да гледам как Нациска Германия воюва със „нациска“ СССР на английски език. Но какво да се прави, американците нали все гледаме да ги олесним, защоте ги мързи да четат.

  Отговор

 • heinrich
  2011-09-21 at 14:02

  Опа забравих извинявам се…
  По филма:
  Снимките изглеждат доста добре и на мен ми допадат, та предпоалгам, че и филма също ще е добър, ще чакам да излезе за да го гледам. Сюжетната линия и идеята също е добра. Не се и съмнявам, че Ано ще направи хубав филм. Разбира се на английки език.
  За това ми хареса адски много „Копалдаците“ на Тарантино…

  Отговор

 • 2011-09-22 at 13:07

  Да, някои хора правят филми на древни езици за достоверност, други карат немци и руснаци да говорят английски. Най-тъпото в тези случай обаче, е когато говорят със съответния акцент. :) :) :)

  Отговор

 • 2011-09-23 at 15:28

  Ооооо – Тахар Рахим е повече от уникален в „Пророк“ :)
  горещо го препоръчвам на всички, които не са успели да го видят (след 30 септември се предвиждат прожекции в програмата на Дома на киното 😉 )
  Очаквам с нетърпение и Марк Стронг!
  За мен не съществува и намек за съмнение, че Ано ще направи вълнуващ филм! 😀

  Отговор

 • 2011-09-24 at 01:20

  Между другото, някой гледал ли е „His Majesty Minor“? Чувам, че бил ужасен.

  Отговор

Коментирайте